Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Autonomia Ahvenanmaalla, Färsaarilla ja Grönlannissa – mitä meillä on opittavana?

Jaa

Keskiviikkona 25. elokuuta Hanasaaressa juhlistetaan Ahvenanmaan satavuotisjuhlaa analysoimalla Ahvenanmaan itsehallintoa. Mitä Ahvenanmaa ja Suomi voivat oppia Färsaarilta ja Grönlannilta?

”Ahvenanmaan tavoin Färsaarilla ja Grönlannilla on Pohjoismaissa laaja autonomia. Seminaarissa poliitikot ja asiantuntijat kertovat näkemyksiään erilaisista itsehallinnon malleista ja analysoivat, mitä voimme oppia toinen toisiltamme”, kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Tina Räihä.

Vaikka Ahvenanmaalla on menestyksekäs ja hyvin toimiva itsehallinto, joillakin osa-alueilla Färsaarilla ja Grönlannilla on hienoinen etulyöntiasema.

”Tämä keskustelu on erittäin kiinnostava juuri nyt, kun Ahvenanmaalle on valmisteilla uusi itsehallintolaki korvaamaan vuoden 1991 lain”, sanoo emeritusprofessori Jan Sundberg Helsingin yliopistosta. 

Valtiotieteilijä Jan Sundberg on itse yksi päivän ohjelmaan osallistuvista asiantuntijoista. Muita osallistujia ovat muun muassa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, professori Stefan Sjöblom Helsingin yliopistosta, kansanedustaja Mats Löfström, apulaisprofessori Hallbera West Färsaarten yliopistosta (Fróðkaparsetur Føroya) ja apulaisprofessori Maria Ackrén Grönlannin yliopistosta (Illsimatusarfik).

Seminaaria voi seurata paikan päällä Hanasaaressa (rajoitettu osallistujamäärä) ja verkossa.

Aika: 25. elokuuta 2021 klo 10–16.30

Paikka: Hanasaari & verkossa

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu täällä www.hanaholmen.fi/fi/event/nordiska-perspektiv-pa-sjvstyre-aland-gronland-och-faroarna

Yhteystiedot: Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme