Commu

Auttamisen sovellus Commu voitti kiertotalouskilpailun – Nuoret yrittäjät pyrkivät tekemään talkoista vientituotteen

Jaa

Auttamisen sovellus Commu voitti FRUSH-kiertotalouskilpailun. Commu on mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa naapuriapua. Vastikkeettoman auttamisen sovelluksen takana on pirkanmaalaisia ja hämeenlinnalaisia nuoria yrittäjiä.

FRUSH -tuomaristo palkitsi Commun vuoden 2022 parhaana kiertotalous -kilpailussa.
FRUSH -tuomaristo palkitsi Commun vuoden 2022 parhaana kiertotalous -kilpailussa.

Yksi auttamisen tori Commun perustajista, 27-vuotias hämeenlinnalainen Karoliina Kauhanen vastaanotti palkinnon Forssassa.

”Tämä palkinto on täysin 12,000 käyttäjämme ansiota”, kertoo Karoliina Kauhanen, yksi Commun perustajista.

”He ovat osoittaneet, että sovelluksemme on tarpeellinen ja että se toimii. On mahtavaa, että niin monta ihmistä näkee meissä potentiaalia ja auttaa meitä kehittämään sovellusta.”

Ratkaisuja yrityksille, joille sponsorointi ei enää riitä

Kiertotaloustapahtuman vuoden 2022 teemana oli vastuullisuus. Tuomariston mukaan Commun valttikortteja olivat erityisesti sosiaalisen vastuullisuuden ja yritysvastuun trendiin reagointi sekä skaalautuvuus.

”Kun puhutaan vastuullisuudesta ja ESG:stä, sosiaalinen vastuullisuus jää usein hämäräksi tai se pyritään hoitamaan sponsoroinnilla”, Kauhanen kertoo.

”Me olemme kehittämässä ratkaisua yrityksille, joille sponsorointi ei enää riitä. Commun kautta työntekijät voivat pyytää ja antaa apua työajallaan. Tästä yritys saa dataa, jota voi käyttää hyödyksi esimerkiksi vastuullisuusviestinnässä ja kilpailutuksissa.”

Tavoitteena on paketoida suomalainen talkookulttuuri 

Tällä hetkellä sovelluksella on lähes 12,000 käyttäjää. Eniten käyttäjiä löytyy Pirkanmaalta, Uudeltamaalta, Hämeenlinnasta, Joensuusta, Turusta ja Jyväskylästä. Seuraavaksi Commu tähtää vahvistamaan asemaansa Suomessa ja tutkimaan uusia markkina-alueita Euroopassa.

”Tavoitteena on paketoida suomalainen talkookulttuuri ja tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa myös ulkomailla”, Kauhanen kertoo. ”Uskomme, että auttamisesta voi luoda vientituotteen, aivan kuten sisustakin!”

Yhteyshenkilöt

Karoliina Kauhanen
Perustaja
Commu App
0403614070
karoliina@commuapp.fi
Commuapp.fi

Kuvat

FRUSH -tuomaristo palkitsi Commun vuoden 2022 parhaana kiertotalous -kilpailussa.
FRUSH -tuomaristo palkitsi Commun vuoden 2022 parhaana kiertotalous -kilpailussa.
Lataa
Commun perustaja Karoliina Kauhanen kiittää sovelluksen käyttäjiä tuesta.
Commun perustaja Karoliina Kauhanen kiittää sovelluksen käyttäjiä tuesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Commu
CommuCommu on mobiilisovellus, jossa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset auttavat toisiaan. Commussa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan matalalla kynnyksellä. Sovelluksella on jo lähes 12,000 käyttäjää ympäri Suomen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Loimua tarjoaa henkilöstölleen uusia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä7.2.2022 07:50:00 EET | Tiedote

Kaukolämpöyhtiö Loimua lähtee ensimmäisten yritysten joukossa edistämään yhteisöllisyyttä toiminta-alueellaan Commu -sovelluksen avulla. Yhteistyön ansiosta Loimuan työntekijöille tulee mahdolliseksi tehdä vapaaehtoistyötä ja tarjota apua uuden sovelluksen avulla. Commu on uusi, maksuton mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Oli kyseessä naapuriapu, talkoilu, vertaistuki tai vaikkapa juttuseura, Commun kautta on helppo tutustua uusiin ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme