Pirkanmaan hyvinvointialue

Auvinen, Erhola, Hakari ja Kuosmanen jatkavat henkilöarviointiin hyvinvointialuejohtajan virantäytössä

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajan virantäytössä on haastateltu kahdeksan jatkoon edennyttä hakijaa. Haastattelujen perusteella henkilöarviointiin etenevät Oskari Auvinen, Marina Erhola, Kari Hakari ja Taru Kuosmanen.

Valintaesitystä käsitellään aluehallituksessa 21.4. Kaikilla aluevaltuutetuilla on mahdollisuus tavata kärkiehdokkaat Teamsissa 27.4. Hyvinvointialuejohtaja valitaan aluevaltuustossa 2.5.2022.

Haastatteluryhmään ovat kuuluneet aluevaltuuston puheenjohtajisto Lauri Lyly, Anna-Kaisa Ikonen ja Miko Bergbom sekä aluehallituksen puheenjohtajisto Kari-Matti Hiltunen, Hanna Laine ja Jouni Sirén. Lisäksi haastatteluryhmään on kuulunut vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Alasentie.

Hallintosääntöön esitetään päivityksiä

Maaliskuussa hyväksyttyyn hallintosäännön ensimmäiseen versioon esitetään nyt aluevaltuustolle muutoksia ja täydennyksiä. Aluehallitus esittää täydennettäväksi hyvinvointialuejohtajan tehtäviä ja päätösvaltaa sekä palvelutuotannon johtajien, pelastusjohtajan ja tukipalvelujohtajan tehtävät ja päätösvalta. Strategisen ohjauksen tehtäväalueelle on lisätty konsernipalvelujohtaja sekä hänen tehtävänsä ja päätösvalta.

Lisäksi aluehallitus esittää hallintosääntöön lisättäväksi strategisen ohjauksen vastuualuejohtajien tehtävät, sote-palvelulinjajohtajien tehtävät sekä integraatiojohtajan tehtävät. Myös aluevaltuuston ja aluehallituksen päätösvaltaa henkilöstön ottamisessa esitetään täydennettäväksi poliittisten ryhmien tekemän valtuustosopimuksen linjausten pohjalta.

Valmistaudutaan sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän hankintaan

Aluehallitus päätti maanantain kokouksessaan sitoutua sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän kilpailutuksen käynnistämiseen ja kilpailutusvaiheen aiheuttamiin noin 100 000 euron kustannuksiin. Kilpailutuksen jälkeen aloitetaan tarjouskilpailun voittaneen toimittajan kanssa tarkemmat neuvottelut.

Tietojärjestelmän käytön vuosikustannuksia on tällä hetkellä haasteellista arvioida. Tampereen kaupungin kustannuksiin suhteutettuina järjestelmän vuosikustannukset voisivat olla noin 1,7 miljoonaa euroa. Teknisen palveluympäristön odotetaan yksinkertaistuvan.

Aluehallitus nimesi palkkiotoimikunnan

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi maaliskuussa hallintosäännön liitteenä palkkiosäännön. Tuolloin poliittiset ryhmät kuitenkin edellyttivät, että hallintosäännön ja sen liitteenä olevan palkkiosäännön valmistelua jatketaan edelleen.

Luottamushenkilöiden palkkioiden jatkovalmistelua varten aluehallitus perusti maanantaina toimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella palkkiosääntöön tarvittavat muutokset.

Toimikuntaan nimettiin Rauno Ihalainen (varapuheenjohtaja), Tarja-Riitta Koskinen, Tuomo Isokangas, Ulla-Leena Alppi, Irene Roivainen ja Juha Yli-Rajala (puheenjohtaja).

Aluehallitus nimesi myös loppuvuodeksi hyvinvointialueen valmisteluvaiheen yhteistoimintaelimeen työnantajaedustajiksi Taina Niirasen, Vesa Koskisen, Anne Markkulan ja Taru Kotiniityn varajäsenineen. Aluehallitus nimesi luottamushenkilöistä työnantajan edustajiksi Ulla Kampmanin ja Anneli Tainan ja heille varajäseniksi Sami Kymäläisen ja Aatu Korhosen.

Pääsopijajärjestöt ovat nimenneet yhteistoimintaelimeen henkilöstönedustajat ja heille varajäsenet. Työsuojeluasioita käsiteltäessä toimielimeen kutsutaan työsuojeluvaltuutettu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueeseen yhdistyvät 1.1.2023 Pirkanmaan maakunnan alueella sijaitsevien kuntien sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ja sairaanhoitopiiri. Hyvinvointialueelle siirtyy noin 19 000 työntekijää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme