MessukeskusMessukeskus

Av-alan vaikuttajat ja vaikutukset palkittu ensimmäistä kertaa – Elämäntyöpalkinnot kolmelle alan konkarille

Jaa

AVITA Audiovisual Expon iltatilaisuudessa 26.9. jaettiin huomionosoituksia viidessä eri kategoriassa. Palkittavat luokat olivat AV-kohde, AV-tuotanto, AV-alan avaus, ja AV-kouluttaja ja AV-elämäntyö. Ammattilaisille suunnattu AudioVisual Expo järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 26.–27.9.2017.

”AV-alan tunnustukset on jaettu nyt ensimmäistä kertaa. Kategorioiden ehdokkaat saatiin avoimen ehdokasasettelun avulla ja valinnat suoritti alan asiantuntijoista koostunut raati. AVITA ry:n tavoitteena on jo vuosia ollut palkita av-alan vaikuttajia ja ansioituneita tekoja, nyt se oli vihdoin mahdollista”, toiminnanjohtaja Timo Tuominen toteaa.

Raadin jäseninä toimivat tuotantojohtaja Timo Tuovila, Suomen Kansallisooppera ja -baletti (raadin pj.), lehtori Jyrki Sinisalo, Metropolia ammattikorkeakoulu – esitys- ja teatteritekniikka, tekninen tuottaja Johanna Haapajärvi, RMC Light & Sound Oy, Creative Director Mikko Linnavuori, Bright Finland Oy ja esitystekniikkasuunnittelija Timo Muurinen, Granlund Oy (AVITA ry:n hallituksen edustaja). Palkintoraadin sihteerinä toimii Timo Tuominen, AVITA ry:stä.

Viisi palkintoluokkaa kahdeksan palkittua                     

Vuoden 2017 AV-kohteeksi haettiin kohdetta, asennusta, toteutusta, projektia tai ratkaisua, joka uudella, innovatiivisella ja vaatimustasoa nostavalla tai aikaisemmasta totutusta poikkeavalla tavalla eroaa positiivisesti AV-kohteiden kirjosta. Tässä luokassa voittajaksi nousi Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus & uudistus.

Vuoden 2017 AV-tuotantona haettiin kohdetta, asennusta, toteutusta, projektia tai ratkaisua, joka hyödyntää AV-tekniikkaa uudella tavalla näyttävyydellään, tekniseltä laajuudellaan ja haastavuudellaan. Palkinnon saajaksi valittiin Profeetat konserttikiertueen tekninen toteutus.

Vuoden 2017 AV-avauksena haettiin palkinnon saajaksi henkilöä, yritystä tai organisaatiota, jonka teko, ratkaisu tai tuote on mullistanut markkinoita ja osaltaan muovannut av-alaa uudella tavalla ja raivannut ala toimintaedellytyksiä uuden liiketoiminnan tai ratkaisujen parissa. Luokassa voittajaksi valittiin Wavetool - keskitetty langattomien järjestelmien ohjaus ja valvontaohjelmisto.

Vuoden 2017 AV-kouluttaja on alan koulutukseen, osaamisen ylläpitoon sekä laadukkaaseen kouluttamiseen liittyvä yritys, yhteisö tai henkilö. Tässä luokassa voittajaksi valittiin äänisuunnittelija Reima Saarinen.

Vuoden 2017 AV-alan elämäntyöpalkinto jaettiin kolmelle ehdokkaalle. Av-alan elämäntyöpalkinto myönnetään henkilölle, jonka merkittävä työura on jättänyt jäljen AV-alaan projektien, liiketoiminnan, mahdollisien tuotteiden, tuotekehityksen tai toimialan yleisen kehittymisen tai yhteisöllisyyden näkökulmasta. AV-alan elämäntyöpalkinnon myönnettiin roudarilegenda Hannu ”Hande Mertaselle, Studiotec Oy: toimitusjohtaja Peter Stråhlmanille sekä postuumisti Genelec Oy:n perustajalle Ilpo Martikaiselle.

Lisätietoja vuoden AV-Awardseista Timo Tuominen, Avita Ry, toiminnanjohtaja, puh. 050 315 2204, timo.tuominen@avita.fi

Lisätietoja tapahtumasta: Taira Sjöblom-Tallus, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä11.12.2018 13:49Tiedote

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma ja nostaa yleisölle vielä tuntemattomia suunnittelijoita esille myös vuonna 2019. Suunnittelijoille tarkoitetut Imu Design -muotoilijakollektiivin kanssa toteutettavat Talentshop ja Protoshop tarjoavat mahdollisuuden suunnittelijoille saada osaamisensa ja tuotteensa esille omille osastoilleen Habitareen. Kokonaisvaltainen asumisen tapahtuma Habitare pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.-15.9.2019.

Ansioituneita lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla27.11.2018 12:06Tiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Stipendin saivat Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus sekä lukiolaiset Laura Kohtanen ja Reetta Malmberg Tampereen yhteiskoulun lukiosta ja Roni Lehto Nokian lukiosta. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 27.–28.11.2018.

Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa palkittiin houkuttelevimmat kotimaiset pörssiyhtiöt22.11.2018 10:47Tiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com ovat yksityissijoittajien suosikkiyhtiöitä vuonna 2018. Yhtiöt menestyivät Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa, jossa piensijoittajat äänestävät Suomen luotettavimmat ja houkuttelevimmat pörssiyhtiöt. Kilpailun järjestävät vuosittain Messukeskus, Suomen Pörssisäätiö ja Kreab. Palkinnot luovutettiin tänään Sijoitus Invest -tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme