MessukeskusMessukeskus

AV-Awards-palkinnot jaettiin toista kertaa

Jaa

AVITA Audiovisual Expon iltatilaisuudessa 2.10. jaettiin huomionosoituksia viidessä eri kategoriassa. Palkittavat luokat olivat AV-kohde, AV-tuotanto, AV-kouluttaja, AV-alan avaus ja AV-elämäntyö. Ammattilaisille suunnattu AudioVisual Expo järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 2.–3.10.2019.

AV-alan ammattilaisille suunnatut huomionosoitukset jaettiin Avita AudioVisual Expossa nyt toista kertaa. Viidestä eri palkittiin AV-kohde, AV-tuotanto, AV-kouluttaja, AV-alan avaus ja AV-elämäntyö. 

Vuoden 2019 AV-kohteeksi valittiin keskustakirjasto Oodi, jonka raati arvioi olevat aivan uudentyyppinen kirjasto ja kansalaisten kohtaamispaikka. Sen konsepti on perinteistä kirjastoa laajempi ja sieltä löytyy tavallisista kirjastoista poiketen esimerkiksi elokuvateatteri, sauna, kahvila, näyttely-, työ-, kokoontumis- ja harrastustiloja, jotka on AV-teknisesti toteutettu monin ainutlaatuisin ratkaisuin.

Vuoden 2019 AV-kouluttajana palkittiin Erkki Feodoroff, jonka vuosien näkymätön AV-opetustyö on tuottanut niin alan huippuammattilaisia kuin valtavan määrän paikallista henkistä hyvinvointia erittäin haastavissa olosuhteissa ja rajallisin resurssein. Neljää kieltä puhuvat opetusryhmät koostuvat heterogeenisestä joukosta teineistä keski-ikäisiin emäntiin. Hänellä on ollut merkittävä vaikutus myös koko saamelaisyhteisöön.

Vuoden 2019 AV-tuotantona palkittiin Cheekin uran päätöskonsertit Valot sammuu. Jättiläismäiset spektaakkelit järjestettiin Lahden mäkimontussa, ja niiden ainutlaatuinen toteutus sai jopa itse tekijät haukkomaan henkeään. Harvoin, jos koskaan, kotimainen artisti synnyttää näin suuria tapahtumia ympärilleen ja mikä merkittävintä, myy loppuun kaikki tarjolla olevat liput ennätysajassa.

Vuoden 2019 AV-avaukseksi valittiin Lux Helsinki. Kansainvälisen tason valotaiteen festivaalikonsepti saa myös kansan varauksettoman suosion, ja se on sekä nostanut Suomen ja Helsingin ympäristövalaistuksen maailmankartalle että alan arvostuksen aivan uudelle tasolle. Lux Helsinki kokoaa maailman huippuosaajia sydäntalven pimeään Helsinkiin. Valoteosten muodostama reitti houkuttelee satoja tuhansia ihmisiä ulkoilemaan ja nauttimaan valotaiteesta Helsingin keskustaan.

Vuoden 2019 AV-alan elämäntyöpalkinto myönnettiin postuumisti Ari Kankaanpäälle sekä Thomas Toivolalle. Elämäntyöpalkinnon saivat myös Jouko Leskinen, Risto Oinaala, Eero Saarinen, Ari Sirkiä, Aatos Suomilammi, Raimo Kolehmainen, Jan Holm, Risto Wolin ja Akukon Oy.

Avita AudioVisual Expo vielä torstaina Messukeskuksessa Helsingissä klo 9-17.

Lisätietoja vuoden AV-Awardseista:
Janne Auvinen, puh. 050 477 9091

Lisätietoja tapahtumasta:
Taira Sjöblom-Tallus, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsinki Chemicals Forum’s five themes on chemicals safety selected for debate in the 2020 conference11.12.2019 19:31:15 EETPress release

The discussion topics of the 2020 Helsinki Chemicals Forum conference have this week been proposed by its international Programme Committee and validated by the Advisory Board. The next, twelfth Helsinki Chemicals Forum will be held in Messukeskus convention centre in Helsinki on 4 and 5 June 2020. Its partner, the European Chemicals Agency (ECHA), also offers chemical safety experts and journalists access to its own Conference in the same week, on 2 and 3 June.

Lääkäri 2020 uutuudet: digiteknologia, genomitieto ja uudenlaiset hoitomenetelmät11.12.2019 09:47:07 EETTiedote

Lääkäri 2020 on Suomen suurin lääkärien, lääkealan ja terveysalan vaikuttajien kohtaamispaikka ja vuoden tärkein lääkäreiden koulutustapahtuma. Näyttelyn oheisohjelma esittelee lääketieteen ja terveydenhoidon uusimmat ratkaisut. Aiheina ovat muun muassa hyvinvoinnin edistäminen mittaamalla ja genomitiedon avulla sekä uusien teknologioiden ja hoitomenetelmien hyödyntäminen terveydenhuollossa. Lääkäreille suunnattu Lääkäri 2020 -tapahtuma on avoinna 8.-10.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme