MessukeskusMessukeskus

AV-Awards-palkinnot jaettiin toista kertaa

Jaa

AVITA Audiovisual Expon iltatilaisuudessa 2.10. jaettiin huomionosoituksia viidessä eri kategoriassa. Palkittavat luokat olivat AV-kohde, AV-tuotanto, AV-kouluttaja, AV-alan avaus ja AV-elämäntyö. Ammattilaisille suunnattu AudioVisual Expo järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 2.–3.10.2019.

AV-alan ammattilaisille suunnatut huomionosoitukset jaettiin Avita AudioVisual Expossa nyt toista kertaa. Viidestä eri palkittiin AV-kohde, AV-tuotanto, AV-kouluttaja, AV-alan avaus ja AV-elämäntyö. 

Vuoden 2019 AV-kohteeksi valittiin keskustakirjasto Oodi, jonka raati arvioi olevat aivan uudentyyppinen kirjasto ja kansalaisten kohtaamispaikka. Sen konsepti on perinteistä kirjastoa laajempi ja sieltä löytyy tavallisista kirjastoista poiketen esimerkiksi elokuvateatteri, sauna, kahvila, näyttely-, työ-, kokoontumis- ja harrastustiloja, jotka on AV-teknisesti toteutettu monin ainutlaatuisin ratkaisuin.

Vuoden 2019 AV-kouluttajana palkittiin Erkki Feodoroff, jonka vuosien näkymätön AV-opetustyö on tuottanut niin alan huippuammattilaisia kuin valtavan määrän paikallista henkistä hyvinvointia erittäin haastavissa olosuhteissa ja rajallisin resurssein. Neljää kieltä puhuvat opetusryhmät koostuvat heterogeenisestä joukosta teineistä keski-ikäisiin emäntiin. Hänellä on ollut merkittävä vaikutus myös koko saamelaisyhteisöön.

Vuoden 2019 AV-tuotantona palkittiin Cheekin uran päätöskonsertit Valot sammuu. Jättiläismäiset spektaakkelit järjestettiin Lahden mäkimontussa, ja niiden ainutlaatuinen toteutus sai jopa itse tekijät haukkomaan henkeään. Harvoin, jos koskaan, kotimainen artisti synnyttää näin suuria tapahtumia ympärilleen ja mikä merkittävintä, myy loppuun kaikki tarjolla olevat liput ennätysajassa.

Vuoden 2019 AV-avaukseksi valittiin Lux Helsinki. Kansainvälisen tason valotaiteen festivaalikonsepti saa myös kansan varauksettoman suosion, ja se on sekä nostanut Suomen ja Helsingin ympäristövalaistuksen maailmankartalle että alan arvostuksen aivan uudelle tasolle. Lux Helsinki kokoaa maailman huippuosaajia sydäntalven pimeään Helsinkiin. Valoteosten muodostama reitti houkuttelee satoja tuhansia ihmisiä ulkoilemaan ja nauttimaan valotaiteesta Helsingin keskustaan.

Vuoden 2019 AV-alan elämäntyöpalkinto myönnettiin postuumisti Ari Kankaanpäälle sekä Thomas Toivolalle. Elämäntyöpalkinnon saivat myös Jouko Leskinen, Risto Oinaala, Eero Saarinen, Ari Sirkiä, Aatos Suomilammi, Raimo Kolehmainen, Jan Holm, Risto Wolin ja Akukon Oy.

Avita AudioVisual Expo vielä torstaina Messukeskuksessa Helsingissä klo 9-17.

Lisätietoja vuoden AV-Awardseista:
Janne Auvinen, puh. 050 477 9091

Lisätietoja tapahtumasta:
Taira Sjöblom-Tallus, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme