Avain

Avaimen syksy 2018: Tietoa aikuiselle ja nuorelle lukijalle

Jaa

Avain julkaisee syksyllä 2018 tieto- ja selkokirjallisuutta kaikenikäisille. Mukana ovat muun muassa Ines Lukkasen kahvipöytäteos somehitiksi nousseesta Taidevandalismi -meemisivusta, Krista Launosen omakohtainen, surua pohtiva Ofelian suru ja Mikko Saaren lautapelejä esittelevä Löydä lautapelit. Kaikenikäiset pehmolelujen ystävät pääsevät opettelemaan arvokkaita niksejä Sari Kanalan Luotsikadun nallesairaala -kirjasta. Lastenkirjojen rakkaiden sankareiden taustoihin ja tarinoihin tutustutaan Kuka kukin on lastenkirjoissa -teoksen avulla.

Ines Lukkasen Taidevandalismi-teokseen on valittu sata hersyvintä meemikuvaa vuonna 2015 perustetulta samannimiseltä ilmiöksi nousseelta Facebook-sivustolta. Kahvipöytäkirja tarjoilee lukijoilleen arkisiin tilanteisiin liittyvää huumoria ja nasevaa yhteiskuntakritiikkiä. Taidevandalismi ilmestyy elokuussa 2018.

Krista Launonen törmää sattumalta John Everett Millais’n maalaukseen joessa kelluvasta naisesta. Kuva kiehtoo, koska se kuvaa surua niin onnistuneesti. Launosen sisko kuoli jouluna 2016. Taulu jää Launosen mieleen, ja hän alkaa tutkia, kuka taulun nainen on. Ofelian suru on tutkimusmatka Ofelian tarinaan ja Millais’n taulun taustoihin. Se kertoo henkilökohtaisesta menetyksestä, surusta ja toipumisesta. Kirja ilmestyy lokakuussa 2018.

Vesa Sisättön 100 klassikkoa tunnissa esittelee kirjallisuuden klassikot näppärästi parin virkkeen tiivistelminä, antaa kustakin teoksesta muutaman lauseen mittaisen mielipiteen ja kertoo vielä jokaisesta kirjasta kiinnostavan faktan, jolla voit päteä! Kirja ilmestyy syyskuussa 2018.

Juri Nummelinin Sarjakuvan lyhyt historia esittelee koko taiteenlajin historian selkeästi ja lyhyesti, aina 1700- ja 1800-lukujen ensimmäisistä kokeiluista nykypäivään. Kirjasta löytyvät sekä tutut suosikit että uudet tuttavuudet. Nummelin on aiemmin julkaissut mm. teokset Elokuvan lyhyt historia ja Animaatioelokuvan lyhyt historia. Kirja ilmestyy lokakuussa 2018.

Mikko Saaren Löydä lautapelit -kirjaan on koottu vaikuttavimmat lautapelit ja pelimekaniikat, joista menestyspelit on tehty. Klassikoiden lisäksi kirja tarjoaa paljon vinkkejä uusimpien lautapelien pariin ja kertoo, millaista on lautapelien harrastaminen. Nämä ovat pelit, jotka kaikkien peliharrastajien olisi syytä tuntea.

 Kirja ilmestyy lokakuussa 2018.

Aleksandr Manzosin Pelit elämän peilinä on yleistajuinen tietokirja, joka pureutuu digitaalisten pelien viehätyksen syihin ja merkityksiin. Kirja käsittelee pelejä muun muassa tarinankerronnan välineinä, simulaatioina ja pakopaikkoina. Pelien viehätys palautuu inhimillisiin tarpeisiin ja ikiaikaisiin kysymyksiin. Manzos on peleihin erikoistunut vapaa toimittaja ja pitkäaikainen Pelit-lehden avustaja. Kirja ilmestyy lokakuussa 2018.

Pasi Nokelaisen ja Esa Salmisen Afrikan valloittajat antaa äänen joukolle yrittäjiä ja seikkailijoita, jotka ovat lähteneet rakentamaan siltoja Suomen ja Afrikan maiden välille.

 Teos kurkistaa kierto- talouteen, turvallisuuteen, pääomasijoittamiseen, maatalouteen ja uusiutuvaan energiaan. Nokelainen on ulkoministeriön viestintäsuunnittelija ja Kehitys–Utvekcling-lehden päätoimittaja. Salminen on kirjailija ja toimittaja, joka on erikoistunut kansainvälisiin kysymyksiin. Kirja ilmestyy syyskuussa.

FT Ari Haasion Hikikomorit on kirja syrjäytyneistä nuorista, heidän elämästään ja yhdestä verkkokulttuurin muodosta. Kirja kertoo nuorista, jotka lukkiutuvat kotiinsa eivätkä uskalla poistua sieltä. Lähes ainoa side muuhun maailmaan on internet. Japanissa hikikomoreiksi diagnosoituja nuoria on yli kaksi miljoonaa ja Suomessa ilmiö kasvaa jatkuvasti. Kirja ilmestyy syyskuussa 2018.

Ville-Juhani Sutisen Kadotettu sukupolvi on teos 1920-luvun Pariisissa syntyneestä kirjallisesta ryhmittymästä, joka tuli tunnetuksi nimellä Lost generation. Teos kertoo liikkeen tarinan ja kurkistaa myös sen legendojen, kuten Ernest Hemingwayn, Gertrude Steinin ja James Joycen, taakse. Kadotettu sukupolvi ilmestyy lokakuussa 2018.


Lasten ja nuorten kirjat

Ismo Loivamaan Kuka kukin on lastenkirjoissa esittelee suomalaisia ja ulkomaalaisia lasten- ja nuortenkirjallisuuden hahmoja yli sadan vuoden ajalta. Hakuteoksessa ovat mukana muistojemme peikot ja pöllöt, noidat ja muumit, salapoliisit, urheat orpolapset, sekä Lassie ja Skippy-kenguru. Loivamaa on toimittaja ja tietokirjailija, joka on keskittynyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden historiaan. Kirja ilmestyy syyskuussa 2018.

Kun nalle sairastuu tai joutuu tapaturmaan, mistä apua? Nalletohtori Anne Kautto on hoitanut Luotsikadun nallesairaalassa koirien hampaisiin joutuneita nalleja sekä puhkirakastettuja pehmoleluja. Sari Kanalan Luotsikadun nallesairaala -kirja kertoo, miten nalleja voi hoitaa kotona, mitkä ovat nalletohtorin tärkeimmät työvälineet ja kuinka nalletohtoriksi voi valmistua. Kirja ilmestyy lokakuussa 2018.

Lasten- ja nuortenkirjailijan Maijaliisa Dieckmannin iltasatukirja tutustuttaa lapset metsäkeijuun Siiri Sinisiipeen ja hänen ystäviinsä. Kirjan sadut käsittelevät lempeästi lasten kohtaamia arkisia ja hankaliakin tilanteita, kuten kiusaamista tai vanhempien avioeroa. Metsäkeiju Siiri Sinisiipi -kirjan satujen kautta lapsi oivaltaa, että muutkin tässä maailmassa kokevat samoin kuin hän. Kirja ilmestyy marraskuussa 2018.

Nallet Tauno ja Nelli ovat muuttaneet Karjalan Koivistolta evakkona Espooseen. Nyt nallejen omistaja Alma Akilina menee ystävänsä Matin kanssa kouluun. Koulussa Hirmuinen Sanahiiri varastaa kirjaimet ja Kansakoulun Kalle kiusaa. Seija Helanderin Tauno ja Nelli, Hirmuinen sanahiiri -kirja kannustaa ystävyyden vaalimiseen, erilaisuuden arvostamiseen ja myötätunnon kehittymiseen. Lukemaan oppiminen ei ole kaikille itsestäänselvyys. Kirja sopii 6–10-vuotiaille. Kirjan on kuvittanut Anne Stolt ja se ilmestyy elokuussa 2018.


Selkokirjat

Khao Lak, Thaimaa 26.12.2004. Kaunis, lämmin aamu lomaparatiisissa. 7-vuotias Emma on isän kanssa rannalla, kun mereltä vyöryy iso aalto, tsunami. Jättiläisaalto murskaa talot ja hotellit. Paljon ihmisiä hukkuu. Myös Emman äiti, isä ja pikkuveli kuolevat. Emma palaa kotiin ilman perhettä. Vuosia myöhemmin hän matkustaa isoäidin kanssa Khao Lakiin. Emma haluaa löytää miehen, joka pelasti hänet vedestä. Hän haluaa myös jättää jäähyväiset rakkailleen. Marja-Leena Tiaisen Hiekalle jätetyt muistot on koskettava tarina surusta, selviytymisestä ja toivosta. Selkoromaani ilmestyy elokuussa 2018.

Tuija Takalan  Lauralle oikea on selkoromaani, jossa Laura kertoo ystävyydestä ja ihastumisesta. Laura täyttää 25 vuotta. Eikö silloin ole aika muistella mennyttä elämää? Yhteen tavalliseen elämään mahtuu kommelluksia. Niitä sattuu, kun Laura etsii elämänsä rakkautta. Äidinkielen ja suomen opettajana työskentelevä Tuija Takala on kirjoittanut useita selkokielisiä romaaneja ja runoja. Kirja ilmestyy elokuussa 2018.

15-vuotias Elvis Pärssinen on innoissaan, kun liekehtivähiuksinen Maritta tulee bändiin mukaan. Heti ensimmäisellä keikalla Elvis kuitenkin putoaa lavalta ja katkaisee koipensa. Kesä kuluu jalka kipsissä, eristyksissä mökillä ja kännykkä on rikki. Tapani Baggen Polttava rakkaus on nuorten selkoromaani. Kirjassa on Hannamari Ruohosen piirroskuvitus. Romaani ilmestyy elokuussa 2018.

Timo Parvelan Maukka ja Väykkä vetoavat kaikenikäisiin. Maukka on kissa ja Väykkä on koira. 
Ne asuvat taivaansinisessä talossa mäen päällä. 
Mitä seuraa, kun kaksi hyvin erilaista 
asuu saman yhdessä? Tunteet ovat suuria.
 Kirja ilmestyy Riikka Tuohimetsän selkomukauttamana elokuussa 2018.

Jules Vernen Sukelluslaivalla maapallon ympäri (Vingt mille lieues sous les mers, suom. O. A. Joutsen) kertoo kapteeni Nemosta ja hänen Nautilus-sukellusveneestään. Kuka on kapteeni Nemo, jonka mukana eksyy mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin matkalla maailman ympäri? Seikkailuklassikko jatkaa Avaimen selkoklassikkosarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu teokset Viidakkopoika, Maailman ympäri 80 päivässä ja Aarresaari. Kirja ilmestyy Pertti Rajalan selkomukauttamana elokuussa 2018.Lisätiedot ja haastattelupyynnöt


Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, puh 040 755 3319, vilja.perttola@avain.net
arvostelukappaleet: info@avain.net

Katalogi: https://issuu.com/avain_kirjat/docs/avaimen_syksy_2018

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy, Ostinato Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen kirjasyksy 2019 on julkistettu29.3.2019 12:18:00 EETTiedote

Avaimen syksyn 2019 kirjat ilahduttavat monipuolisuudellaan. Berliinin muuri murtui 30 vuotta sitten, ja Kati Koivikon teos kuljettaa DDR:n muutosten kautta tämän päivän Eurooppaan. Markku Kaskelan ja Tomi Kontion kirja houkuttelee vaelluksille Italiaan. Seija Simola oli eräs kaikkien aikojen hienoimmista laulajistamme, Ismo Loivamaa ja Pirkko Vekkeli kertovat hänen tarinansa kirjassa Kun aika on – Seija Simolan tarina. Tom of Finland -neuleet houkuttavat ulos lankakaapista teoksessa Neulo poika, neulo. Paula Hotin Gini-kirja kertoo kuningatarten ja katunaisten juomasta, ja Leena-Kaisa Laakson Puutalotarinoita lumoaa kaikki puutalojen ystävät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme