Avara Oy

Avara laajentaa kiinteistöjohtamiseen yritysostolla

Jaa

Avara laajentaa liiketoimintaansa kiinteistöjohtamiseen ostamalla Aari Isännöinti Oy:n Avain Yhtiöt Oy:ltä. Aarin asiakkuudet käsittävät nykyisellään 9 400 asuntoa, ja Avaran johdettavana on 8 000 asuntoa. Kokonaisuudesta muodostuu siten 17 400 asunnon kiinteistöomaisuus. Avaran tavoitteena on kaksinkertaistaa johtamansa asuinkiinteistövarallisuus 2,5 miljardiin euroon kolmessa vuodessa.

Avaran ja Aarin johtamat asuinkiinteistöt käsittävät 17 400 asuntoa.
Avaran ja Aarin johtamat asuinkiinteistöt käsittävät 17 400 asuntoa.

Avara Oy ja Avain Yhtiöt Oy ovat toteuttaneet yrityskaupan, jolla Aari Isännöinti Oy siirtyy Avaran omistukseen. Yritysosto on osa Avaran kasvustrategiaa, jolla se ottaa kiinteistöjohtamisen osaksi omaa liiketoimintaansa.

”Tavoittelemme liiketoiminnan laajentamisella parempaa kiinteistöjohtamisen laatua ja kustannustehokkuutta. Olemme ottaneet Avaran johtamien asuntojen vuokraustoiminnan omaan hoitoomme jo viime syksyn aikana. Nyt vahvistamme toimintaamme ja rakennettamme isännöintiliiketoiminnalla”, Avaran toimitusjohtaja Mika Savolainen sanoo.

Yhtiön kasvustrategia perustuu Avaran rooliin ammattimaisten sijoittajien strategisena kumppanina sekä Avaran omaan sijoitustoimintaan. Suomen suurimpana asuinkiinteistöjen sijoitus- ja varainhoitoyhtiönä Avaran tavoitteena on kaksinkertaistaa johtamansa varallisuus 2,5 miljardiin euroon kolmessa vuodessa.

Aarin hankinnan myötä Avaran Kiinteistöjohtamisen liiketoiminta laajenee valtakunnalliseksi. Avara ja Aari toimivat jo nyt neljällä samalla, keskeisellä paikkakunnalla: Helsinki, Lahti, Jyväskylä ja Tampere. Aarin asiakkuudet käsittävät nykyisellään 9 400 asuntoa, ja Avaran johdettavana on 8 000 asuntoa. Kokonaisuudesta muodostuu siten 17 400 asunnon kiinteistöomaisuus.

Aarilla on 30 työntekijää. Aarin nykyinen toimitusjohtaja, Pasi Heiskanen, on siirtynyt toisiin tehtäviin 31.1.2020 alkaen. Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimetty Tero Penttinen, joka on aikaisemmin toiminut Aarin aluejohtajana.

Aarin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.3.2020 eMBA Mikko Niskanen, 44. Hänellä on pitkä kokemus isännöintitoimialasta muun muassa Pirkan Isännöintikeskuksen toimitusjohtajana, Corbelin asunto-osakeyhtiöliiketoiminnan liiketoimintajohtajana sekä viimeksi Realia Isännöinti Oy:n Länsi-Suomen aluejohtajana.

”Olemme luomassa suuruudeltaan merkittävää kokonaisuutta toimialalle. Haastamme valtakunnalliset kiinteistöjohtamisen palveluyritykset ammattitaitoisella ja asiakaslähtöisellä isännöintipalvelulla. Hyödynnämme toiminnassamme moderneja digitaalisia palveluja. Tavoitteenamme on kasvaa markkinoita selkeästi nopeammin”, Aarin tuleva toimitusjohtaja Mikko Niskanen toteaa.

”Haluamme keskittyä tulevaisuudessa ydinosaamiseemme sekä kehittämään kokonaisvaltaista asumisen ja rakentamisen laatua. Aari Isännöinti säilyy jatkossakin tärkeänä Avain Yhtiöt -konsernin yhteistyökumppanina, sillä se vastaa valtaosasta kiinteistöjemme isännöinnistä. Luotamme jatkossa Kiinteistöjohtamisen palveluissamme Avaran kumppanuuteen”, Avain Yhtiöiden toimitusjohtaja Perttu Liukku sanoo.

Avara Oy

Avain Yhtiöt Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Savolainen, toimitusjohtaja, Avara Oy, puh. 040 098 6526
Perttu Liukku, toimitusjohtaja, Avain Yhtiöt Oy, puh. 020 7624 710

Kuvat

Avaran ja Aarin johtamat asuinkiinteistöt käsittävät 17 400 asuntoa.
Avaran ja Aarin johtamat asuinkiinteistöt käsittävät 17 400 asuntoa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avara Oy
Avara Oy
Kansakoulukatu 10
00100 Helsinki

+358504903141http://www.avara.fi

Avara lyhyesti

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusten sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö, jonka johdettavana valtakunnallisesti on noin 1,2 miljardin euron arvoinen asuinkiinteistöomaisuus viidessä eri salkussa. Avara toimii arvostettuna, luotettavana ja vastuullisena strategisena kumppanina sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa asuinkiinteistöihin Suomessa. Lue lisää osoitteessa www.avara.fi.

Avain Yhtiöt lyhyesti

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, projektinjohtamiseen sekä korjausrakentamiseen. Tavoitteenamme on rakentaa ja ylläpitää toimivaa, turvallista ja ympäristöystävällistä elinympäristöä sekä kehittää kokonaisvaltaista asumisen ja rakentamisen laatua.

Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 8 500 asuntoa ja työllistämme jo reilusti yli 200 ammattilaista. Konsernin liikevaihto on yli 130 miljoonaa euroa ja vuosittaisten investointien arvo ylittää 120M€. Lue lisää osoitteessa www.avainasunnot.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avara Oy

Avara perusti uuden vapaarahoitteisen asumisen rahaston menestyksekkään ykkösrahaston jatkoksi12.12.2019 10:18:00 EET | Tiedote

Avara perusti uuden vapaarahoitteisen rahaston vastaamaan asumisen ja erityisesti vuokra-asumisen tarpeeseen. Tavoitteena on rakentaa kasvukeskuksiin yli 2 000 asuntoa. Puolen miljardin euron suuruista salkkua varten tavoitellaan 200 miljoonan euron pääomia ammattimaisilta sijoittajilta niin kotimaasta kuin ulkomailta. Tarkoitusta varten on jo noin 40 miljoonan euron sijoitussitoumukset olemassa.