Vaasan kaupunki - Vasa stad

Avdelning 9 är Årets arbetsplats: ”Det är trevligt att komma på jobb”

Dela

Till årets arbetsplats vid Vasa stad år 2019 har stadssjukhusets avdelning 9 valts. Den vinnande arbetsgemenskapen genomför föredömligt de teman som är viktiga i tävlingen, dvs. arbetarskydd och välbefinnande i arbetet i vardagen.

Staden premierar årligen en eller flera arbetsgemenskaper inom sin organisation i tävlingen Årets arbetsplats. Avdelning 9, som vann tävlingen i år, är en s.k. akut geriatrisk rehabiliteringsavdelning, som erbjuder rehabiliterande korttidsvård som siktar till att patienten ska klara sig på egen hand. Till avdelningen kommer patienter för fortsatt vård efter t.ex. en operation: målet är att patienterna rehabiliteras så att de igen klarar sig hemma.

På avdelningen arbetar utöver avdelningsskötare Kirsi Kainulainen en biträdande avdelningsskötare, 10 sjukskötare, 10 primärskötare eller närvårdare, en avdelningssekreterare, en vaktmästare samt 1–2 läkare. Dagligen arbetar också två fysioterapeuter samt anstaltsvårdare på avdelningen.

- Alla har stor betydelse för att vår arbetsgemenskap ska fungera, för arbetsatmosfären samt den vård som patienterna får. Personalens grepp på arbetet som är rehabiliterande och uppmuntrar till egna initiativ är ytterst viktigt för oss, berättar Kainulainen.

”Hur mår du?” är en viktig fråga i arbetsgemenskapen

Enligt Kainulainen är hemligheten bakom vinsten en diskuterande och fungerande arbetsgemenskap, som man länge har arbetat för – tillsammans med en motiverad och kunnig personal.

- Goda människorelationer garanterar att det är trevligt att komma på jobb. Humorn är en rikedom i vår arbetsgemenskap. Vi träffas också på fritiden i motionerandets och den trevliga samvarons tecken, säger Kainulainen.

Atmosfären på arbetsplatsen är öppen och diskuterande, också om svåra saker diskuteras det. Nya idéer och förbättringsförslag tas emot med iver och de prövas genast.

- Det är viktigt att varje arbetstagare vet vad som väntas av honom eller henne. Vi håller regelbundet avdelningsmöten och utvecklingssamtal, likaså frågar vi ofta i vardagen ”hur mår du” av varandra, nämner Kainulainen.

Kainulainen planerar att prissumman, 3000 euro, ska användas för evenemang som främjar arbetsförmågan.

- Vi arbetar för patienternas bästa och vi njuter av det arbetet. Tack från patienter, anhöriga, arbetskamrater och chefer värmer alltid, säger Kainulainen.

Den traditionella tävlingen påminner om positiva värderingar

Enligt tf personaldirektör Jyrki Sydänoja är det viktigt för staden som arbetsgivare att personalen mår bra. Tanken med tävlingen, som ordnats sedan år 1998, är att ta fram arbetsplatser som uppfyller kriterierna på en god arbetsplats.

− Vid valet ägnade vi särskild uppmärksamhet åt hur man i arbetsgemenskapen leder välbefinnandet i arbetet och gör personalen delaktig. För oss är det även viktigt med jämlikhet, öppenhet och samhörighetskänsla. De starkaste kandidaterna i tävlingen är de arbetsplatser där verksamhetsprogrammet för arbetshälsa och arbetarskydd är en del av vardagen, berättar arbetarskyddschef Tapio Lehto som leder tävlingsjuryn.

Medierna är varmt välkomna att följa prisutdelningen för Årets arbetsplats på Vasa stadssjukhus Avdelning 9 (Dammbrunnsvägen 4, 5 vån.) onsdag 11.12.2019 kl. 13.00.

Nyckelord

Kontakter

- Avdelningsskötare Kirsi Kainulainen, kirsi.kainulainen@vaasa.fi, tfn 040 779 4929
- Arbetarskyddschef Tapio Lehto, tapio.lehto@vaasa.fi, tfn 040 590 5234

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum