Jyväskylän yliopisto

Avoimen väylä keskustelun keskiössä Ruusupuistossa

Jaa

Hybridimuotoinen Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tilaisuus torstaina 7.10. klo 13 käsittelee avoimen väylää Jyväskylän yliopiston ja yleisen väyläkehitystyön näkökulmista. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Tule Ruusupuistoon kuuntelemaan keskustelua avoimen väylästä ja sen kehittämisestä.
Tule Ruusupuistoon kuuntelemaan keskustelua avoimen väylästä ja sen kehittämisestä.

Avoimen väylää yliopiston tutkinto-opintoihin on viime vuosina kehitetty systemaattisesti: Siitä on muodostunut varteenotettava hakutapa todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalle, ja avoimen väylä on kasvattanut suosiotaan hakutapana yliopistoon.

Jyväskylän yliopisto koordinoi kesäkuussa 2021 päättynyttä, valtakunnallista Toinen reitti yliopistoon -hanketta, jossa pilotoitiin erilaisia reittejä tutkintokoulutukseen. Kyseessä oli opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulutuksen kehittämishanke, jossa oli mukana 11 yliopistoa ja useita eri oppiaineita.

Hankkeen edustajat ovat aiemmin todenneet, että jotta avoin väylä olisi merkittävä hakutapa, tarvitaan avoimen väyliä eri aloille, riittävästi avoimen väylän aloituspaikkoja, hakuvaihtoehdon näkyvyyttä sekä yhdenmukaisuutta yliopistojen käytänteissä.

Mitä avoimen väylälle kuuluu tällä hetkellä?

Aiheesta saapuvat Ruusupuistoon keskustelemaan mm. JYU avoimen johtaja Jukka Lerkkanen, yliopistonopettajat Päivi Patja ja Tiia Ikonen, JSBE:n vs. opintopäällikkö Janna Inkeroinen, Jyväskylän yliopiston vararehtori, professori Marja-Leena Laakso, LUT-yliopiston professori Hannu Rantanen sekä Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry:n koulutuspolitiikan asiantuntija Jani Kykkänen. Tilaisuuden juontaa JYU avoimen koulutuspäällikkö Paula Savela, joka toimi Toinen reitti yliopistoon -hankkeen projektipäällikkönä.

”Toinen reitti yliopistoon -hankkeessa mukana ollutta kauppatieteen väyläpilottia Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa on tutkittu ja arvioitu. Se tarjoaa erinomaisen mallin myös muiden väylien kehitystyölle. Vararehtori Marja-Leena Laakso kertoo miten avoimen väylän kehittämistyö jatkuu valtakunnassa, sillä TRY-hankkeen päätyttyä kehittämistyö on juurutettava osaksi normaalia opiskelijavalintojen kehittämistä”, Paula Savela sanoo.

Ruusupuisto tutkii ja keskustelee on noin kerran kuussa järjestettävä keskustelutilaisuus, joka tuo yliopistollisen tutkimuksen kaikkien ulottuville. Tilaisuuden järjestää Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto.

Tilaisuutta on mahdollista seurata paitsi paikan päällä Ruusupuiston aulassa (Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä), myös verkossa striiminä. Lisäksi tilaisuuden tallenne tulee myöhemmin katsottavaksi avoimen yliopiston verkkosivujen ajankohtaista-osioon (avoin.jyu.fi).

Tulethan tapahtumaan vain terveenä. Suosittelemme kaikille osallistujille maskin käyttöä ja huolellista käsihygieniaa.

Tutustu tilaisuuteen tarkemmin ja ilmoittaudu:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anni Karhunen
Markkinointisuunnittelija
Avoin yliopisto
anni.r.karhunen@jyu.fi
+358 50 536 3474

Kuvat

Tule Ruusupuistoon kuuntelemaan keskustelua avoimen väylästä ja sen kehittämisestä.
Tule Ruusupuistoon kuuntelemaan keskustelua avoimen väylästä ja sen kehittämisestä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Avoimessa yliopistossa opiskelee vuosittain noin 25 000 opiskelijaa.

Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Lisää kansainvälisiä kykyjä Jyväskylään ja Keski-Suomeen - Jyväskylän yliopisto mukana edistämässä veto- ja pitovoimaa28.10.2021 15:20:22 EEST | Tiedote

Monet alat tarvitsevat kipeästi lisää osaajia, vaikka samanaikaisesti kansainvälisten osaajien on vaikeaa työllistyä Suomessa. Yhtenä ratkaisuna osaajapulaan on kansallinen Talent Boost -ohjelma. Jyväskylän yliopisto on mukana rakentamassa Talent Hubia eli paikallista palveluiden ekosysteemiä, jossa ulkomaalaistaustaiset ihmiset tuntevat kuuluvansa aidosti suomalaiseen yhteiskuntaan ja voivat saavuttaa tavoitteensa urallaan.

Tekoälyn hyödyntäminen liikunta-alalla kiehtoo uutta liikuntabiologian professoria28.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on kutsumenettelyllä ottanut PhD Neil Croninin liikuntatieteiden professorin tehtävään, jonka ala on liikuntabiologia. Professuuri sijoittuu liikuntatieteelliseen tiedekuntaan, biomekaniikan toiminta-alueelle. Cronin johtaa akatemiahanketta, jossa tutkitaan koneoppimisen menetelmiä ihmisliikkeen analysointiin ja kehitetään puettavia mittauslaitteita.

Metsäteollisuus historiansa suurimmassa murroksessa - väitöstutkimus valottaa globaalia muutosta25.10.2021 13:30:00 EEST | Tiedote

Metsäteollisuuden murros 1980-luvulta nykypäivään on ollut alan historian suurin. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöskirjatutkimuksen mukaan painopapereiden kysynnän heikkeneminen, Kiinan nousu suureksi markkina-alueeksi ja uudet selluloosan raaka-aineet ovat pakottaneet yritykset joko muuttumaan tai fuusioitumaan. Vain harvat yritykset kykenivät tekemään samalla taloudellista tulosta.

Väitös 29.10.2021: Heikko uni ja väsyminen arjen toiminnoissa voivat heikentää iäkkäiden ihmisten mahdollisuuksia liikkua (Palmberg)25.10.2021 10:02:19 EEST | Tiedote

Fyysisellä aktiivisuudella on useita terveyshyötyjä läpi elämän, mutta aktiivisuuden määrä usein vähenee iän myötä. Tuoreessa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyssä väitöstutkimuksessa havaittiin, että heikompi uni ja väsyminen arjen toiminnoissa saattavat heikentää vanhuusiän liikkumismahdollisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme