Jyväskylän yliopisto

Avoimen väylän ilta elokuussa: Väylällä opiskellaan tutkintoa tavoitellen

Jaa

Mitä haluaisit tietää avoimen yliopiston väylästä ja väyläopiskelusta Jyväskylän yliopistossa? Elokuun 9. päivän avoimen väylän illasta saa hyvät lähtökohdat väyläopintojen suunnitteluun. Avoimen väylä on yksi valintatapa yliopiston tutkinto-opiskelijaksi todistusvalinnan ja valintakoevalinnan rinnalla. Jyväskylän yliopisto hyvittää väyläopintojen opintomaksuja 25 opintopisteen osalta ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville.

Avoimen väylä on yksi hakutapa yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. Siinä valinta pohjautuu avoimessa yliopistossa suoritettuihin opintoihin.
Avoimen väylä on yksi hakutapa yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. Siinä valinta pohjautuu avoimessa yliopistossa suoritettuihin opintoihin.

Jyväskylän yliopiston avoimen väylän illassa 9.8. alkaen klo 16.00 äänessä ovat niin opintoneuvoja, koulutuspäälliköt kuin opettajatkin. Se on kaikille avoin maksuton verkkotilaisuus, joka auttaa väyläopintojen suunnittelussa ja itseä kiinnostavan hakuvaihtoehdon löytämisessä. Tilaisuus sopii niin väyläopintoja pohtiville kuin heidän läheisilleen.

Väyläillan ohjelmassa on yleistä tietoa avoimen väylästä valintatapana Jyväskylän yliopistoon ja perehtymistä itseä kiinnostavaan väylään: Esillä ovat kasvatustieteiden, kauppatieteiden ja taloustieteen, luonnontieteiden, erityispedagogiikan, yhteiskuntatieteiden ja filosofian sekä psykologian väylät Jyväskylän yliopistoon. 

”Hyvä ohjaus auttaa onnistumaan väyläopiskelussa ja keskittymään tutkinto-opiskelijaksi valituksi tulemisen kannalta olennaisiin asioihin. Avoimessa yliopistossa opiskelu on varsin itsenäistä, vaikka tukena ovat niin opettajat kuin muu avoimen henkilöstö. Jos opiskelija kaipaa tiivistä opiskeluyhteisöä ja runsasta lähiopetusta, kannattaa tutustua väyläopintoihin yhteistyöoppilaitoksissamme, kuten kansanopistoissa ja kesäyliopistoissa”, kertoo opintoneuvoja Riina Kärkkäinen 

Hyvitys opintomaksuista ensimmäistä tutkintoa tavoitteleville 

Jyväskylän yliopisto tukee väyläopiskelua taloudellisesti tarjoamalla hyvityksen 25 opintopisteen väyläopinnoista heille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai opiskelupaikkaa, ja jotka ovat suorittaneet aikavälillä 1.8.2022–31.3.2023 vähintään 25 opintopistettä jonkin Jyväskylän yliopiston kandidaatti- ja maisteriohjelman väyläopintoja. Avoimen yliopiston opinnot maksavat 15 euroa opintopistettä kohti. Väyläopintojen laajuus on väyläkohtainen.  

Maksuhyvityksen piiriin kuuluvat Jyväskylän yliopiston avoimen yliopistossa tai IT-tiedekunnassa suoritetut opinnot, jotka tuottavat hakukelpoisuuden avoimen väylän kautta johonkin Jyväskylän yliopiston kandidaatti- ja maisteriohjelmista. Jyväskylän yliopistossa on yhteensä yli kolmekymmentä avoimen väylää. 

Väyläfaktoja  

  • Avoimen väylällä tarkoitetaan avoimiin yliopisto-opintoihin perustuvaa valintatapaa yliopistojen tutkintokoulutukseen.   
  • Avoimen väylän opinnot ovat oikeita yliopisto-opintoja, jotka hyväksiluetaan osaksi tutkintoa.  
  • Jyväskylän yliopistossa on tarjolla noin 300 tutkinto-opiskelupaikkaa avoimen väylän kautta, väyliä on kaikkiin tiedekuntiin.  
  • Väyläopintoihin ei tarvitse hakea – ne voi aloittaa Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa lähes ympäri vuoden, ilman pohjakoulutusvaatimuksia.  
  • Ei pohjakoulutusvaatimuksia: Jyväskylän yliopistossa avoimen yliopiston väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi hakevalta ei edellytetä yleistä korkeakoulukelpoisuutta (esim. ylioppilastutkintoa ja lukion oppimäärää). 

Yhteyshenkilöt

Riina Kärkkäinen, opintoneuvoja, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto,riina.karkkainen@jyu.fi, 050 428 0805

Jukka Lerkkanen, johtaja, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto, jukka.lerkkanen@jyu.fi, 0400 249 643

Kuvat

Avoimen väylä on yksi hakutapa yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. Siinä valinta pohjautuu avoimessa yliopistossa suoritettuihin opintoihin.
Avoimen väylä on yksi hakutapa yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. Siinä valinta pohjautuu avoimessa yliopistossa suoritettuihin opintoihin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Avoimessa yliopistossa opiskelee lisäksi noin 26 500 opiskelijaa.

Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunnalta rahoitusta viidelle Jyväskylän yliopiston tutkimukselle22.6.2022 15:59:26 EEST | Tiedote

Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen viidelle Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeelle. Kolme hankkeista sijoittuu matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan, yksi informaatioteknologian tiedekuntaan ja yksi liikuntatieteelliseen tiedekuntaan. Rahoitukset ovat pääsääntöisesti nelivuotisia alkaen 1.9.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme