Jyväskylän yliopisto

Avoin yliopisto: Opinnot maksutta vuoden loppuun työttömille ja lomautetuille

Jaa

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto jatkaa työttömien ja lomautettujen mahdollisuutta maksuttomaan opiskeluun. Maksuttoman orientaatiokurssin 15.6.2021 mennessä suorittaneet työttömät ja lomautetut saavat ilmoittautua opintoihin maksutta vuoden loppuun saakka.

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa työttömille ja lomautetuille maksuttomat opinnot vuoden 2021 loppuun saakka.
Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa työttömille ja lomautetuille maksuttomat opinnot vuoden 2021 loppuun saakka.

Avoin yliopisto tarjosi maksuttomia opintoja vastaavasti jo vuoden 2020 lopussa kokeilumuotoisesti. Kokeilu sai suuren suosion, joten sama mahdollisuus tarjotaan työttömille ja lomautetuille myös tänä vuonna.

Opintojen maksuttomuuden edellytyksenä ovat orientaatiokurssin suorittaminen ja todistus työttömyydestä tai lomautuksesta 15.6.2021 mennessä. Näiden jälkeen henkilö voi ilmoittautua opintoihin vuoden loppuun saakka maksutta. Opiskelun mahdollisuus koko vuoden ajan mahdollistaa opintojen ja oman arjen suunnittelua.

Valittavana työttömien ja lomautettujen maksuttomien opintojen tarjouksessa on koko Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintotarjonta, joka löytyy avoimen opinto-oppaasta. Valtaosa avoimen yliopiston opinnoista on opiskeltavissa verkon välityksellä. Ennen opintoihin ilmoittautumista henkilön on tarpeen tarkistaa suunniteltujen opintojen sopivuus omaan suunnitelmaan TE-toimistossa.

Kokeilu vahvisti opintojen ja orientaation tarpeen

”Korona-aika on tuonut epävarmuutta työelämään sekä myös lisä- ja uudelleenkouluttautumisen tarpeita. Opiskelu on keino kehittää omaa osaamista ja tarvittaessa suunnata sitä uudelleen. Se on monelle myös henkilökohtaisesti tärkeää tavoitteellista tekemistä poikkeusajan arjessa”, sanoo avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.

Viime vuoden lopun kokeilu työttömille ja lomautetuille maksuttomista opinnoista vahvisti niiden suuren tarpeen. Marras-joulukuun aikana käynnissä olleen kokeilun aikana orientaatiokurssin suoritti Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa noin 1 500 opiskelijaa. Heistä moni jatkaa nyt opintojaan eri oppiaineiden opinnoissa avoimessa yliopistossa.

Kokeilu vahvisti myös, että orientaatiokurssin suorittaminen tukee opintojen aloittamista ja suunnittelua sekä niiden suorittamista. Se kannustaa ja ohjaa omaksumaan yliopisto-opiskelussa tarvittavia taitoja, kuten tieteellisen tekstin lukemista ja kirjoittamista. Orientaatiokurssi on auttanut myös opiskelua edistävän tuen löytämissä silloin, kun sille on tarvetta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja
jukka.lerkkanen@jyu.fi, 0400 249 643

Kuvat

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa työttömille ja lomautetuille maksuttomat opinnot vuoden 2021 loppuun saakka.
Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa työttömille ja lomautetuille maksuttomat opinnot vuoden 2021 loppuun saakka.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Avoin yliopisto tuo opiskelun mahdollisuuden kaikille. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Juuri se oikea kumppani: Harvinainen ilokaasun metallikompleksi avaa uusia näkökulmia tehokkaan kasvihuonekaasun muuntamiseen vaarattomiksi aineiksi23.2.2021 10:19:43 EETTutkimus

Ilokaasu eli dityppioksidi (N2O ) on sukulaismolekyylinsä hiilidioksidin (CO2) kanssa huomattava kasvihuonekaasu sekä pääasiallinen ilmakehän otsonikerrosta heikentävä aine 2000-luvulla. Sen päästöjen hillitsemiseen etsitään uusia keinoja. Tuore kemian alan tutkimus osoitti, että dityppioksidi pystyy sitoutumaan riittävän vahvasti metalleihin, mikä puolestaan auttaa suunnittelemaan uusia metallikomplekseja, joissa sitoutuminen olisi vielä vahvempaa. Tämä voisi mahdollistaa dityppioksidin laajemman käytön synteesikemiassa ja sen katalyyttisen hajottamisen ilmakehän kannalta vaarattomiksi aineiksi. Tutkimusartikkeli aiheesta julkaistiin Angewandte Chemie International Edition -julkaisusarjassa erittäin tärkeän julkaisun statuksella 17.2.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme