ELY-keskukset

Avustusta toimintaympäristön kehittämiseen sekä elinkeinoelämäverkottuneeseen tutkimukseen Pohjois-Suomessa (Pohjois-Pohjanmaa, Lappi ja Kainuu)

Jaa
Toimintaympäristön kehittämisavustusta voidaan myöntää voittoa tavoittelemattomille julkisille ja yksityisille yhteisöille sekä säätiöille.

Pohjois-Suomen haut ovat auki maakunnittain seuraavasti:

  • Pohjois-Pohjanmaalla on käynnissä jatkuva haku JTF-rahastosta 21.4.–30.11.2023. Hakemusten käsittelyynottopäivät ovat 12.5., 31.8. ja 30.11.2023.
  • Lapissa avustusta on haettavissa JTF-rahastosta, haku on määräaikainen ajalla 21.4.–31.8.2023. Hakemukset otetaan käsittelyyn hakuajan päätyttyä.
  • Kainuussa on käynnissä määräaikainen haku EAKR-rahastosta ajalla 21.4.–31.8.2023. Hakemukset otetaan käsittelyyn hakuajan päätyttyä.

Avustus toimintaympäristön kehittämiseen

Tukea voidaan käyttää yritystoiminnan kannalta tarpeellisiin selvityksiin, yritysten tarvitsemien palveluiden kehittämiseen, yritysten keskinäiseen yhteistyöhön, yritysten ja korkeakoulujen sekä yritysten ja tutkimuslaitosten yhteistyön edistämiseen sekä muihin yritysten toimintaympäristöä ja kehittämisedellytyksiä parantaviin hankkeisiin. Kohderyhmänä ovat pääasiassa pk-yritykset.

Avustus elinkeinoelämäverkottuneisiin tutkimushankkeisiin

Avustusta voidaan myöntää voittoa tavoittelemattomille julkisille ja yksityisille yhteisöille sekä säätiöille, joiden tehtäviin kuuluu tutkimus. Avustuksella nopeutetaan innovaatioiden ja tutkimustiedon hyödyntämistä pk-yritysten toiminnassa sekä edistetään soveltavan tutkimustiedon nopeaa kaupallista hyödynnettävyyttä. Elinkeinoelämäverkottuneissa tutkimushankkeissa edistetään elinkeinoelämän tarpeista lähtevää TKI-toimintaa, joka tapahtuu koulutusorganisaatioiden ja tutkimuslaitosten yhteistyönä yritysten kanssa.

Hakuilmoitukset löytyvät rakennerahastot.fi-sivustolla kohdassa Pohjois-Suomen hakuajat. Avustusta haetaan EURA 2021-järjestelmässä. ELY-keskuksen verkkosivuilla on lisätietoa toimintaympäristön kehittämisavustuksesta.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

”Samarbetet mellan aktörerna inom branschen för näringsåtervinning måste utökas”, konstaterades under seminariet i Tammerfors30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Återvinning av näringsämnen innefattar många affärsverksamhetsmöjligheter, och det fordrar samarbete mellan olika aktörer. Företagen som är verksamma inom branschen önskar en enhetlig och förutsägbar lagstiftning för verksamheten. Bland annat dessa spetsteman lyftes fram under miljöministeriets och jord- och skogsbruksministeriets seminarium som fokuserade på återvinning av näringsämnen och på att sätta fart på investeringar i industriskala i anslutning till detta.

"Yhteistyötä kierrätysravinnealan toimijoiden välillä on lisättävä", todettiin seminaarissa Tampereella30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Ravinteiden kierrätyksessä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ja siihen vaaditaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Alalla toimivat yritykset toivovat lainsäädäntöön yhdenmukaisuutta ja ennustettavuutta. Muun muassa nämä kärkiteemat nousivat esiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä seminaarissa, jossa paneuduttiin ravinteiden kierrätykseen ja siihen liittyvien teollisen mittakaavan investointien vauhdittamiseen.

Päällystys- ja tiemerkintätyöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tiestöllä 2023 (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)30.5.2023 14:07:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen tiestöllä päällystys- ja tiemerkintätyöt ovat juuri käynnistyneet. Työt suoritetaan toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tänä kesänä alueella päällystystöitä tekee Peab Industri Oy ja tiemerkintätöitä Road Marketing Solutions Oy. Maanteitä päällystetään noin 150 kilometriä sekä jalankulun ja pyöräilyn väyliä noin 7 kilometriä. Tämän kesän pisin yhtäjaksoinen päällystyskohde on kt 86 Oulainen - Ylivieska välin päällystäminen 25 km matkalta. Päällystettyjen teiden korjaus sisältää päällysteiden uusimista, tienrakenteen parantamista, kuivatuksen parantamista sekä erilaisia paikkauksia. Päällystystyömailla nopeusrajoituksia alennetaan työn ajaksi. Noudattamalla nopeusrajoituksia parannat liikenneturvallisuutta ja teet työmaasta turvallisemman. Useilla kohteilla on käytössä liikennevalot ja saattoauto, joiden avulla liikenne ohjataan turvallisesti työmaan ohi. Päällystystöiden valmistuttua tehdään tiemerkinnät, jonka jälkeen alennetut nopeusrajoitukset

Ny finansiering för ökad vattenkompetens och internationalisering – sammanlagt 3,3 miljoner euro har delats ut från programmet för hållbar tillväxt till 21 projekt för vattenkompetens29.5.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Savolax och jord- och skogsbruksministeriet ordnade den 10 januari–17 mars 2023 en andra öppen projektansökan för utvecklingsprojekt inom vattenkompetens. Det kom in 27 ansökningar, varav elva har finansierats. Sammanlagt 1,5 miljoner euro beviljades i bidrag. Antalet stödmottagare är 27.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme