Vaasan kaupunki - Vasa stad

Bad rekommenderas tills vidare inte vid Vikinga badstrand på grund av misstänkt magsjuka

Dela

Ett flertal personer som badat vid Vikinga badstrand har konstaterats ha drabbats av magsjuka under den här veckan och förra veckan. Det har idag tagits prov på badvattnet vid stranden och de preliminära resultaten fås i morgon på eftermiddagen. Bad vid stranden rekommenderas inte tills vidare.

På Vikinga badstrand uppförs idag en skylt med information om problemet. Glasskiosken på stranden misstänks inte som smittkälla.

Om badaren upptäcker något tvivelaktigt i badvattnet, såsom en avvikande färg eller lukt eller blågröna alger, gäller det att avstå från att bada och meddela antingen kommunens hälsoskyddsmyndighet (Vasa stads miljöavdelning, centralens tfn (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) eller upprätthållaren av stranden om observationen. Upprätthållarens kontaktuppgifter finns på anslagstavlan på respektive badstrand.

Kontakter

Hälsoingenjör Ilona Peurala
+358401821160
ilona.peurala@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum