Danske Bank Oyj

Bambora ja MobilePay mahdollistavat mobiilimaksamisen sekä iOS- että Android-puhelimilla ensimmäisenä Suomessa

Jaa

Maksuyhtiö Bambora on solminut strategisen kumppanuuden MobilePayn kanssa Suomessa. Yhteistyön ansiosta suomalaiset voivat nyt maksaa maksupäätteellä ostoksia käyttämällä älypuhelimiaan riippumatta siitä, onko niissä iOS- vai Android-käyttöjärjestelmä. Maksaminen Bamboran ratkaisulla on helppoa ”tap and go” -toiminnon ansiosta.

Bambora ja MobilePay lanseeraavat ensimmäisenä Suomessa mobiilimaksuratkaisun, joka toimii sekä iOS- että Android-älypuhelimissa. Kesän jälkeen Bambora ja MobilePay lisäävät järjestelmään uuden ominaisuuden, joka mahdollistaa maksamisen lukitulta näytöltä. Oston voi hyväksyä pelkän pikailmoituksen kautta. Tämä ominaisuus on saatavilla enintään 25 euron ostoksille, ja se tekee maksamisesta entistä helpompaa ja nopeampaa.

Tähän asti myymälöiden maksupäätteet ovat pystyneet tukemaan vain Android-puhelimien käyttämän NFC-teknologian avulla tehtyjä mobiilimaksuja. Bamboran uusi pääte tukee myös BLE (Bluetooth Low Energy) -teknologiaa, minkä ansiosta maksupääte voi hyväksyä sekä Android- että iOS-puhelimella tehtyjä maksuja.

”Kaikki tekemisemme tähtää maksujen yksinkertaistamiseen ja siihen, että autamme asiakkaitamme kasvamaan. Yhteistyö MobilePayn kanssa on tästä hyvä esimerkki, sillä se antaa ihmisille mahdollisuuden jättää lompakkonsa kotiin ja maksaa sen sijaan ostoksensa älypuhelimellaan riippumatta siitä, käyttävätkö he iPhonea vai Android-puhelinta. Tämä tekee asioista helpompaa niin kuluttajalle kuin kauppiaallekin, kun maksut voidaan hoitaa nopeasti ja sujuvasti ja yhtä tietoturvallisesti kuin tavalliset korttiostokset”, sanoo Bamboran globaaleista myymäläratkaisuista vastaava johtaja Peter Wirén.

Yhteistyö Bamboran kanssa hyödyntää mobiilitoimintoa sataprosenttisesti. Esimerkiksi ravintolassa kuluttaja voi integroidun MobilePay-toiminnon ansiosta maksaa nyt laskunsa matkapuhelimestaan suoraan Bamboran maksupäätteeseen pöydässä istuessaan.

”Luomme ketterämpää käyttäjäkokemusta, koska maksun voi hoitaa suoraan lukitulla näytöllä ilman tarvetta kirjautua MobilePay-sovellukseen. Tämän lisäksi laskimme äskettäin maksutapahtumahintojamme erittäin kilpailukykyiselle tasolle kaikissa asiakassegmenteissä. Olemme siis vakuuttuneita siitä, että kattavuutemme tulee kasvamaan ja että MobilePayn kova kasvu tulee jatkumaan – jo nyt MobilePayn on ladannut yli puoli miljoonaa käyttäjää Suomessa”, sanoo MobilePay Finlandin johtava asiantuntija Noona Puusniekka.

Maksumarkkinoiden muuttuessa ja maksutapojen määrän noustessa Bambora ajaa kehitystä perinteisistä korttipäätteistä kehittyneempiin maksualustoihin, jotka mahdollistavat kauppiaille helpon yhteyden palveluihin ja maksuvaihtoehtoihin, kasvattavat myyntiä ja tekevät arkipäivästä helpompaa sekä kauppiaille että kuluttajille. MobilePayn integrointi Bamboran päätteisiin on hyvä esimerkki tästä kehityksestä.

Ostettuaan lappeenrantalaisen Maksukaista-yhtiön vuonna 2015 Bamboran kasvu Suomen markkinoilla on ollut noin 75 prosentin luokkaa.

Yhteyshenkilöt

Claes Nyströmer, Head of communications & PR, Bambora Puhelin: +46 703 41 46 49, sähköposti: claes.nystromer@bambora.com

Noona Puusniekka, Chief Consultant, MobilePay Finland Puhelin: +358 40 777 1500, sähköposti: noona.puusniekka@mobilepay.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank Oyj
Danske Bank Oyj
Hiililaiturinkuja 2, PL 1561
00075 DANSKE BANK

+358 (0)50 422 6644https://www.danskebank.fi/

MobilePay

MobilePay on käytössä yli 4 miljoonalla kuluttajalla Pohjoismaissa ja 500 000 suomalaisella. MobilePay toimii niin kuluttajien välisissä rahasiirroissa kuin myymälöissä, ravintoloissa, verkkokaupoissa ja mobiilisovelluksissakin. Pohjoismaissa sovellus on käytössä yli 45 000 kauppiaalla ja noin 10 000 verkkokaupassa. MobilePay on Danske Bankin omistama tavaramerkki ja sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat.

Bambora

Bambora on globaali maksuyhtiö, joka auttaa yrityksiä kasvamaan haluamallaan markkinapaikalla – myymälöissä, verkossa tai mobiilisovelluksissa.Tukholmassa vuonna 2015 perustettu Bambora on ryhmä yrityksiä, joilla on vuosikymmenien kokemus maksuliikennealasta. Yli 700 työntekijänsä ja 300 kaupallisen kumppaninsa avulla Bambora on nyt globaali yhtiö, joka hoitaa maksutapahtumia yli 60 maassa ja jolla on toimisto 14 kaupungissa. Lue lisää Bamborasta: www.bambora.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank Oyj

Danske Bankin Kimmo Laaksonen: Suomalainen ansaitsee lisää valinnanvapautta vaurastumiseen15.10.2017 08:30Tiedote

Suomalaiset eivät komeile maailman kärkijoukoissa rahoitusvarallisuudella mitattuna. Tarvitsemme pitkäaikaiseen osakesäästämiseen kannustavia ratkaisuja, jotka mahdollistavat vaurastumisen järkevällä tavalla ja myös varallisuuden käytön eri elämänvaiheissa. Ruotsista ja Norjasta löytyy hyviä malleja, joiden toteuttamiseen Suomessa on jo toimiva infrastruktuuri PS-tilijärjestelmästä.

Digilehtitilaukset, suoratoistopalvelut, kuntosalimaksut: MobilePay yksinkertaistaa korttitietojen uusimisen tilausperusteisissa palveluissa4.10.2017 06:00Tiedote

Helsingin Sanomat on ottanut ensimmäisenä yrityksenä Suomessa käyttöön uuden MobilePay Toistuvat maksut -ratkaisun. Suomen johtavan mobiilimaksamissovelluksen uusimman toiminnon avulla käyttäjät näkevät kaikki toistuvat maksunsa ja niihin liittyvät korttitiedot yhdestä paikasta älypuhelimellaan, ja voivat siten helposti hallita niitä.

Opiskelijan lompakko siirtyy rytinällä kännykkään29.9.2017 09:30Tiedote

Mobiilimaksaminen on tullut tänä syksynä monipuolisesti helpottamaan opiskelijoiden arkea. Opiskelijat pystyvät nyt maksamaan Suomen johtavalla mobiilimaksusovelluksella niin opiskelijaruokaloissa, oppilaitosten ja opiskelijajärjestöjen verkkokaupoissa kuin joukkoliikenteessäkin. Tuoreimpana uutuutena HYY Yhtymän UniCafe-sovellus on tänään päivitetty maksuominaisuudella, jolla lounaan voi maksaa etukäteen MobilePayllä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme