Danske Bank Oyj

Bambora ja MobilePay mahdollistavat mobiilimaksamisen sekä iOS- että Android-puhelimilla ensimmäisenä Suomessa

Jaa

Maksuyhtiö Bambora on solminut strategisen kumppanuuden MobilePayn kanssa Suomessa. Yhteistyön ansiosta suomalaiset voivat nyt maksaa maksupäätteellä ostoksia käyttämällä älypuhelimiaan riippumatta siitä, onko niissä iOS- vai Android-käyttöjärjestelmä. Maksaminen Bamboran ratkaisulla on helppoa ”tap and go” -toiminnon ansiosta.

Bambora ja MobilePay lanseeraavat ensimmäisenä Suomessa mobiilimaksuratkaisun, joka toimii sekä iOS- että Android-älypuhelimissa. Kesän jälkeen Bambora ja MobilePay lisäävät järjestelmään uuden ominaisuuden, joka mahdollistaa maksamisen lukitulta näytöltä. Oston voi hyväksyä pelkän pikailmoituksen kautta. Tämä ominaisuus on saatavilla enintään 25 euron ostoksille, ja se tekee maksamisesta entistä helpompaa ja nopeampaa.

Tähän asti myymälöiden maksupäätteet ovat pystyneet tukemaan vain Android-puhelimien käyttämän NFC-teknologian avulla tehtyjä mobiilimaksuja. Bamboran uusi pääte tukee myös BLE (Bluetooth Low Energy) -teknologiaa, minkä ansiosta maksupääte voi hyväksyä sekä Android- että iOS-puhelimella tehtyjä maksuja.

”Kaikki tekemisemme tähtää maksujen yksinkertaistamiseen ja siihen, että autamme asiakkaitamme kasvamaan. Yhteistyö MobilePayn kanssa on tästä hyvä esimerkki, sillä se antaa ihmisille mahdollisuuden jättää lompakkonsa kotiin ja maksaa sen sijaan ostoksensa älypuhelimellaan riippumatta siitä, käyttävätkö he iPhonea vai Android-puhelinta. Tämä tekee asioista helpompaa niin kuluttajalle kuin kauppiaallekin, kun maksut voidaan hoitaa nopeasti ja sujuvasti ja yhtä tietoturvallisesti kuin tavalliset korttiostokset”, sanoo Bamboran globaaleista myymäläratkaisuista vastaava johtaja Peter Wirén.

Yhteistyö Bamboran kanssa hyödyntää mobiilitoimintoa sataprosenttisesti. Esimerkiksi ravintolassa kuluttaja voi integroidun MobilePay-toiminnon ansiosta maksaa nyt laskunsa matkapuhelimestaan suoraan Bamboran maksupäätteeseen pöydässä istuessaan.

”Luomme ketterämpää käyttäjäkokemusta, koska maksun voi hoitaa suoraan lukitulla näytöllä ilman tarvetta kirjautua MobilePay-sovellukseen. Tämän lisäksi laskimme äskettäin maksutapahtumahintojamme erittäin kilpailukykyiselle tasolle kaikissa asiakassegmenteissä. Olemme siis vakuuttuneita siitä, että kattavuutemme tulee kasvamaan ja että MobilePayn kova kasvu tulee jatkumaan – jo nyt MobilePayn on ladannut yli puoli miljoonaa käyttäjää Suomessa”, sanoo MobilePay Finlandin johtava asiantuntija Noona Puusniekka.

Maksumarkkinoiden muuttuessa ja maksutapojen määrän noustessa Bambora ajaa kehitystä perinteisistä korttipäätteistä kehittyneempiin maksualustoihin, jotka mahdollistavat kauppiaille helpon yhteyden palveluihin ja maksuvaihtoehtoihin, kasvattavat myyntiä ja tekevät arkipäivästä helpompaa sekä kauppiaille että kuluttajille. MobilePayn integrointi Bamboran päätteisiin on hyvä esimerkki tästä kehityksestä.

Ostettuaan lappeenrantalaisen Maksukaista-yhtiön vuonna 2015 Bamboran kasvu Suomen markkinoilla on ollut noin 75 prosentin luokkaa.

Yhteyshenkilöt

Claes Nyströmer, Head of communications & PR, Bambora Puhelin: +46 703 41 46 49, sähköposti: claes.nystromer@bambora.com

Noona Puusniekka, Chief Consultant, MobilePay Finland Puhelin: +358 40 777 1500, sähköposti: noona.puusniekka@mobilepay.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank Oyj
Danske Bank Oyj
Televisiokatu 1, PL 1275
00075 DANSKE BANK

https://www.danskebank.fi/

MobilePay

MobilePay on käytössä yli 4 miljoonalla kuluttajalla Pohjoismaissa ja 500 000 suomalaisella. MobilePay toimii niin kuluttajien välisissä rahasiirroissa kuin myymälöissä, ravintoloissa, verkkokaupoissa ja mobiilisovelluksissakin. Pohjoismaissa sovellus on käytössä yli 45 000 kauppiaalla ja noin 10 000 verkkokaupassa. MobilePay on Danske Bankin omistama tavaramerkki ja sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat.

Bambora

Bambora on globaali maksuyhtiö, joka auttaa yrityksiä kasvamaan haluamallaan markkinapaikalla – myymälöissä, verkossa tai mobiilisovelluksissa.Tukholmassa vuonna 2015 perustettu Bambora on ryhmä yrityksiä, joilla on vuosikymmenien kokemus maksuliikennealasta. Yli 700 työntekijänsä ja 300 kaupallisen kumppaninsa avulla Bambora on nyt globaali yhtiö, joka hoitaa maksutapahtumia yli 60 maassa ja jolla on toimisto 14 kaupungissa. Lue lisää Bamborasta: www.bambora.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank Oyj

Sijoittajan personal trainer hyppäsi mobiiliin16.1.2018 15:00Tiedote

Sijoittajat ovat jo pitkään käyneet kauppaa mobiililaitteillaan, ja varainhoitoakin on automatisoitu. Kuitenkaan ratkaisuja, jotka tarjoaisivat sijoittajalle aidosti digitaalisesti neuvoja omien sijoituspäätösten tekemiseen, ei ole ollut. Danske Bank tuo nyt sijoitusneuvojan suomalaisten älypuhelimiin. Sijoittaja saa reaaliaikaisesti ja omaan sijoitusprofiiliinsa perustuen neuvoja, kun tapahtuu hänen salkkuunsa vaikuttavia muutoksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme