Dinero

Bank Norwegian tuo markkinoille minikortin

Jaa

Kortti vastaa kooltaan tavallista SIM-korttia ja sopii mukana tulevaan silikonirannekkeeseen. Bank Norwegian lanseeraa samanaikaisesti myös Google Payn, Garmin Payn ja Fitbit Payn.

Kuten useimmat maksukortit vuonna 2020, myös Bank Norwegianin minikortti on lähimaksulla toimiva maksuväline. Se ei ole este kortin laajamittaiselle käytölle, sillä kaikkiin maksupäätteisiin lisättiin vuoden alusta lähimaksutoiminto.

– Pienten ostosten yhteydessä PIN-koodia pyydetään tasaisin väliajoin, kun taas yli 50 euron ostokset vaativat aina PIN-koodin syöttämisen. Minikortin mukana toimitetaan silikoniranneke, johon kortti asetetaan, Bank Norwegianin viestintäjohtaja Kai-Morten Terning kertoo Dinero.no-sivustolle.

Minikortteja on saatavilla 2. heinäkuuta alkaen. Minikortin voi hankkia hakemalla Bank Norwegianin luottokorttia ja tilaamalla sitten siihen kuuluvan minikortin.

Vesitiivis maksuvaihtoehto

– Kyllä, minikortti on vedenkestävä, Terning vastaa kysymykseen kortin vesitiiviydestä.

– Sitä on kätevä käyttää esimerkiksi uimarannalla tai muissa tilanteissa, joissa lompakko tai muovikortit on käytännöllisempää jättää kotiin, Terning lisää.

Tavalliset pankki- ja luottokortit voivat vaurioitua, jos ne joutuvat kosketuksiin veden kanssa. Ja vaikka useimmat älypuhelimet ovatkin nykyään sekä vettä hylkiviä että vedenkestäviä, puhelimen kuljettaminen veden, rannan ja jäätelökioskin välillä ei aina ole kovinkaan yksinkertaista.

– Maksuvälineiden kehitys on viime vuosien aikana edennyt suurin harppauksin. Erilaisten Wallet-palvelujen lanseeraamisen lisäksi uskomme, että lähimaksulla toimiva minikortti tekee Norwegian-kortista tarkoituksenmukaisemman ja käytännöllisemmän vaihtoehdon yhä useammalle asiakkaalle. Rannekkeen, älykellon tai älypuhelimen käyttäminen maksuvälineenä voi monissa tilanteissa olla hyvin kätevää, Terning sanoo.

Hän muistuttaa myös, että noin 45 prosenttia pankin luottokorttitapahtumista on tänä päivänä suoritettu lähimaksulla. Bank Norwegianin minikortti tarjoaa kaikki samat edut kuin tavallinen muovikorttikin.

– Minikortin tilaaminen on maksutonta, ja minikortin käyttäminen kerryttää CashPoint-pisteitä samalla tavalla kuin alkuperäinen Norwegian-korttikin. Lisäksi minikortin valinnut voi nauttia samoista eduista ja oikeuksista kuin luottokortinkin käyttäjä.

Uutuutena Google Pay, Fitbit Pay ja Garmin Pay

Minikortin lanseerauksen yhteydessä Bank Norwegian liittyy myös vaihtoehtoisia maksuratkaisuja tarjoavien pankkien joukkoon. Google Pay, Fitbit Pay ja Garmin Pay ovat pankin asiakkaiden käytössä 2. heinäkuuta alkaen.

Google Pay -sovellusta voidaan käyttää määrättyjen Android-laitteiden, kuten älypuhelinten ja Googlen ”Wear OS” -älykellojen kanssa, kun taas Fitbit Pay ja Garmin Pay toimivat tietyissä Fitbit- ja Garmin-älykelloissa.

– Lähimaksulla toimivan minikortin lanseerauksen yhteydessä otamme käyttöön myös Google Payn, Fitbit Payn ja Garmin Payn. Minikortti voi olla erinomainen vaihtoehto asiakkaille, joilla ei ole älykelloa tai älypuhelinta niiltä valmistajilta, joiden kanssa aloitamme nyt yhteistyön.

Apple Pay puuttuu vielä palvelutarjonnasta.

31.12.2019 Bank Norwegianilla oli yhteensä 1 256 miljoonaa luottokorttiasiakasta Pohjoismaissa. Näistä asiakkaista 589 000 on Norjasta, 408 000 Ruotsista, 99 000 Tanskasta ja 160 000 Suomesta.

Lähde: Dinero.no

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Dinero
DineroTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.