Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Barn- och ungdomstelefonen har öppet hela sommarlovet

Dela
Barn- och ungdomstelefonen som upprätthålls av Mannerheims Barnskyddsförbund fortsätter att finnas till för barn och unga även om skolorna stänger för sommaren. Barn- och ungdomstelefonen betjänar på numret 0800 96 116 under samma öppettider som tidigare; må-ons kl. 14-17 samt to kl. 17-20. Nätbrevstjänsten är öppen dygnet runt på adressen skriv.mll.fi

Barn- och ungdomstelefonen samt nätbrevstjänsten är anonyma och gratis tjänster. Samtalen är alltid konfidentiella och besvaras av vuxna volontärer som genomgått MLL:s utbildning. 

MLL:s svenskspråkiga Barn- och ungdomstelefonsamt nätbrevstjänst öppnade under våren 2020 och samtalsmängden har sedan dess ökat i jämn takt. Under det första hela verksamhetsåret 2021 besvarades närmare 1800 kontakter, vilket visar att barn har behov av att samtala med trygga vuxna om det man funderar kring. Att Barn- och ungdomstelefonen välkomnar alla sorters samtal har nått ut till barn och unga och resulterat i att barn vågat samtala om olika ämnen på sina egna sätt för att få svar på sina frågor eller utlopp för sina tankar och känslor.  

I Barn- och ungdomstelefonen behöver ett barn aldrig bedöma ifall deras ärende är tillräckligt viktigt för att berättas. 

“Oavsett om ett samtal handlar om hobbyer eller psykiskt illamående eller om ämnet framförs på allvar eller skoj är samtalen lika värdefulla och välkomna i Barn- och ungdomstelefonen”, berättar jourkoordinator Sofie Railila 

Barn och unga använder tjänsten för att berätta eller fråga om saker som intresserar eller tynger dem. Under det gångna året har barn och unga själva speciellt lyft upp ämnen som ensamhet, psykisk ohälsa, relationer samt frågor gällande sex och sexualitet till diskussion både i samtalen och breven.  

Mer om Barn- och ungdomstelefonen kan även läsas på ung.mll.fi   

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Barn- och ungdomstelefonen samt nätbrevstjänsten, som upprätthålls av Mannerheims Barnskyddsförbund, är stödtjänster för barn och unga upp till 25 år. Tjänsterna är nationella, gratis och anonyma. Dessa lågtröskeltjänster får målgruppen kontakta oavsett ärendets karaktär eller ämne. De som svarar är trygga och utbildade vuxna som lyssnar, stöder och finns där för barnet.  ung.mll.fi

Följ Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mannerheimin Lastensuojeluliitto

På morsdagen belönas mammor med medalj av I klass med guldkors av Finlands Vita Ros' orden28.4.2023 12:05:00 EEST | Tiedote

Under den riksomfattande morsdagsfesten den 14 maj 2023 belönas 39 mammor för förtjänstfullt fostringsarbete med medalj av I klass med guldkors av Finlands Vita Ros' orden. President Sauli Niinistö överlåter utmärkelsetecknen till mammorna på morsdagen. Mannerheims Barnskyddsförbund (MLL) ordnar morsdagsfesten tillsammans med social- och hälsovårdsministeriet i Vita salen. Presidenten har belönat finska mammor ända sedan 1946.

Äitienpäivänä palkitaan äitejä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein28.4.2023 12:05:00 EEST | Tiedote

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa 14. toukokuuta 2023 palkitaan 39 äitiä ansiokkaasta kasvatustyöstä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa kunniamerkit äideille äitienpäivänä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) järjestää äitienpäiväjuhlan yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa Valkoisessa Salissa. Tasavallan presidentti on palkinnut suomalaisia äitejä jo vuodesta 1946 alkaen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum