Podit Oy

Barrikadeilta pankkimaailmaan - talousvaikuttajan kumouksellinen elämä

Jaa

Talousvaikuttajan Björn “Nalle” Wahlroosin muistelmateos Barrikadeilta pankkimaailmaan - Eräänlaiset päiväkirjat 1952-1992 kuvailee Wahlroosin tapahtumarikkaan elämän käänteitä syntymästä aina investoinipankki Mandatumin perustamiseen vuonna 1992.

Pankkimaailman ytimeen jo nuorena edenneen Wahlroosin horisontissa väreili vallankumous. Vasta 32-vuotiaana Wahlroos nousi Suomen Yhdyspankin johtokunnan jäseneksi, ja neljä vuotta myöhemmin pankin varatoimitusjohtaksi. Wahlroos oli vahvasti järjestelemässä Suomen talouselämää uuteen uskoon 1980-luvulla.

Radikaali nuoruus sekä upeat urat yliopistossa ja pankissa ovat tehneet Wahlroosin elämästä hyvin tapahtumarikkaan. “Minulle on suotu enemmän kuin yksi elämä. Olen saanut tehdä akateemisen, yrittäjän ja liikkeenjohtajan uran,” kertoo Wahlroos. Jo nelikymppisenä Wahlroos oli kerännyt kokemusta monen eri elämän edestä. Muistelmiensa ensimmäisessä osassa hän kertoo mielenkiintoisen tarkasti erilaisten finanssitaistojen kiemuroista, kuten Nokian synnystä, kuuluisista Kouri-kaupoista, metsäteollisuuden muodonmuutoksesta sekä monista muista lähihistorian avainhetkistä.

Kirjassa Wahlroos kuvailee neljän ensimmäisen vuosikymmenensä elämää ja urapolkuja. Muistelmat päättyvät vuoteen 1992, jolloin Suomi kärvisteli lamassa ja tulevaisuus oli sumea. Oli silti aika jättää vanha taakse ja nostaa katse kohti tulevaisuutta. Wahlroos perusti investointipankkitoimintaan erikoistuneen Mandatumin jättäen varatoimitusjohtajan positionsa Suomen Yhdyspankissa. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan Wahlroos kirjoitti päiväkirjoihinsa elämänsä tapahtumia - tekstien pohjalta syntyi teos Barrikadeilta pankkimaailmaan.

Kirja on kuunneltavissa Poditissa.

Kuuntele Poditista myös Wahlroosin vierailut podcasteissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Podit Oy
Podit Oy
Mannerheimintie 109
00280 HELSINKI

http://www.podit.fi

Podit® on yrityksen avainhenkilöiden ja suomalaisten yksityisten sijoittajien 100 prosenttisesti omistama start-up yritys, jonka päämaja on Helsingissä.

Podit® -applikaatio ladattavissa Google Playssa ja AppStoressa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Podit Oy

Juuri 45 miljoonan euron rahoituksen saaneen suomalaisen fintech-yhtiö Enfucen perustaja Monika Liikamaa on rohkea yrittäjä - myös mielipiteissään ja laukookin totuuksia podcast-sarjassa ”Kasvupääoma”15.12.2021 07:30:00 EET | Tiedote

Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Pia Santavirran uudessa Podit® Originals podcast -sarjan ”Kasvupääoma” kuudennessa jaksossa vieraana on finanssiteknologiayritys Enfucen toimitusjohtaja ja perustaja Monika Liikamaa. Viime viikolla julkaistiin suomalaisen fintech-yhtiö Enfucen saama 45 miljoonan euron rahoitus. Pääsijoittajina tällä rahoituskierroksella oli eurooppalainen pääomasijoitusrahasto Vitruvian Partners, kiinalainen teknologiayhtiö Tencent, suomalainen Maki.vc sekä yhtiön aikaisempia sijoittajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme