Basam Books

Basam Booksin syksyn klassikot: Frankenstein ja Kävelystä

Jaa

Klassikkosarjan syksyn julkaisuihin lukeutuvat uudet ajanmukaiset käännökset Mary Shelleyn “Frankensteinista” sekä Henry David Thoreaun “Kävelystä”-teoksesta.

“Frankenstein – Moderni Prometheus” (Basam Books 2021)
“Frankenstein – Moderni Prometheus” (Basam Books 2021)

Uusi ajanmukainen suomennos klassikkokauhuromaanista!

“Kello kävi jo yhtä, sade piti ikkunoita vasten lannistavaa naputusta, kynttiläni oli palamaisillaan loppuun, kun sen lepattavassa puolivalossa näin olennon avaavan samean kellervän silmänsä. Sen henki kulki raskaasti, ja sen raajoihin levisi kouristus, joka sai ne nytkähtelemään.”

Aika on kypsä romaanin uudelle suomennokselle, jossa myytin takana oleva kertomus herää uudelleen henkiin kaikessa rikkaudessaan, yllättävyydessään ja kauhistuttavuudessaan. Frankenstein – Moderni Prometheus on enemmän kuin tarina tiedemiehestä, joka luo hirviön, tai hirviöstä itsestään, joka ruumiillisen poikkeavuutensa tähden tulee suljetuksi ulos ihmisten yhteisöstä.

Ennen kaikkea se on tarina tunteista, joilla oikeutamme tehdyt ja tekemättömät tekomme – pelosta ja vihasta, ylpeydestä ja piittaamattomuudesta, kaipuusta ja kaunasta.

Teoksen on suomentanut filosofian tohtori Hannu Poutiainen.

”Lyhyesti sanottuna: kaikki hyvät asiat ovat villejä ja vapaita.”

Villiyttä ja vapaata vaeltelua ylistävässä teoksessaan Henry David Thoreau (1817–1862) tutkii ihmisen ja luonnon välistä yhteyttä. Thoreau kirjoitti omaan luontosuhteeseensa perustuvan esseensä alun perin vuonna 1851 luennoksi. Se julkaistiin hänen kuolemansa jälkeen 1862 The Atlantic Monthly -lehdessä ja on sen jälkeen ilmestynyt lukemattomina laitoksina.

Thoreau mielsi patikoinnin olennaisesti henkiseksi toiminnaksi, jonka on tapahduttava luonnonympäristössä, sivistyksen ja kaupunkien hälinän ulkopuolella. Villin luonnon keskellä ihminen pystyy tutkiskelemaan sisintään vailla sidonnaisuuksia. 

Kävelystä inspiroi edelleen luonnon ystäviä kaikkialla maailmassa. Viimeisten vuosikymmenien aikana siitä on tullut myös yksi ympäristöajattelun keskeisimpiä innoittajia.

Teoksen on suomentanut filosofi Antti Immonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

“Frankenstein – Moderni Prometheus” (Basam Books 2021)
“Frankenstein – Moderni Prometheus” (Basam Books 2021)
Lataa
“Kävelystä” (Basam Books 2021)
“Kävelystä” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme