Tampere-talo Oy

Beatles-fanien suosikkitapahtuma tekee paluun – Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmistoa

Jaa
Tampere-talo on julkaissut uutta ohjelmistoa tulevalle syksylle. Rakastettu Tampere Beatles Happening tekee paluun elokuussa. Tällä kertaa ikonisen brittibändin perintöä juhlitaan Tuulensuun Palatsissa. Syksyn ohjelmisto tarjoaa myös muita kotimaisia ja kansainvälisiä ohjelmatärppejä eri musiikkityylien ystäville.
Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.
Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.

Tampere Beatles Happening tekee paluun – tällä kertaa Tuulensuun Palatsissa Tampereen Hämeenkadulla. Festivaalia vietetään viikonloppuna 18.–20. elokuuta.

Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä, jota pidetään yleisesti kaikista vaikutusvaltaisimpana rock-yhtyeenä maailmassa. Festivaali järjestettiin Tampere-talossa kahdeksan kertaa vuosina 2010–2017, jolloin se keräsi vuosittain yhteen tuhansia The Beatles -yhtyeen musiikin ystäviä ympäri Suomen ja maailman.

”Muutaman vuoden tauon jälkeen meillä on suunnaton ilo julkistaa Tampere Beatles Happening, ainakin vielä kerran. Puitteet vanhassa 1920-luvun elokuvateatterissa Tuulensuun Palatsissa ovat kuin luodut The Beatlesin musiikille ja seminaareille, joiden puhujavieraat tulevat suoraan yhtyeen tarinan ytimestä”, kertoo tapahtuman taiteellinen johtaja Mikko Kangasjärvi.

Festivaalilla esiintyvät kotimaiset yhtyeet Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, Jussi Syren & The Groundbreakers, Beat Less sekä She’s Leaving Home. Lisäksi mukana ovat kansainväliset asiantuntijavieraat Kenneth Womack Yhdysvalloista ja Chris Thomas Iso-Britanniasta. Womack on kirjoittanut kymmeniä kirjoja yhtyeestä ja Thomas työskenteli George Martinin alaisuudessa ”White Album” -pitkäsoiton äänityksissä vuonna 1968. Festivaalille voi ostaa kaikki tapahtumat sisältävän festivaalipassin tai yksittäisiä lippuja.

Monipuolinen tapahtumasyksy

Tampere-talon syksyn ohjelmistossa on luvassa kovia kansainvälisiä artisteja. Espanjalainen flamencokitaravirtuoosi Santiago Lara esiintyy Pienessä salissa 22. syyskuuta ja yhdysvaltalainen rockyhtye Rival Sons Isossa salissa 21. marraskuuta. Laulaja Whitney Houstonin musiikkia ja elämää juhlistava Whitney – Queen of the Night -tribuuttishow saapuu Isoon saliin 14. joulukuuta.  

Lontoon West Endissä ja maailmankiertueella hurmannut The Simon & Garfunkel Story nähdään Isossa salissa 30. marraskuuta. Immersiivinen ja konserttimainen teatteriesitys kertoo folk-rock-duo Paul Simonin ja Art Garfunkelin tarinan, ja mukana ovat kaikki hittibiisit, kuten “The Sound of Silence”, “Mrs Robinson” ja “Bridge Over Troubled Water”. 

Nostalgian ystäviä hemmotellaan myös kotimaisin voimin: Ami Aspelund esiintyy Pienessä salissa 4. marraskuuta ja Pirkko Mannola ja Eino Grön Isossa salissa 5. marraskuuta. Tv:stäkin tuttu Osmo Ikonen kutsuu Pienen salin konserttiin vieraakseen kitaravirtuoosi Petteri Sariolan 27. syyskuuta.  

Tampereen kimaltavimmat pikkujoulut vietetään Tampere-talossa loistokkaiden burleskiartistien seurassa, kun kuudetta kertaa järjestettävä Burlesque Exposé tuo Pieneen saliin säihkettä ja glamouria 25. marraskuuta. Joulutunnelmaan päästään myös Aron & Cool Companyn Merry Christmas Show’n myötä Pienessä salissa 13. joulukuuta sekä Anna Erikssonin Gloria-joulukonsertissa Isossa salissa 17. joulukuuta.  

Tuulensuun Palatsin keikkakalenteri täydentyy laulaja Johanna Förstin & Nokia Big Bandin jazz- ja swing-helmiä pursuavalla konsertilla 22. syyskuuta. Tuulensuun Palatsin estradilla päästään nauttimaan myös improvisaatioteatterista, kun teatterilavoilta, elokuvista ja tv:stä tutut Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen tuovat Minttu sekä Ville -improvisaatioduettonsa Tampereelle 8. joulukuuta. Improvisoidussa ilottelussa näyttelijät keksivät yleisön antamista aiheista erilaisia sketsejä, tarinoita, runoja, laulunumeroita, puheita ja näytelmäkohtauksia. 

Tampere-talon tuleva ohjelmisto täydentyy loppukevään aikana. Tutustu ohjelmatarjontaan täällä. 

Lisätiedot 

Suvi Leinonen 
Ohjelma- ja liiketoimintajohtaja 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 3 243 4031 
suvi.leinonen@tampere-talo.fi 

Median liput ja haastattelupyynnöt 

Elsa Vähänen 
Viestintäasiantuntija 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 40 5512 739 
elsa.vahanen@tampere-talo.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.
Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Tuulensuun Palatsin syksyn ohjelmistossa komediaa ja murhamysteereitä17.5.2023 11:25:19 EEST | Tiedote

Tuulensuun Palatsin syksyyn on lisätty uutta ohjelmistoa. Tunnelmallinen art deco -palatsi on kuin tehty kummitustarinoille, joita yleisölle tarjoilevat osallistavat murhamysteerit sekä Horror & Tease -kauhuburleskishow. Suosikkikomedia Saikkua, kiitos! naurattaa marraskuussa, ja keikkakalenteria täydentää Linda Lampeniuksen ja Perttu Kivilaakson yhteiskonsertti joulukuussa. Tampere-talossa päästään elokuussa tutustumaan afrikkalaiseen nykysirkukseen, kun guinealainen Circus Baobab esiintyy Isossa salissa osana Tampereen Teatterikesän ohjelmistoa.

Syyslomalla ihmetellään sinisiä kaljupäitä – Blue Man Group tuo uuden maailmankiertueensa Tampere-taloon11.5.2023 14:50:28 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Blue Man Group esiintyy Tampere-talon Isossa salissa parhaaseen syysloma-aikaan lokakuussa. Esitys on osa ryhmän Bluevolution World Tour -kiertuetta, ja Tampere-talo on tämän palkitun teatteri-ilmiön ainoa pysähdyspaikka Suomessa. Komediaa, musiikkia ja sanatonta viestintää yhdistelevissä esityksissä nähdään klassikkonumeroiden lisäksi uusia yllätyksiä. Uutena hahmona kolmen sinisen ja kaljun miehen rinnalla seikkailee naispuolinen seremoniamestari. Liput ovat nyt myynnissä.

Puistokonsertti tuo elokuva- ja näyttämömusiikin Sorsapuistoon – Tampere Filharmonian johdossa Matthew Halls ja solistina Helena Juntunen4.5.2023 18:15:00 EEST | Tiedote

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 12. elokuuta 2023. Tämän vuoden teema on elokuva- ja näyttämömusiikki, ja ohjelmisto muistaa 125-vuotisjuhlavuotta viettävää säveltäjä George Gershwiniä. Tampere Filharmoniaa johtaa orkesterin uusi ylikapellimestari Matthew Halls, ja solistina laulaa sopraano Helena Juntunen. Yleisö pääsee äänestämään yhteislaulua.

Tampere-talo Oy:n tulos oli koko alkuvuoden jatkuneista koronasuluista huolimatta positiivinen – Kasvu ja kehittyminen jatkuvat emo- ja tytäryhtiöksi jakautuvassa yhtiössä19.4.2023 14:02:19 EEST | Tiedote

Tampere-talo Oy teki viime vuonna pandemiasta huolimatta positiivisen tuloksen. Toteutunut liikevaihto vuonna 2022 oli 14,7 milj. euroa, kun se vielä edellisenä vuonna 2021 oli 6,2 milj. euroa. Vuoden 2022 tulos on 33 942,52 euroa. Tällä liikevaihdolla yhtiö palaa takaisin siihen kokoluokkaan, jossa sen toiminta oli ennen pandemiaa. Yhtiön kasvu ja kehittyminen jatkuvat emo- ja tytäryhtiöksi jakautuvassa konsernissa.

Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmaa lapsille18.4.2023 16:05:00 EEST | Tiedote

Tampere-talo on julkaissut uutta lastenohjelmistoa tulevalle syksylle. Koko perheen Lasten Lauantait tekevät paluun; teemapäivinä Tampere-talossa on tarjolla teatteriesityksiä, Muumimuseon työpajoja ja herkuttelua ravintola Tuhtossa. Syyskaudella Tampere-talossa esiintyvät myös suositut lastenyhtyeet Hevisaurus ja Mimmit sekä tv:stä tuttu ONEVIOLIN. Joulun perinteistä Lumiukko-elokuvaa livesäestää Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme