Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Bebisar i Helsingfors erbjuds egna teaterstunder och en egen symfoni 

Dela

I höst får bebisar i Helsingfors egna teaterstunder och en egen symfoni. Teaterstunderna och symfonin är Kulturens fadderbarns avgiftsfria kulturtjänst för småbarnsfamiljer i Helsingfors.

Kulturens fadderbarn är en avgiftsfri kulturtjänst för småbarnsfamiljer i Helsingfors. 
Kulturens fadderbarn är en avgiftsfri kulturtjänst för småbarnsfamiljer i Helsingfors. 

Sex teatrar i Helsingfors fungerar som faddrar till barn födda år 2021 och i höst bjuder dessa in sina fadderbarn till teaterstunder. Teaterstunderna börjar i slutet av september och evenemang erbjuds till mitten av december. Teaterstunder ordnas runtom i Helsingfors såväl på teatrar och kulturcentrum som i lekparker. Som kulturfaddrar till barn födda i Helsingfors år 2021 fungerar Helsingfors Stadsteater, Finlands nationalteater, Dockteatern Sampo, teatern ILMI Ö., Q-teatern och Svenska Teatern. 

Som fadder till barn födda i Helsingfors år 2020 fungerar Helsingfors stadsorkester, som i höst bjuder in fadderbarnen till ett digitalt Baby Symphony-musikäventyr. Med verket firar Helsingfors stadsorkester sin 20 åriga fadderbarnsverksamhet, som nu har utökats till ett gemensamt samarbete med 31 ledande kulturaktörer och Helsingfors stad. Bebisar födda år 2020 och 2021 som bor i Helsingfors kan anmälas till Kulturens fadderbarn och kulturevenemang på adressen https://kummilapset.hel.fi/sv/home 

Kulturens fadderbarn är en avgiftsfri kulturtjänst för småbarnsfamiljer i Helsingfors. Alla Helsingforsbarn som föds 2020 eller senare får en kulturaktör som fadder. Genom aktören kommer barnet tillsammans med familjen i personlig kontakt med konsten. Kulturfaddern bjuder årligen in barnet till minst två evenemang. Evenemangen är avgiftsfria och har planerats så att de stöder barnets respektive utvecklingsskede och familjens välbefinnande. Kulturfaddern bestäms enligt barnets födelseår.

Tjänsten Kulturens fadderbarn administreras av Helsingfors kultur- och fritidssektor och stöds av Jane och Aatos Erkkos stiftelse. 

Nyckelord

Kontakter

Ulla Laurio, planerare, Helsingfors kulturtjänster
tfn 040 149 3584, e-post: ulla.laurio@hel.fi

Bilder

Kulturens fadderbarn är en avgiftsfri kulturtjänst för småbarnsfamiljer i Helsingfors. 
Kulturens fadderbarn är en avgiftsfri kulturtjänst för småbarnsfamiljer i Helsingfors. 
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Herttoniemienrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea14.9.2021 11:11:57 EEST | Tiedote

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum