Vihreät - De Gröna

Bella Forsgren: Tasa-arvopoliittinen selonteko antaa suuntaviivat vuosikymmenen loppuun saakka

Jaa

Edellinen tasa-arvopoliittinen ohjelma hyväksyttiin kymmenen vuotta sitten. “Maailma on muuttunut tästä paljon. Toisaalta usein tuntuu, että samat taistelut joudutaan käymään yhä uudelleen ja uudelleen. Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden surullinen aborttipäätös on tästä yksi osoitus. Naisten ja tyttöjen oikeuksia sekä kansainvälistä ihmisoikeussopimusjärjestelmää haastetaan nyt voimalla. Niin kutsuttu anti-gender-liikehdintä kiistää ihmisoikeuksien universaaliuden ja pyrkii heikentämään jo saavutettua tasa-arvoa. Tähän ei pidä suhtautua kevyesti”, Forsgren sanoi ryhmäpuheensa aluksi.

Forsgren totesi Suomen sokean pisteen olevan sukupuolittunut väkivalta.

“Me olemme maa, jossa naisia kuolee lähisuhdeväkivallan ja seksuaalisen väkivallan vuoksi. Lähes joka toinen suomalaisnainen on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa viidentoista ikävuoden jälkeen. Sukupuolittunut väkivalta rakentuu yhteiskunnan väkivaltakulttuurille sekä patriarkaalisille valtarakenteille. Se rakentuu epätasa-arvon perinteelle, jossa naiset ja miehet ovat olleet eri arvoisia”

Siinä maailmassa myös poikien ja miesten liikkumatila sukupuolen ilmaisussa on ahdas, eikä se palvele ketään. Enemmistö yhteiskunnan syrjäytyneistä on nuoria miehiä. Koulupolun katkeamisen lisäksi tulee purkaa muita nuoria miehiä syrjäyttäviä rakenteita. Suomessa sukupuolten erot lukutaidossa ovat OECD-maiden suurimmat. Siksi erityisesti poikien lukutaitoa on tuettava”, Forsgren jarkoi.

Forsgren kehui puheessaan hallituksen tekemään perhevapaauudistusta, joka vie järjestelmää tasa-arvoisemmaksi. Vaaditaan kuitenkin myös kulttuurin muutosta.

“Hallituksen tekemä perhevapaauudistus keventää naisten hoivavastuuta ja vahvistaa isien oikeutta rakentaa syvä suhde lapsiinsa ja olla kotona. Uudistukselle on kasattu isoja odotuksia, jotka toteutuvat kuitenkin käytännössä vain, jos tarvittava kulttuurinen muutos työpaikoilla ja koko yhteiskunnassa toteutuu”

Forsgren totesi, että tällä hallituskaudelaa on otettu tärkeitä askeleita oikeaan suuntaan tasa-arvon toteutumiseksi, mutta tehtävää on edelleen.0o

“Uusi translaki on erittäin kaivattu uudistus ja onneksi se saapuu pian eduskunnan käsiteltäväksi. Vihreät olisivat olleet valmiit vielä kunnianhimoisempaa uudistukseen, mutta jo hallituksen esitys on tärkeä askel eteenpäin”. 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Perussuomalainen energiapolitiikka vesittää yritysten tulevaisuusnäkymiä ja syventää kotitalouksien ongelmia5.10.2022 15:30:50 EEST | Tiedote

Uusiutuvat energiamuodot ovat fossiilienergiaa edullisempi ja riskittömämpi tuotantomuoto. Perussuomalaisten, kristillisemokraattien ja Liike Nytin vaatimusten toteuttaminen vain syventäisivät pitkällä tähtäimellä energiansaantiin liittyviä ongelmia. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo vaatii myös oppositiopuolueilta vastuullisuutta ilmastotavoitteiden suhteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme