Bella-Veneet Oy

Bella-Veneet Oy myyty Nimbus Boats Sweden AB:lle

Jaa

Julkaisuvapaa 4.12.2018 klo 9.30. Ruotsalainen venevalmistaja Nimbus Boats Sweden AB on ostanut 28.11.2018 Bella-Veneet Oy:n koko osakekannan. Venetehtaan kiinteistöt, joissa tuotanto tapahtuu, eivät sisälly kauppaan. Bella-Veneet Oy:n perustaja Raimo Sonninen ostaa kiinteistöt ja vuokraa ne pitkällä vuokrasopimuksella Bella-Veneet Oy:lle. Jo aiemmin Bella-Veneet Oy:n omistukseen siirtyneen Flipper Marin AB:n veneliiketoiminta siirtyy myös Nimbus Boats Sweden AB:lle. Bella-Veneet Oy:n työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palveluksessa.

Bella-Veneet Oy on toiminut Raimo Sonnisen johdolla vuodesta 1970. Venetehtaita on Kuopiossa kolme ja Luodossa yksi. Henkilöstön määrä näissä on 150. Yrityksellä on kolme lasikuituvenemallistoa - Bella, Flipper ja Aquador - sekä uusi Falcon-alumiinivenemallisto. Viennin osuus on 78 %, ja se suuntautuu 25 maahan. Yhteistyö Mercury-moottorivalmistaja Brunswick Marinen kanssa alkoi vuonna 2003, kun se tuli Bella-Veneet Oy:n osa-omistajaksi. Yhteistyö jatkuu myös kaupan jälkeen.

Nimbus Boats aloitti toimintansa vuonna 1968. Nimbus Group on yksi Euroopan johtavista vapaa-ajanvenevalmistajista. Nykyiset ja tulevaisuuden veneilyyn sopivat veneet kehitetään pohjoismaisiin design- ja käytännöllisyysnäkökohtiin pohjautuen. Tuotteita leimaavat korkea laatu, merikelpoisuus, käytännöllisyys ja ympäristötietoisuus. Yhtiö kehittää, valmistaa ja myy Nimbus-tuotemerkin lisäksi myös Alukin- ja Paragon Yachts -tuotemerkkejä maailmanmarkkinoille. Nimbus-pääkonttori sijaitsee GKSS-satamassa Göteborgissa. Veneet myydään kuluttajille maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkoston välityksellä. Noin puolet myynnistä menee kokonaan omistuksessa olevien jälleenmyyjien kautta, toinen puoli itsenäisten jälleenmyyjien kautta. Viennin osuus on 70 %. Liikevaihdon arvioidaan vuonna 2018 olevan 500 milj. Ruotsin kruunua, ja yhtiöllä on 145 työntekijää.

”Kahden, huomattavan pitkän historian omaavan venevalmistajan yhdistyminen tuo synergiaetuja niin tuotekehitykseen, hankintoihin, tuotantoon kuin jakeluteihinkin. Yhteistyö on voimaa kansainvälisillä markkinoilla, joilla menestyminen tulee takaamaan työtä henkilöstölle, alihankkijoille sekä jälleenmyyjille. Tavoite on valmistaa markkinoille korkealaatuisia ja haluttuja tuotteita kilpailukykyiseen hintaan”, toteaa Raimo Sonninen.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Raimo Sonninen
Bella-Veneet Oy
p. +358 400 672 414
sp. raimo.sonninen@bellaboats.fi

Jan-Erik Lindström
p. +46 31 726 7763
Nimbus Boats Sweden AB
sp. jan-erik.lindstrom@nimbus.se

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Bella-Veneet Oy
Bella-Veneet Oy
Väliköntie 10
70700 Kuopio

http://www.bellaboats.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bella-Veneet Oy

Bella-Veneet Oy has been sold to Nimbus Boats Sweden AB4.12.2018 09:30:00 EETTiedote

Embargoed until 4 December 2018 at 9:30 a.m. Swedish boat builder Nimbus Boats Sweden AB has acquired all of the shares in Bella-Veneet Oy on 28 November 2018. The production plant properties are not included in the transaction. Bella-Veneet Oy’s founder Raimo Sonninen will purchase the properties and lease them to Bella-Veneet Oy under a long-term lease. The boat business of Flipper Marin AB, which was acquired by Bella-Veneet Oy previously, will also be transferred to Nimbus Boats Sweden AB. Bella-Veneet Oy’s employees will transfer as old employees into the service of the new owner.