Vaasan kaupunki - Vasa stad

Besöken begränsas inom socialarbete och familjeservice – Gerby och Korsnästågets skötar- och läkarmottagningar stängda

Dela

Besöken begränsas till de mest närstående personerna inom boendeservicen för personer med funktionsnedsättning, personer inom missbrukar- och mentalvård, dag- och arbetsverksamheten för personer inom dag- och arbetsverksamheten samt barnskyddets enheter t.o.m. 31.10.2020. Därtill fortsätter skötar- och läkarfunktionerna inom Gerby och Korsnästågets hälsostationer vara stängda fram till 1.11.2020.

Med anledning av coronasituationen begränsas besöken i boendeserviceenheterna för personer med funktionsnedsättning samt inom missbrukar- och mentalvårdsrehabilitering, dag- och arbetsverksamheten för personer med funktionsnedsättning och barnskyddets enheter i mån av möjlighet till att enbart familjen och de mest närstående personerna till klienterna får göra besök. Vi rekommenderar att anhöriga och de mest närstående håller kontakt via samtal och videokommunikation.

– Ett egentligt besöksförbud är inte i kraft i denna stund inom barnskyddets enheter. Familjemedlemmar som besöker eller deltar i vården av sina anhöriga ska följa de anvisningar personalen ger. Därtill ska den allmänna starka maskrekommendationen beaktas, bekräftar Erkki Penttinen, resultatområdesdirektör inom socialarbete och familjeservice.

Besöken i enheterna sker begränsat och tryggt

Besöken begränsas i huvudsak så att enbart invånarens närmast anhöriga samt familjen får komma på besök. I enheterna utförs besök endast i klientens eget rum eller i något speciellt utrymme som meddelats för besöket, således undviks de allmänna vistelseutrymmena i enheten.

Besökarna ska bära näs- och munskydd under hela besökstiden. Därtill försäkras av besökaren att denne inte exponerats för coronavirus eller har influensasymptom.

I boendeenheterna är det också möjligt att ta med en anhörig på promenad eller att ordna träffar i hemliknande förhållanden med familjen. En stark rekommendation är att även hemliknande träffar sker utomhus eller på annat tryggt sätt så att eventuella smittor förhindras.

Ifall ärenden sköts i offentliga utrymmen, såsom butiker eller apotek, eller situationer där det inte går att hålla tillräckliga säkerhetsavstånd bör näs- och munskydd användas.

Skötar- och läkarfunktionerna inom Gerby och Korsnästågets hälsostationer fortfarande stängda fram till 1.11

Patienten meddelas per telefon om mottagningstider som avbokas. I Gerby fungerar barnrådgivningen och tandkliniken normalt. I Korsnäståget fungerar barnrådgivningen, tandkliniken och sårvårdarens mottagning normalt. Likaså fungerar hälsostationernas telefonservicenummer normalt.

Nyckelord

Kontakter

Resultatområdesdirektören för socialarbete och familjeservice Erkki Penttinen, tfn 040 847 2610, erkki.penttinen@vasa.fi
Öppenvårdens överläkare Leena Kettunen, tfn 06 325 1626, leena.kettunen@vasa.fi
Hälsovårdsservicens utvecklingsplanerare Sirpa Manninen, tfn 040 351 4324, sirpa.manninen@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum