Best-Caravan Oy

Best-Caravan hyvittää myymiensä matkailuautojen päästöjen hiilijalanjäljen

Jaa

Vastuulliset matkailijat ovat saamassa uuden vaihtoehdon matkustaa. Best-Caravan lupaa kompensoida myymiensä matkailuautojen käytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt istuttamalla metsää niin paljon, että hiilijalanjälki hyvittyy.

Best-Caravan lupaa kompensoida myymiensä matkailuautojen päästöjen tuottaman hiilijalanjäljen istuttamalla vastaavan määrän metsää hiilinieluksi. Lupauksen toteuttavat Best-Caravanin kanssa yhteistyössä Suomen 4H-liitto, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ja Metsänhoitoyhdistykset. Tämä on uusi avaus ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja haastaa mukaan myös muut toimijat.

Matkailun ympäristöystävällisyys on noussut keskustelunaiheeksi ja eri matkustusmuotojen vaikutusta ilmastonmuutokseen vertaillaan. Varsinkin nuorempi sukupolvi tekee valintoja ympäristön huomioiden. Matkailuautoilu kiehtoo, niin matkailijoita, kuin eri alojen harrastajiakin. Jo nykyisellään matkailuautoilu on huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin esimerkiksi lentäminen. Best-Caravanin lupaus hyvittää heiltä ostetun matkailuautolla ajettujen kilometrien aiheuttama hiilijalanjälki tekee vastuullisen matkailijan valinnasta helpon.

Nuoret ilmastotöissä -hanke tarjoaa nuorille töitä

”Meitä Best-Caravanilla innostaa erityisesti se, että tämä hanke tarjoaa kymmenille nuorille taimien istutustyötä. Nuoret pääsevät tutustumaan työelämään ja voivat ansaita omaa rahaa”, sanoo Best-Caravanin toimitusjohtaja Lasse Sorvari.

Kestävä kehitys ja toimet sen edistämiseksi ovat 4H-toiminnan arkipäivää ja nuoret tekevät päivittäin töitä 4H-harrastuksessaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. “4H:n koordinoimassa Nuoret ilmastotöissä -hankkeessa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi istuttamalla metsää alueille, joita pidetään ns. joutomaina ja jotka eivät kuulu tällä hetkellä normaalin metsänhoidon piiriin. Samalla voimme tarjota nuorille mahdollisuuden ansaita rahaa osallistumalla taimien istutukseen”, kertoo kehityspäällikkö Juha Ruuska Suomen 4H-liitosta.

Taustalla tarkat selvitykset sekä laskelmat

Projektin asiantuntijavastuun on ottanut Luonnonvarakeskus LuKe. “LuKe teki meille tarkan selvityksen ja laskelman siitä, miten projekti pitäisi toteuttaa. Selvityksessä otettiin huomioon erilaiset kasvualustat, niiden kyky sitoa hiiltä ja näille kasvupaikoille parhaiten sopivat puulajit. Istutuspaikoiksi valikoituivat alueet, joille ei muuten puita istutettaisi, kertoo Best-Caravanin Sorvari. LuKen selvityksen mukaan, Best-Caravanin myydessä vuodessa 1500 matkailuautoa, tarkoittaa se käytännössä taimien istutuksia 4,5 - 22,2 hehtaarin alueelle, riippuen maapohjasta ja istutettavasta puustosta. Metsänhoitoyhdistysten roolina on etsiä istutukseen sopivia alueita.

Nuoret ilmastotöissä -hanke toteutetaan yhteistyössä Best-Caravanin, 4H:n, MTK:n ja Metsänhoitoyhdistysten kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

BEST-CARAVAN
Lasse Sorvari
Toimitusjohtaja
040 568 5900
lasse.sorvari@bestcaravan.fi

4H-LIITTO
Tomi Alakoski
Toimitusjohtaja
040 501 5307
tomi.alakoski@4h.fi

4H-LIITTO
Juha Ruuska
Kehityspäällikkö
044 783 0305
juha.ruuska@4h.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Best-Caravan Oy
Best-Caravan Oy
Avainkierto 11
05840 Hyvinkää

http://www.bestcaravan.fi

Best-Caravan on Suomen merkittävin matkailuajoneuvoalan yritys. Toimipisteet sijaitsevat Hyvinkäällä, Espoossa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Best-Caravan edustaa matkailuajoneuvoalan parhaita tuotemerkkejä ja palvelutarjontaan sisältyvät ajoneuvomyynnin lisäksi Caravan Market, varaosa- ja tarvikemyynti sekä huoltopalvelut. Best-Caravanin liikevaihto oli vuonna 2018 n. 40 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Best-Caravan Oy

Hymer-konsernin lippulaivan Niesmann+Bischoffin maahantuonti Best-Caravanille25.4.2019 15:33:35 EESTTiedote

Best-Caravanin tuoteperhe täydentyy Hymer-Groupin Niesmann+Bischoff matkailuautoilla. Euroopan johtava matkailuajoneuvoja valmistava Erwin Hymer Group -konserni laajentaa merkkivalikoimaansa Suomessa. Suomen merkittävin matkailuajoneuvoketju Best-Caravan Oy aloittaa konsernin “lippulaiva” Niesmann+Bischoff maahantuonnin mallivuodesta 2020 alkaen. Uuden edustuksen ensimmäisiä ajoneuvoja odotetaan Best-Caravanilla saapuvaksi elokuussa 2019.

Best-Caravan Oy uudistaa hallintoaan 1.5.2019 alkaen18.4.2019 14:27:16 EESTTiedote

Suomen merkittävin matkailuajoneuvoketju Best-Caravan Oy uudistaa hallintoaan. Yrityksen pääomistaja Lasse Sorvari siirtyy syrjään toimitusjohtajan tehtävästä ja ottaa vetovastuun myynnin kehityksestä. Yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Marko Niskanen ja hallituksen puheenjohtajana aloittaa Terho Kalliokoski. Yhtiön omistussuhteisiin ei muutoksilla ole vaikutusta, tarkoituksena on ainoastaan vahvistaa eri osa-alueiden toimintaa ammattitaitoisella ja motivoituneella henkilöstöllä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme