Vaasan kaupunki - Vasa stad

Biblioteket i Merikart stängs tillfälligt – daghemmet behöver mera utrymme

Dela

Närbiblioteket i Merikart är tillfälligt stängt från och med 14.9. Biblioteket har funnits i samma lokal som daghemmet Pikkuonni som nu behöver mera utrymme för sin verksamhet. Biblioteksservicen i området tryggas med hjälp av bokbussen.

Biblioteket i Merikart har delat på byggnaden med det daghem som finns i samma hus, och biblioteket har haft öppet bara en gång i veckan på tisdagar.

Daghemmet Pikkuonni, som har verksamhet i samma byggnad, behöver större utrymme för det tvååriga försök med förskoleundervisning som inleds i höst. Bibliotekets nuvarande lokal övergår i sin helhet till daghemmet.

Bokbussen har två hållplatser i området

Under den tid som biblioteket i Merikart är tillfälligt stängt tryggas biblioteksservicen med hjälp av bokbussen.

− Bokbussen stannar på Merikartvägen varje vecka på torsdag kväll och vid Merikaarron koulu varannan vecka. Även andra än enbart skolelever kan använda skolans hållplats, säger tf kultur- och biblioteksdirektör Sanna Bondas.

Vasa stads kultur- och biblioteksservice ordnar evenemang och verksamhet för invånarna i området också när biblioteket tillfälligt är stängt, antingen utomhus eller i tillfälliga lokaler.

Situationen för det nya daghemmet avancerar under hösten till beslutsfattande

Inom staden har en lokalbehovsutredningsgrupp inrättats för ett eventuellt nytt daghem i Merikart. I höst kommer ärendet att lämnas över till det politiska beslutsfattandet, och då kommer gruppen troligtvis att föreslå att ett nytt daghem byggs. I det sammanhanget utreds även möjligheten att förbättra och utvidga matsalen och få en allaktivitets- och bibliotekslokal i anslutning till skolan.  

Om ett beslut fattas om att bygga en ny bibliotekslokal, kunde den eventuellt vara belägen i allaktivitetslokalen.

− Vi är väl medvetna om situationen för Merikarts daghems-, biblioteks- och skolbyggnader, och ärendet går i höst vidare till beslutsfattande, säger bildningsdirektör Christina Knookala.

Kultur- och idrottsnämnden fattade beslutet om att stänga biblioteket i Merikart på sitt möte 14.9.

Kontakter

tf kultur- och biblioteksdirektör Sanna Bondas, tfn 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum