Vaasan kaupunki - Vasa stad

Bibliotekets nya läsutmaning inleds på Lånedagen 8.2

Dela
På Lånedagen 8.2 publiceras Vasa stadsbiblioteks läsutmaning 2023. Läsutmaningen är relaterad till naturen och genomförs i form av läsbingo.
Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund
Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund

I den naturbetonade läsutmaningen läser man eller lyssnar på böcker som på ett eller annat sätt hör ihop med naturen. Bokens huvudkaraktär kan till exempel vara ett djur, handla om att skydda naturen eller någon årstid. Man får bingo när man har fyllt i fyra rutor i rad lodrätt, vågrätt eller snett över.

- Vi ville göra det så lätt som möjligt att delta i läsutmaningen. Om man blir riktigt ivrig så kan man fast fylla alla bingorutor uppmuntrar tf servicechef Minna Rinta-Valkama vid Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

I huvudbibliotekets entréhall i nedre våningen visas en utställning av böcker som lämpar sig för utmaningen, både sådana som riktar sig till vuxna och barn. Tips på böcker kan också fås av personalen på biblioteket.

- Avsikten med läsutmaningen är att öka läsglädjen och tillföra variation till läsningen samt få människorna att välja böcker som de kanske annars inte skulle läsa, berättar Rinta-Valkama.

Den naturbetonade läsutmaningen är i kraft till 31.12.2023. Blanketten kan laddas ner på bibliotekets hemsida.Du kan lämna in din bingokupong till vilket bibliotek som helst till dess. De som lämnat in sina bingokuponger deltar i en utlottning.

Nyckelord

Kontakter

tf servicechef Minna Rinta-Valkama, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn. 0401828541, minna.rinta-valkama@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund
Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Färgglad konst från fem decennier – textilkonstnären Kaarina Heikinheimo målar med tråd30.3.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Konstnären Kaarina Heikinheimo från Vasa är känd som en textilkonstnär, vars konstnärliga bana sträcker sig över fem decennier. Hon har gjort experimentella verk, ofta i stor skala. Som konstnär målar hon med tråd, utöver den traditionella lintråden använder hon även t.ex. koppartråd eller glastråd. Motiven till de glatt färgsprakande konstverken sträcker sig från havet och skogen till vardagliga föremål som prinsesstårtor och karameller.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum