Besign Oy

Blaa® on nyt hiilineutraali vaate

Jaa

Kotimainen koko perheen laadukas vaatemerkki Blaa® julkisti vuoden 2020 vastuullisuusraporttinsa ja aloitti yhteistyön suomalaisen Green Carbonin kanssa. Blaa® on tunnettu iloisista ja värikkäistä lastenvaatteista sekä mukavista, hyvin istuvista ja ajattomista naistenvaatteistaan.

Vastuullisuusraportissa esitellään kattavasti koko toiminnan tuotannolliset, taloudelliset ja sosiaaliset vastuut sekä toiminnan hiilidioksidipäästöt.

”Olemme ottaneet ympäristöasiat aina vakavasti. Olemme valmistuttaneet tuotteemme alusta lähtien ekologisuus ja eettisyys edellä. Mahdollisimman lähellä, ekologisista materiaaleista sekä turvallisissa työoloissa, työntekijöiden eduista tinkimättä. Tuotannosta ja kuljetuksesta syntyy silti aina päästöjä ja olemmekin erityisen ylpeitä siitä, että voimme nyt kotimaiseen luontoon panostamalla kompensoida aiheuttamamme hiilijalanjäljen”, kertoo Minna Linna, Blaan perustaja ja pääsuunnittelija.

Ennaltaehkäisevän tuotantosuunnittelun ja hiilikompensoitujen kuljetusten jälkeen Blaan hiilijalanjälki on 2020 -vuodelta 78tn, joka nyt kompensoidaan kasvattamalla suomalaista metsää. Green Carbonin auditoitujen metsälannoitusten tavoitteena on tuottaa vuonna 2020 yhteensä 10 000 tn päästökompensaatioyksiköitä, joilla myös Blaa® kompensoi 2020-vuoden hiilijalanjäljen täysin luonnonmukaisesti.

Green Carbon Oy:n toimitusjohtaja Matti Toivonen: ”Vastuullisesti toimivat yritykset ja organisaatiot hankkivat vain todennettujen hiilensidontaprojektien kautta saatuja päästö- yksiköitä. On ollut hienoa päästä rakentamaan yhteistyötä Blaan kanssa, jolle vastuullisuuden lisäksi myös kotimaisuus on tärkeä arvo. Jaamme heidän kanssaan saman arvopohjan ja niille perustuksille on hyvä alkaa rakentamaan yhdessä kestävämpää maailmaa.”

Yritykset ovat aloittaneet pitkäjänteisen yhteistyön, jonka tavoitteena on suomalaisen metsän hyödyntäminen hiilinieluina ja ilmastoystävällisten toimintamallien löytäminen.

Blaa:n vastuullisuusraportin kokonaisuudessaan löydät täältä:

https://www.blaa.fi/files/download/Vastuullisuusraportti%202020.pdf

Yhteyshenkilöt

Minna Linna, Yrittäjä
minna@blaa.fi

Nora Nattari, Tuotantopäällikkö
+358 50 367 2729
nora@blaa.fi

Matti Toivonen, tj, Green Carbon Finland
+358 400 633 033
matti@greencarbon.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Blaa® on Blaa Oy:n omistama tuotemerkki, jonka valmistuksesta ja jakelusta vastaa Besign Oy. Molemmat yhtiöt ovat Minna Linnan ja hänen perheensä omistuksessa. Yhtiöiden liikevaihto vuonna 2020 päättyneellä tilikaudella oli n. 2,5MEUR ja yhtiöt työllistävät 7 työntekijää.

Green Carbon Finland Oy (Green Carbon) on jyväskyläläinen vuonna 2019 perustettu hiilijalanjälkien asiantuntijaorganisaatio ja aktiivinen ilmastotekijä. Green Carbon luo ja kehittää hiilijalanjälkiratkaisuja kestävämmän ja ilmastoystävällisemmän toiminnan edistämiseksi, kuten kotimaisia auditoituja hiilinielumenetelmiä, hiilijalanjäljen laskentaa ja hallintaa sekä päästöjen raportointiohjelmistoja. Yhtiö on tuonut ensimmäisenä toimijana vapaaehtoisille hiilimarkkinoille todennetun kotimaisen metsäpohjaisen kompensaatiovaihtoehdon ja työllistää tällä hetkellä kuusi henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.