SPR Veripalvelu

Blodtjänst kommer till Mariehamn - betjänar nu via tidsbeställning

Dela

Nästa blodgivning arrangeras i Mariehamn ti-fre 1.–4. september. Sedan förra gång har flera saker ändrats. Blodgivarna ska boka tid på förhand, och hälsodeklarationen har blivit elektronisk. Man kan fylla i den redan hemma.

Blodtjänst fungerar även under undantagsförhållanden för att trygga att patienterna får blodprodukter varje dag. Vi tar hand om blodgivarnas säkerhet.

Flera förfaringssätt ändrades på blodgivningsställena under våren på grund av coronapandemin. Ett av de mest synliga var den utvidgade tidsbeställningen. Tidigare var det möjligt att boka tid endast till blodgivningsbyråer och även till blodgivningstillfällen på vissa pilotorter.

I och med säkerhetsåtgärderna på grund av corona utvidgades tidsbeställningen att gälla all blodgivning. Det är mycket troligt att denna praxis kommer att förbli permanent, eftersom den har visat sig fungera bra för både blodgivare och personal.

– Genom tidsbeställningen kan vi begränsa antalet personer i våra lokaler samtidigt och på så sätt beakta avstånden för allas vår säkerhet. Dessutom blir blodgivarens besök kortare, eftersom det inte längre uppstår köer, säger förman Pirjo Grön från Helsingfors mobila blodtjänst.

Man kan boka tid på Blodtjänsts hemsida

Hälsodeklarationen blev elektronisk

Under våren ändrades också blodgivningsprocessen. Blodgivarnas hälsodeklaration är nu elektronisk, dvs. det går inte längre att fylla i hälsodeklarationen i pappersform. Den elektroniska hälsodeklarationen kan fyllas i föregående eller samma dag som blodgivningen sker.

Frågeformuläret kan fyllas i på smarttelefon, surfplatta, dator eller på Blodtjänsts datorer på blodgivningsplatsen. Vi instruerar blodgivarna på plats om det behövs.

Hälsodeklarationen hittar man på Blodtjänsts hemsida.

Läs mer om hur vi säkerställer blodgivarnas säkerhet under  coronaviruspandemin: https://www.blodtjanst.fi/blodgivning/vi-behover-dig/coronavirusepidemin-och-blodgivning

Av logistikskäl är Blodtjänst tvungen att lägga av varje dag lite tidigare än vanligt. Blodgivningarna 1.–4.9. i Mariehamn arrangeras enligt följande:

tisdag 1.9. kl. 10-16
onsdag 2.9. kl. 10-16
torsdag 3.9. kl. 10-16
fredag 4.9. kl. 10-15

Plats: Röda Korsgården, Västra Esplanadgatan 5, 22100 Mariehamn

Närmare uppgifter:

Pirjo Grön, förman, Helsingfors mobila blodtjänst, tfn 050 374 1005

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Kivihaantie 7
00310 HELSINKI

vaihde 029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Följ SPR Veripalvelu

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SPR Veripalvelu

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum