Robert Bosch Oy

Bosch investoi vuonna 2022 yli 400 miljoonaa euroa puolijohdetehtaisiin Euroopassa ja Aasiassa

Jaa
Bosch vastaa maailmanlaajuiseen sirukysyntään tekemällä lisäinvestointeja puolijohdetehtaisiin Saksassa sekä uuteen puolijohteiden testauslaitokseen Malesiassa.

Bosch vastaa maailmanlaajuiseen sirupulaan investoimalla satoja miljoonia euroja sirutehtaidensa laajentamiseen Saksassa sekä uuteen sirujen testauslaitokseen Malesiassa. Pelkästään ensi vuonna Boschin investoinnit näihin kohoavat yli 400 miljoonaan euroon.

Vuodesta 2010, jolloin 200 millimetrin teknologia lanseerattiin, Bosch on investoinut yli 2,5 miljardia euroa puolijohdetehtaisiinsa Reutlingenissa ja Dresdenissä.

“Sirujen kysynnän kasvu jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Laajennamme tuotantoa systemaattisesti, jotta voimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin”, sanoo Boschin pääjohtaja Volkmar Denner.

”Boschille on strategisesti tärkeää omistaa tuotantokapasiteettia puolijohteiden ydinteknologioissa.”

Bosch reagoi erityisesti MEMS-sensoreiden ja piikarbidi-puolijohteiden kasvavaan kysyntään.

Ripeää tuotantokapasiteetin laajentamista

300-millisten piikiekkojen työstö käynnistyi Boschin uudessa piikiekkotehtaassa Dresdenissä tämän vuoden heinäkuussa – kuusi kuukautta suunniteltua aikaisemmin. Tehtaan valmistamia siruja asennetaan ensi vaiheessa Boschin työkaluihin. Autoteollisuuden asiakkaille sirujen valmistus alkoi syyskuussa, kolme kuukautta suunniteltua aiemmin. Nyt tehtaan valmistuskapasiteettia lisätään alkuperäistä aikataulua nopeammin.

Samalla yritys panostaa Reutlingenissa olevaan 35 000 neliömetrin kokoiseen puolijohdetehtaaseen, jossa työstetään 200 millimetrin piikiekkoja. Tuotantokapasiteettia lisätään rakentamalla 4000 neliömetriä uutta puhdastilaa olemassa olevan tehtaan jatkeeksi.

”Jokainen lisäsiru, jonka pystymme tuottamaan, on avuksi nykyisessä tilanteessa”, sanoo Harald Kroeger, Robert Bosch GmbH:n hallituksen jäsen.

Testauslaitos Malesiassa

Bosch rakentaa myös pitkälle automatisoitua ja verkottunutta puolijohteiden testauslaitosta Penangiin, Malesiaan. Vuodesta 2023 lähtien laitoksessa testataan valmiita puolijohdesiruja ja sensoreita. Uusi 14 000 neliömetrin kokoinen laitos nopeuttaa sirujen toimituksia Aasiassa.

Penangin laitoksella on tarkoitus tutkia myös, miten Boschin piikiekkotehtaisiin voidaan tulevaisuudessa sijoittaa uusia teknologioita.

Puolijohteiden valmistusta jo yli 60 vuotta

Mikroelektroniikka on avaintekijä Boschin kaikkien liiketoiminta-alueiden menestyksessä. Yritys on tunnistanut teknologian potentiaalin jo sen alkuvaiheessa: Bosch on valmistanut kuluttajaelektroniikassa ja autoteollisuudessa käytettyjä puolijohdekomponentteja yli 60 vuotta.

Bosch onkin yksi harvoista yrityksistä, jolla on sekä laajaa osaamista mikroelektroniikasta että asiantuntemusta elektroniikasta ja ohjelmistoista.

Moderni elektroniikka autoissa luo pohjan liikenteen päästöjen vähentämiselle, onnettomuuksien välttämiselle sekä voimansiirron tehokkuuden kasvattamiselle.

”Bosch voi nojata osaamiseensa puolijohteissa ja autoteollisuudessa kehittääkseen huippuluokan elektronisia järjestelmiä. Tämä hyödyttää asiakkaitamme ja ihmisiä, jotka haluavat nauttia turvallisesta ja tehokkaasta liikkumisesta tulevaisuudessa”, Kroeger sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2021 lopussa noin 402 600 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 78,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Strategisena tavoitteena on helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 76 100 henkilöä 128 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 38 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye