Robert Bosch Oy

Bosch kasvaa tarjoamalla älykkäitä ratkaisuja parempaa elämänlaatua ja ilmastotekoja varten

Jaa
Bosch tuo maailman suurimmille teknologiamessuille Las Vegasiin AIoT-ratkaisujaan ja esittelee ensimmäistä kertaa eri maissa teknologia-asenteita luotaavan Bosch Tech Compass -kyselyn tuloksia.

Boschin liiketoiminnan kehittäminen perustuu yhä vahvemmin tekoälyn (AI) ja esineiden internetin (IoT) yhdistämisen eli AIoT:n ympärille. Samalla yritys laajentaa toimintaansa ohjelmistojen, palveluiden ja lisenssien myötä uusille alueille.

“Digitalisoimme systemaattisesti ydinliiketoimintaamme, jotta voimme tuottaa enemmän asiakashyötyä. Tavoitteemme on, että jokaisen digitaalisen tuotteen myynti poikii myös palveluperusteista liikevaihtoa”, sanoo Tanja Rückert, Boschin Chief Digital Officer.

Kun tekoäly ja esineiden internet yhdistetään, syntyy hyvä kierre. Verkottuneet tuotteet keräävät niiden käyttämisestä tietoa, jonka pohjalta tekoäly jalostaa ohjelmistopäivitykset. Lähestymistavan ytimessä on asiakkaan etu: koska käyttäjät ovat keskeisessä roolissa kehitysprosessissa, tuotteet kyetään räätälöimään käyttäjien tarpeita vastaaviksi.

”Tämän ansiosta pystymme tarjoamaan uusien liiketoimintamallien lisäksi parempia tuotteita ja ratkaisuja, jotka tuovat aitoa lisäarvoa sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla”, Rückert jatkaa.

Aistien jatkeena toimivilla älykkäillä sensoreilla lähes rajattomat sovellusmahdollisuudet

Boschin sensorijärjestelmät ovat hyviä esimerkkejä tekoälyn ja verkottumisen yhdistämisen hyödyistä. Audioteknologiaa ja tekoälyä yhdistävä SoundSee on sovellusalueiltaan hyvin laaja. SoundSee on vuoden 2019 lopusta lähtien seurannut maata kiertävän Kansainvälisen avaruusaseman (ISS) äänimaailmaa ja pyrkii tunnistamaan siitä epätavallisia ääniä. Niitä analysoidaan tekoälyalgoritmien avulla ja selvitetään, milloin asemaa täytyy huoltaa. Lisäksi SoundSeetä käytetään lasten terveyden parantamiseksi: Pittsburghissa Bosch tekee voittoa tavoittelemattoman yrityksen kanssa yhteistyötä, jossa tutkitaan lasten keuhkosairauksien kuten astman diagnosoimista. SoundSeen sensoreilla kuunnellaan lasten hengitystä ja pyritään havaitsemaan poikkeamia siinä.

Boschin uusi, markkinoiden ensimmäinen tekoälyä hyödyntävä kaasusensori palvelee puolestaan niin ihmisten kuin luonnonkin suojelussa. Se toimii ikään kuin puihin kiinnitettynä digitaalisena nenänä, joka tarkkailee puuta ympäröivää mikroilmastoa ja havaitsee orastavia maastopaloja. Kaasusensori pystyy tekemään palohälytyksen ja näin estämään maastopaloja huomattavasti kamera- tai satelliittipohjaisia järjestelmiä nopeammin. Sensorin avulla vähennetään ilmastopalojen hiilipäästöjä.

Elektroniikka ja ajaminen verkottuvat vääjäämättömästi

Boschin verkottuneiden sähkötyökalujen, kodinkoneiden ja lämmitysjärjestelmien kappalemääräinen myynti on vuodessa kasvanut 50 prosentilla, neljästä miljardista laitteesta vuonna 2020 noin kuuteen miljardiin vuonna 2021. Vuodesta 2022 lähtien kaikki elektroniikkatuotteet voidaan liittää verkkoon.

Bosch kehittää vauhdilla myös verkottunutta ja automatisoitua ajamista: Yritys investoi vuosittain yli neljä miljardia euroa kehittääkseen asiantuntijuuttaan ohjelmistoalalla. Tästä noin kolme miljardia suuntautuu liikkumisen liiketoimintaan. Viiden viime vuoden aikana yritys on myynyt pelkästään kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja niihin liittyviä sensoreita noin yhdeksällä miljardilla eurolla.

Bosch Tech Compass kertoo, mitä ihmiset odottavat teknologioilta

Bosch esittelee CESissä ensimmäistä kertaa viidessä maassa toteutettavan Bosch Tech Compass -kyselyn tuloksia. Kysely selvittää, mitä ihmiset eri puolella maapalloa odottavat uusilta teknologioilta.

Neljä viidestä vastaajasta ajattelee, että teknologian avulla pitäisi keskittyä ratkaisemaan ennen kaikkea aikamme suuria haasteita eikä palvelemaan yksilöllisiä tarpeita. Yli kolme neljäsosaa näkee teknologian avaintekijänä esimerkiksi taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

”Me Boschilla uskomme, että teknologia tarjoaa laajan skaalan eri hyötyjä”, Rückert sanoo. “Yhtäältä pyrimme tekemään teknologian avulla jatkuvaa pioneerityötä ymmärtääksemme, mikä on mahdollista. Toisaalta hyödynnämme teknologiaa parantaaksemme ihmisten elämää tässä hetkessä.”

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2021 lopussa noin 402 600 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 78,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Strategisena tavoitteena on helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 76 100 henkilöä 128 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 38 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye