Robert Bosch Oy

Bosch lisää akkualustojaan käyttäviä tuotemerkkejä ja edistää kestävää kehitystä

Jaa

Bosch Power Tools avaa akkualustat muille tunnetuille tuotemerkeille - Käyttäjät hyötyvät akkukäyttöisten laitteiden valikoiman laajenemisesta - Yritys panostaa järjestelmällisesti kestävään kehitykseen useilla eri tasoilla - Uusi ristilinjalaser on uusi virstanpylväs kestävää kehitystä edustavissa tuotteissamme.

Professional 18V System
Professional 18V System

Johdoton työskentely kotona, puutarhassa ja rakennustyömaalla on yhä suositumpaa. Sekä kotinikkarit että ammattikäyttäjät haluavat hyötyä akkutyökalujen tarjoamista eduista. Siksi Bosch Power Tools laajentaa jatkuvasti kahden 18 voltin akkualustansa laitekantaa ja tekee yhteistyötä muiden tunnettujen työkalumerkkien kanssa – kaikkien käyttäjien eduksi. Sen ansiosta säästät entistä enemmän rahaa, tilaa ja aikaa. Nurkkiin kertyvät erimerkkiset, yhteensopimattomat akut ja latauslaitteet kuuluvat tästä lähtien menneisyyteen.

Akkualustojen laitekanta kasvaa – merkkityökalujen valmistajat ja käyttäjät luottavat Boschiin

Professional 18V -järjestelmä on kehitetty parantamaan rakennustöiden tehokkuutta ja se on yksi maailman johtavista ammattilaiskäyttöön tarkoitetuista akkualustoista. Vuosi muille valmistajille avaamisen jälkeen tunnetut tuotemerkit Fein ja Heraeus ovat liittyneet tähän allianssiin. Ammattikäyttäjät voivat käyttää Boschin, Brennenstuhlin, Klauken, Ledlenserin, Lena Lightingin, Sonluxin, Sulzerin ja Wagnerin tuotteiden lisäksi esim. metallintyöstön erikoistyökaluissa sekä pintoja desinfioivissa koronaviruksen torjuntaan tarkoitetuissa erikoisvalolaitteissa 18 voltin Bosch-litiumioniakkuja, joita on myyty jo yli 60 miljoonaa kappaletta. Nämä akut ovat täysin yhteensopivia jo vuodesta 2008 lähtien lähes kaikkien ammattikäyttöön tarkoitettujen Bosch Power Toolsin 18 voltin laitteiden kanssa. Samanaikaisesti laajennamme akkukäyttöisten laitteiden valikoimaa. Erityisen huomion ansaitsee BITURBO-sarjamme. Tämän sarjan laitteet yltävät sellaiseen suorituskykyyn, johon aiemmin päästiin vain johdollisilla työkaluilla. Näistä hyviä esimerkkejä ovat poravasarat GBH 18V-36 C Professional ja GBH 18V-45 C Professional. Niitä varten kehitetty harjaton, huipputehokas moottori takaa optimaalisen tehon yhdessä ProCORE -akun kanssa. Työkalun ylivertaisen poraustehon on vahvistanut riippumaton testauslaitos ja tämä suorituskyky pätee nykyisin markkinoilla olevien akkuporavasaroiden vertailuarvona.

Home & Garden -työkaluille lanseerattu akkualusta Power for All Alliance toivottaa täsmälleen perustamisensa ensimmäisenä vuosipäivänä tervetulleeksi kaksi uutta jäsentä, Steinelin ja Flymon. Boschin innovatiivisten sähkötyökalujen, puutarhatyökalujen ja kotitalouslaitteiden sekä Gardenan, Glorian, Wagnerin ja Rapidin tuotteiden ansiosta kotona ja puutarhassa tehtävät työt sujuvat nyt entistä joustavammin. Power for All Alliance -akkualustaa käyttävien tuotteiden valikoima sisältää jo 75 laitetta. Bosch Power Toolsin erityinen kesäuutuus on AdvancedShear 18V-10. Nämä ensimmäiset 18 voltin ruoho- ja pen-sassakset on tarkoitettu nurmikon reunojen ja keskisuurten pensaiden viimeistelyyn ja ne leikkaavat tehokkaasti jopa 85 neliömetriä pensasaitaa kertalatauksella.

Bosch Power Toolsin tavoitteena on kehittää molempia akkualustoja tulevien kuukausien ja vuosien aikana. ”Avaamalla akkuteknologiamme muillekin valmistajille osuimme todellakin ajan hermoon. Siksi iloitsemme siitä, että monet muutkin nimekkäät potentiaaliset kumppanit ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan yhteistyöhön ja haluavat edistää akkukäyttöistä tulevaisuutta yhdessä Boschin kanssa”, sanoo Bosch Power Toolsin johtaja Henk Becker.

Kestävä kehitys toiminnan ohjenuorana

Akkualustojen avaaminen muille valmistajille on osoitus siitä, että tuotevalikoiman johdonmukainen mukauttaminen käyttäjien tarpeisiin on Bosch Power Toolsin noudattama pääperiaate. Tämän pohjalta markkinoille saadaan lanseerattua joka vuosi menestyksellisesti yli 100 uutta tuotetta. Reagointi muuttuviin tarpeisiin ja niistä syntyviin vaatimuksiin heijastuu ennen kaikkea myös liiketoiminnassa noudatettavassa kestävän kehityksen politiikassa. Tulevaisuuden tarkastelu osoittaa, että Bosch Power Tools haluaa ottaa entistä enemmän yhteiskunnallista vastuuta.

Boschin kestävän kehityksen strategian mukaisesti yhtiö keskittyy energiatehokkuuden lisäämiseen. Bosch Power Tools on asettanut tavoitteekseen säästää energiaa noin 75 000 MWh:a vuoteen 2030 mennessä. Jo viime vuonna saimme säästettyä energiaa yli 5 000 MWh:n verran energiatehokkuusprojektien ansiosta. Tämä saavutettiin pääasiassa energiatehokkaamman tuotantotekniikan avulla. Tänä vuonna toteutetaan noin 20 hanketta, jotka vähentävät kokonaisenergiantarvetta yli 10 000 MWh:n verran. Tähän vaikuttavia tärkeitä projekteja ovat esimerkiksi Leinfelden-Echterdingenin pääkonttorin energiantuotantokeskuksen saneeraus ja Malesian Penangin tehtaan aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto.

Yritys pyrkii pienentämään ekologista jalanjälkeään myös tuotetasolla. Painopiste on kierrätyksen edistämisessä. Bosch Power Toolsin vuodesta 2019 lähtien markkinoimat kierrätysmuovista valmistetut kotinikkarin työkalulaukut ovat säästäneet jo yli 2 200 tonnia muoviraaka-ainetta ja vähentäneet siten yli 3 000 tonnia CO2-päästöjä. Lisäksi pilottihanke, jonka puitteissa aloimme käyttää kuplamuovipakkausten sijasta pahvipakkauksia, vähensi muovijätettä yli 50 tonnin verran.

Uusi ristilinjalaser Quigo Green on toinen esimerkki Bosch Power Toolsin kestävän kehityksen strategian toteuttamisesta. Se on ensimmäinen Bosch-mittalaite, jonka runko ja lisävarusteet on valmistettu 90 prosenttisesti kierrätysmuovista. Keskityimme jo tuotekehitysvaiheessa vähentämään tuotteen sekä sen lisävarusteiden ja pakkauksen CO2-jalanjälkeä. Pakkaus koostuu 70 prosenttisesti kierrätyspaperista; se on pinnoitettu ympäristöystävällisellä vesipohjaisella lakalla eikä sisällä enää muovikalvoa. Lisäksi optimoimme pakkauksen koon. Optimoidun elektroniikan ansiosta uusi Quigo Green kuluttaa 50 prosenttia vähemmän energiaa kuin edeltäjämalli. Siten yhdellä ainoalla tuotteella saadaan vähennettyä yli 340 tonnia CO2-päästöjä. ”Kestävä kehitys muodostaa olennaisen osan Boschin yrityskulttuurin arvoista. Uudella Quigo Greenillä asetamme uuden virstanpylvään mittaustekniikkasegmenttimme kestävää kehitystä edustaville tuotteille”, Becker toteaa.

Osana Bosch-konsernia Bosch Power Tools on edelläkävijä ilmastonsuojelussa. Jo vuonna 2020 kaikkien tehtaiden toiminta oli ensimmäistä kertaa CO2-neutraalia (Scope-luokat 1 ja 2). Vuoteen 2030 mennessä Bosch vähentää järjestelmällisesti myös yrityksen epäsuoria päästöjä (Scope-luokka 3) – jopa 15 prosenttia vuoteen 2018 verrattuna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Professional 18V System
Professional 18V System
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2021 lopussa noin 402 600 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 78,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Strategisena tavoitteena on helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 76 100 henkilöä 128 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 38 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme