Robert Bosch Oy

Boschin ja Microsoftin yhteinen ohjelmistoalusta integroi ajoneuvot pilveen

Jaa

Kahden teknologiajätin autoalan ja pilvilaskennan asiantuntijuuden yhdistävä yhteistyö luo uuden sukupolven ajoneuvo-ohjelmistoja. Pian esimerkiksi ajoneuvojen langattomat ohjelmistopäivitykset sujuvat yhtä vaivattomasti kuin älypuhelinten päivitykset tänä päivänä.

Ajoneuvoissa ohjelmistojen rooli kasvaa jatkuvasti. Jotta voidaan varmistaa, että ajoneuvojen ohjelmistopäivitykset ovat aina ajan tasalla, täytyy ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurien toimia saumattomasti yhteen.
Ajoneuvoissa ohjelmistojen rooli kasvaa jatkuvasti. Jotta voidaan varmistaa, että ajoneuvojen ohjelmistopäivitykset ovat aina ajan tasalla, täytyy ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurien toimia saumattomasti yhteen.

Bosch ja Microsoft yhdistävät voimansa kehittääkseen ohjelmistoalustan, joka liittää autot saumattomasti pilvipalveluihin. Yhteistyön tavoitteena on yksinkertaistaa ja kiihdyttää ajoneuvojen ohjelmistojen kehitystä ja käyttöönottoa autojen koko elinkaaren mitalta niin, että autojen laatustandardit otetaan huomioon.

Uusi alusta perustuu Microsoftin Azure-pilvipalveluun ja Boschin ohjelmistomoduuleihin. Sen avulla ohjelmistot voidaan ladata ajoneuvojen tietokoneiden keskusyksiköihin. Kuljettajille alusta merkitsee nopeampaa pääsyä uusien toimintojen ja digitaalisten palveluiden äärelle.

Myöhemmässä vaiheessa yhteistyön keskeisenä tavoitteena on kehittää työkaluja, jotka tehostavat ohjelmistokehityksen prosessia. Tämä puolestaan edistää innovointia ja vähentää kehityskustannuksia organisaatioiden välillä ja sisällä.

Testikäyttöön jo vuoden loppuun mennessä

Yhteistyössä jalostuu yhteen maailman johtavan autoteollisuuden alihankkijan ohjelmisto-, elektroniikka- ja järjestelmäosaaminen sekä Microsoftin ohjelmistokehityksen ja pilvilaskennan asiantuntijuus. Uusi ohjelmistoalusta on arvioiden mukaan testikäytössä jo vuoden 2021 loppuun mennessä.

“Bosch tekee turvallisia ohjelmistopäivityksiä langattomasti jo tänä päivänä. Kattavalla, ajoneuvojen ohjelmistoihin keskittyneellä alustalla haluamme helpottaa autovalmistajien työtä uusien toimintojen kehittämisessä ja käyttöönotossa”, sanoo Boschin johtoryhmän jäsen Markus Heyn.

”Ohjelmistot ovat nopeasti muodostumassa ehkä tärkeimmiksi erottaviksi tekijöiksi autoteollisuudessa. Tavoitteemme on auttaa yrityksiä nopeuttamaan uusien liikkumisen palveluiden kehitystä laajamittaisemmaksi niin henkilöautojen kuin kaupallistenkin ajoneuvojen osalta”, sanoo Microsoftin pilvipalveluista ja tekoälystä vastaava varatoimitusjohtaja Scott Guthrie.

Langattomat päivitykset saumattomiksi

Seuraavien autosukupolvien kohdalla ohjelmistojen rooli kasvaa ja tulee yhä tärkeämmäksi. Ne liittyvät oleellisesti kaikkiin alan uusiin trendeihin, kuten sähköiseen liikkumiseen, automaattiseen ajamiseen ja muihin nykyaikaisiin liikkumisen palveluihin.

Vastaisuudessa tämä tarkoittaa, että ohjelmistoja on päivitettävä entistä tiheämmin. Haasteena on tiukat tietoturvavaatimukset ajoneuvon elinkaaren kaikissa vaiheissa, jotka mutkistavat langattomien ohjelmistopäivityksien toteutusta ja digitaalisten palveluiden käyttöä. Lisähaastetta tuo automaailman merkkien ja mallien loputon kirjo.

Avain langattomien päivitysten yksinkertaistamiseen on alustan esi-integrointi. Kun ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurit toimivat yhteen saumattomasti, voidaan varmistaa, että ajoneuvojen päivitykset ovat aina ajan tasalla.

”Kun ohjelmistoalusta kattaa koko kaaren yksittäisestä ajoneuvosta pilveen asti, ohjelmistokehitys ja järjestelmäintegraatio tulevat yksinkertaisemmiksi. Tällä tavalla voimme luoda olosuhteet, joiden ansiosta ajoneuvojen langattomat päivitykset tapahtuvat yhtä vaivattomasti ja helposti kuin älypuhelimilla”, Heyn sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Ajoneuvoissa ohjelmistojen rooli kasvaa jatkuvasti. Jotta voidaan varmistaa, että ajoneuvojen ohjelmistopäivitykset ovat aina ajan tasalla, täytyy ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurien toimia saumattomasti yhteen.
Ajoneuvoissa ohjelmistojen rooli kasvaa jatkuvasti. Jotta voidaan varmistaa, että ajoneuvojen ohjelmistopäivitykset ovat aina ajan tasalla, täytyy ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurien toimia saumattomasti yhteen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2020 lopussa noin 395 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 71,5 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschilla on visio liikkumisesta, joka on kestävää, turvallista ja jännittävää. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Bosch-konsernin strategisena tavoitteena on helpottaa elämää tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan ja palveluillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 73 000 henkilöä 129 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 34 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme