Arts Management Helsinki Oy

Break the Fight! -hankkeen katutaiteilijat ja Nuorisotutkimusverkoston tutkijat yhteistyöhön

Jaa
Valtakunnallisessa hankkeessa seurataan koulukiusaamisen vastaisen toiminnan myönteisiä vaikutuksia.

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan on Arja Tiili Dance Companyn vuonna 2014 käynnistämä konsepti, joka on tavoittanut noin 3000 lasta ja nuorta kiusaamisen vastaisten esitysten ja työpajojen kautta. Vuosina 2017–18 Break the Fight! laajenee valtakunnalliseksi. Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa kaksivuotisessa hankkeessa tanssityöpajoja, osallisuuslaboratorioita ja päättäjäkeskusteluja järjestetään osana Break the Fight – I was here! tanssiesityksen kiertuetta. Samalla tehdään seuranta- ja arviointitutkimusta, jossa selvitetään toiminnan vaikutuksia koulukiusaamiseen ja sen ehkäisyyn.

Tutkimusosiosta vastaa Nuorisotutkimusverkoston erikoistutkija dos. Sofia Laine. Tutkimusavustajana toimii Susanna Jurvanen. Hankkeen yhteydessä toteutetaan myös Helsingin yliopiston kanssa yhteistyössä syventävä kenttätyökurssi.

Hankkeeseen otetaan vielä uusia pilottipaikkakuntia Suomessa. Tutkimushanke käynnistyi elokuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2018. Hankkeen raportti julkaistaan verkkojulkaisuna syksyllä 2018.

Lisätietoja:

http://www.breakthefight.com/

Arja Tiili Dance Company
http://arjatiili.fi/
Arja Tiili
arja@arjatiili.fi
gsm. 050 375 6728

Nuorisotutkimusverkosto
http://www.nuorisotutkimusseura.fi/

dos., VTT Sofia Laine
sofia.laine@nuorisotutkimus.fi
gsm 050 583 0019

Susanna Jurvanen
susanna.jurvanen@nuorisotutkimus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Break the Fight! -hanke:
Arja Tiili
arja@arjatiili.fi
gsm. 050 375 6728


Koordinointi:
Arts Management Helsinki
Outi Järvinen
outi@artsmanagement.fi
+358 41 545 6255

Kuvat

Lataa
Break the Fight- I was here! Kuva: Laura Oja
Break the Fight- I was here! Kuva: Laura Oja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arts Management Helsinki Oy
Arts Management Helsinki Oy
Iso Roobertinkatu 36
00120 HELSINKI

http://artsmanagement.fi

Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki on arvopohjainen asiantuntijayritys, joka on perustettu vuonna 2012. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arts Management Helsinki Oy

Suomalainen tutkija ja taiteilija Mikko Ijäs mukana Harvardin yliopiston tutkimuksessa, joka tarkastelee Meksikon tarahumara-alkuperäisväestön juoksutraditioita1.7.2020 08:52:09 EEST | Tiedote

Chicagon yliopiston julkaiseman arvostetun akateemisen julkaisun Current Anthropologyn artikkelin “Running in Tarahumara (Rarámuri) Culture” (2020) mukaan tarahumara-kansan juoksijat kärsivät samoista vaivoista kuin kaikki muutkin juoksijat. Christopher McDougallin kirja ”Born to Run” (2009) teki tarahumara-kansan tunnetuksi ”lähes myyttisinä kivikautisina superatleetteina”, jotka asuivat Luoteis-Meksikon etäisissä kanjoneissa ja juoksivat uskomattomia matkoja haastavassa maastossa ilman mitään ongelmia. Kirja teki suurelle yleisölle tunnetuksi myös tämän uuden artikkelin kirjoittajan, Harvardin yliopiston evoluutiobiologian ja antropologian professorin Daniel Liebermanin. Uusi artikkeli nostaa ensimmäistä kertaa tarahumara-kansan juoksutraditiot osana heidän muuta kulttuuria, kuten väsytysmetsästystä, kilpajuoksua, tanssia ja fyysistä työtä. Artikkeli nostaa esille myös tarahumaroihin liitetyn yli-inhimillisen näkökulman, jonka vuoksi heidän kohtaamiaan haasteita ei ole ymmärretty oik