Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Brittikoreografi Jamila Johnson-Small vierailee Helsingissä

Jaa

Last Yearz Interesting Negro alias Jamila Johnson-Small on Ison-Britannian uuden sukupolven koreografi ja nykytanssin arkailematon suunnannäyttäjä. Hänen sooloteoksensa I ride in colour and soft focus, no longer anywhere nähdään la 18.11. klo 18 Kanneltalossa osana Baltic Circle-festivaalia.

Jamila Johnson-Small on tanssija- ja koreografiroolinsa lisäksi aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja mm. kirjoittaa blogia sekä isännöi omaa Bitches Minute -radioshow’taan. Teoksissaan hän käsittelee kulttuurisia rakenteita – rotua, sukupuolta, seksuaalisuutta sekä sitä, miten naisen kehoa katsotaan, arvioidaan ja kategorisoidaan. Koreografina Johnson-Small sijoittuu tanssin kentällä osaksi uutta aaltoa, joka asettuu vastustamaan yhteiskunnan valtarakenteita, institutionaalista taidetta, ja etsii uutta liikettä DIY-hengessä, puhtaalta pöydältä, tanssin normeja ja määritelmiä karttaen.

Myös Kanneltalossa nähtävä, hypnoottinen ja elektronisena sykkivä teos I ride in colour and soft focus, no longer anywhere purkaa oletuksia siitä, miltä tanssin tai koreografian tulisi näyttää. Ennalta opetellun liikkeen sijaan Johnson-Small tarttuu kuluvaan hetkeen ja läsnäolosta kumpuavaan nautintoon: hänen tanssissaan on kaikuja aiemmista kohtaamisista, tapahtumista ja tuntemuksista, jotka ajan myötä ovat tulleet osaksi häntä. Teos on tanssijan kehossa käytävä moniääninen keskustelu ja rytmillinen tutkielma.

Jamila Johnson-Small:
I ride in colour and soft focus, no longer anywhere
la 18.11.2017 klo 18 Kanneltalo, Klaneettitie 5, kanneltalo.fi

Kesto 90 min, väliaika

Liput 17/12 €, 15 € ryhmälippu (min. 8 hlöä)
Lippuvaraukset 09 310 12000 sekä lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Johanna Salmela
viestintäpäällikkö
Baltic Circle
johanna@balticcircle.fi
+358 40 572 3213
balticcircle.fi

Anne Euramaa
tiedottaja
viestintä ja markkinointi, kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki
anne.euramaa@hel.fi
+ 358 40 334 1080
kanneltalo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme