Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Busholmens bibliotek renoveras speciellt med tanke på barn

Dela

Busholmens bibliotek stängs måndagen den 29 november för resten av året. Vid renoveringen förnyas bibliotekets allmänna utseende. Barnens behov beaktas särskilt vid planeringen av lokalernas och möblernas ytor och former, eftersom ett stort antal barnfamiljer bor på Busholmen och dess närområden.

Foto: Ville Olaskari - Helsingfors stad
Foto: Ville Olaskari - Helsingfors stad

– Genom att fokusera på bibliotekstjänster för barn och familjer på Busholmen kan vi sköta ett delområde ordentligt, i stället för att försöka få med alla mest typiska bibliotekstjänster i ett för litet utrymme. Vi välkomnar också varmt vuxna kunder till biblioteket. Vi involverar alltid invånare i planeringen när vi vill höra idéer om till exempel tidningsval eller evenemang, säger Lasse Pekkarinen, servicechef på Helsingfors stadsbibliotek.

Även om Busholmens bibliotek alltid har betonat material för barn kommer biblioteket också fortsättningsvis att ha kundterminaler, tidskriftshyllor och ett urval för vuxna. Dessutom kan allt material från Helmet-bibliotekens samlingar reserveras till biblioteket.

Biblioteksutrymmets nya design, som leker med former och färger och tar hänsyn till barns proportioner och perspektiv, har planerats av designbyrån Rune & Berg Design.

Man måste själv ändra på avhämtningsplatsen för sina reservationer på webbplatsen Helmet.fi. Om avhämtningsbiblioteket inte ändras skickas reservationerna till Tölö bibliotek under renoveringen. Lån kan som vanligt återlämnas till vilket bibliotek som helst.

Busholmens bibliotek, som finns i Uppropskontorets forna lokaler, öppnas i renoverat skick måndagen den 3 januari på adressen Stillahavsgatan 1.

 

Nyckelord

Kontakter

Lasse Pekkarinen, servicechef
050 5052590, lasse.pekkarinen@hel.fi
Helsingfors stadsbibliotek

Bilder

Foto: Ville Olaskari - Helsingfors stad
Foto: Ville Olaskari - Helsingfors stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli uudistuu entistä asiakaslähtöisemmäksi30.11.2021 09:20:55 EET | Tiedote

1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaupunkilaisille ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tuleviin uudistuksiin jo loppuvuoden ja kevätkauden 2022 aikana.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum