Espoon kaupunki - Esbo stad

Business Espoo eurooppalaisessa kärkijoukossa yrittäjyyden edistämisen kilpailussa

Jaa

Business Espoo -yrityspalveluverkosto on valittu eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun finaaliin. Verkosto tavoittelee voittoa luokassa ”liiketoimintaympäristön parantaminen”. Kilpailu ratkeaa marraskuussa 2020 järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Tunnus eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun kansallisen kilpailun voitosta.
Tunnus eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun kansallisen kilpailun voitosta.

Eurooppalaisella yrittäjyyden edistämispalkinnolla (EEPA) on tarkoitus antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille eri puolilla Eurooppaa, esitellä parhaita yrittäjyyden toimintalinjoja ja käytäntöjä, lisätä tietoisuutta yrittäjyyden lisäarvosta sekä rohkaista ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi.

Ainutlaatuinen yrityspalveluverkosto tarjoaa palveluita ”yhdeltä luukulta”

Business Espoo -yrityspalveluverkosto tukee espoolaisten ja sen lähikuntien yritysten ja yrittäjien menestymistä. Vastaavan laajuista yrityspalveluverkostoa, jossa julkiset palveluntuottajat ja kolmannen sektorin toimijat yhdessä toimivat alueen yritysten palvelemiseksi, ei ole luotu muualla Suomessa, eikä esiselvitysten perusteella muualla maailmassa.

Malli pohjautuu Kaupunki palveluna -ajatteluun, jossa tavoitellut hyödyt, kustannusvaikuttavuus, asiakaslähtöisyys ja kestävä kehitys, saavutetaan verkostomaisella yhteistyöllä, jakamalla resursseja ja muotoilemalla palvelujen tarjonta asiakastarpeiden mukaisesti. Organisaatioiden väliset rajat häivytetään, ja asiakas saa tarvitsemansa palvelun laadukkaasti ja oikea-aikaisesti – yhden luukun periaatteella.

- Lähdimme kilpailuun mukaan, sillä verkostomme on kahden vuoden ikäisenä vielä nuori ja haluamme kasvattaa tunnettuuttamme. Moni yrittäjä ja yritys ei tiedä millaisia täysin ilmaisia palveluita heidän ulottuvillaan on, kertoo Espoon kaupungin elinkeinopäällikkö Harri Paananen. Uskomme myös, että tällä palvelumallilla on annettavaa koko Euroopan tasolla.

Business Espoon tunnettuutta on rakennettu myös koronapandemian aikana, sillä poikkeustilanne on vaatinut paitsi ripeää viestintää myös uusien palveluiden kehittämistä. Verkoston tiivis yhteistyö on edistänyt tehtävien sujuvaa hoitoa myös etäyhteyksin, ja verkoston toimijat ovat luoneet uusia palveluita ja palvelukanavia, kuten yksinyrittäjien toimintatuen haku-, käsittely- ja maksatusprosessi, 24/7 suomeksi ja englanniksi palveleva ChatBot Bertta sekä BE-Studio-webinaarisarja yritysten eri palvelutarpeisiin.

 - Jos Business Espoo -verkostoa ei olisi ollut olemassa ennen epidemiaa, emme olisi pystyneet yhtä nopeasti ja laadukkaasti reagoimaan kriisiin ja tuottamaan asiakkaillemme siihen liittyviä palveluita ja tarvittavaa tietoa, toteaa Paananen.

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto (EEPA) jaetaan vuosittain SME Assembly tapahtuman yhteydessä menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille. SME Assembly on Euroopan komission ja EU-puheenjohtajana toimivan maan yhteistyössä järjestämä pk-yrittäjyyden edistämisen tapahtuma. Tunnustusta voi hakea kuudesta eri kilpailuluokasta: Yrittäjyyden edistäminen, Investointi yritystaitoihin, Liiketoimintaympäristön parantaminen, Yritysten kansainvälistymisen tukeminen, Vihreiden markkinoiden ja resurssien tukeminen ja Vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys. Tuomariston pääpalkinto voidaan antaa mille tahansa luokalle, ja se myönnetään hakemukselle, jolla katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa. Euroopan komission Green Deal -sopimuksen mukaisesti kestävän kehityksen näkökulmat huomioidaan jokaisessa kilpailuluokassa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maarit Viik-Kajander, kehittämispäällikkö, Business Espoo
maarit.viik-kajander@espoo.fi, 043 826 5210

Kuvat

Tunnus eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun kansallisen kilpailun voitosta.
Tunnus eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun kansallisen kilpailun voitosta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Business Espoo on seitsemän toimijan muodostama palveluverkosto Espoon ja sen lähikuntien yrityksille ja yrittäjille. Tavoitteena on saada lisää työpaikkoja ja elinvoimaa Espooseen tuottamalla asiakaskeskeisiä, laadukkaita ja kustannusvaikuttavia yritys- ja yrittäjäpalveluita. Business Espoo -verkostoon kuuluvat Espoon kaupunki, Espoo Marketing Oy, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut ja YritysEspoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme