Medicortex Finland Oy

Business Finland myönsi rahoitusta Medicortexille

Jaa

Medicortex Finland Oy, turkulainen aivovammojen diagnostiikkaan ja lääkekehitykseen erikoistunut yritys, on saanut rahoitusta Business Finlandilta. Rahoituksen avulla yritys voi nopeuttaa tapaturmaisten aivovamman ja aivotärähdyksen havaitsemiseen käytettävän pikatestin kehitystä.

Medicortex on löytänyt uusia biologisia merkkianeita, joiden pitoisuus nousee syljessä ja virtsassa aivovamman seurauksena. Rahoitus, joka kattaa 50 % hankkeen kuluista, myönnettiin projektille, jossa kehitetään helppokäytöistä pikatestiä biologisten merkkiaineiden havaitsemiseen. Yhtiön diagnostiikkakehitysohjelman tavoitteena on luoda uusia menetelmiä aivovamman havaitsemiseen ajoissa – ongelma, johon ei vielä ole globaalia ratkaisua. Nykyiset diagnostiset menetelmät perustuvat potilaan vasteiden tutkimiseen ja pään kuvantamiseen, mutta ne eivät paljasta lieviä vammoja luotettavasti. Lieväkin vamma voi olla kohtalokas tai se voi kehittyä krooniseksi tilaksi, jos sitä ei tunnisteta ajoissa. Markkinapotentiaali uusille menetelmille on valtava, sillä maailmassa ainakin yli 60 miljoonaa henkilöä saa tapaturmaisen aivovamman vuosittain.

Medicortexin saama kilpailtu rahoitus on myönnetty perusteellisen arviointiprosessin tuloksena, ja se on samalla myös tunnustus yhtiön työlle kehittää uusia innovatiivisia menetelmiä kasvavaan tarpeeseen.

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot:
Dr. Adrian Harel - CEO
Medicortex Finland Oy
PharmaCity
Itäinen Pitkäkatu 4 B
FI-20520 Turku
Finland
Tel. +358 (0) 400 488 817
adrian.harel@medicortex.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Medicortex Finland Oy
Medicortex Finland Oy
Itäinen Pitkäkatu 4 B
20520 TURKU

http://www.medicortex.fi

Medicortex Finland Oy lyhyesti

Medicortex Finland Oy kehittää uusiin biomerkkiaineisiin perustuvaa testiä tapaturmaisen aivovamman ja aivotärähdyksen diagnosointiin. Yhtiö on löytänyt ja tunnistanut biomerkkiaineita virtsasta ja syljestä, ja kehittää helppokäyttöisiä diagnostisia menetelmiä niiden havaitsemiseen. Yhtiön perusti vuonna 2014 israelilainen neurobiologi Adrian Harel (FT, MBA), ja yhtiö toimii Turussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Medicortex Finland Oy

Medicortex Finland Oy Announces the Advancement in Clinical Trial for Detection of Mild Traumatic Brain Injury in Children31.8.2020 15:43:39 EEST | Press release

TURKU, Finland. Medicortex Finland Oy announces achievement of the halfway in the clinical trial for detection of mild traumatic brain injury (TBI) and concussion in children and adolescents. Company's third clinical trial is being conducted at Satasairaala hospital in Finland. About 50% of the target number of head injury patients and healthy controls have already been enrolled in the study which started in March this year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme