Raide-Jokeri

Bussit palaavat Huopalahden asemalle joulukuun puolivälissä

Jaa

Runkolinja 550 ja linja 52 palaavat kulkemaan normaalille reitilleen Huopalahden aseman kautta maanantaina 13.12.2021. Linjojen poikkeusreitit ja niiden varrella olevat pysäkit poistuvat linjojen käytöstä. Bussit ovat olleet kiertoreiteillä Raide-Jokerin rakentamisen vuoksi elokuusta 2019 asti.

Runkolinjan 550 ja linjan 52 reittimuutokset 13.12.2021 alkaen. Kuva: HSL.
Runkolinjan 550 ja linjan 52 reittimuutokset 13.12.2021 alkaen. Kuva: HSL.

Pikaraitiotiehen liittyvät rakennustyöt Huopalahden aseman kohdalla ovat valmistumassa. Runkolinja 550 sekä linja 52 palaavat kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalle maanantaista 13.12.2021 alkaen. Samalla myös vaihtaminen lähijunien ja bussien välillä helpottuu.

Runkolinja 550 palaa normaalille reitilleen Pirkkolantieltä Eliel Saarisen tielle ja edelleen Pitäjänmäentielle. Eliel Saarisen tiellä linjan käytössä ovat pysäkit Ilkantie, Huopalahden asema sekä Vihdintie. Kiertoreitti Nuijamiestentien, Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien kautta sekä sen varrella olevat pysäkit Metsäläntie ja Talontie poistuvat linjan käytöstä.

Myös linja 52 siirtyy kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalle 13.12.2021. Linjalta poistuvat pysäkit Eliel Saarisen tie, Haagan ammattikoulu, Mäkipellon aukio, Tunnelitie, Palokaivon aukio, Haagan urheilukenttä, Angervotie ja Riistavuori.

Samaan aikaan Huopalahden aseman reitin avaamisen kanssa Eliel Saarisen tien ja Nuijamiestentien risteys suljetaan. Risteys on suljettuna putki- ja johtosiirtojen, rakennekerrosten sekä radan rakentamisen vuoksi kesään 2022 asti. Tästä johtuen lähibussi 31 siirtyy väliaikaisesti kulkemaan poikkeusreittiä Eliel Saarisen tien ja Ilkantien kautta, eli linjalta poistuvat Santavuorentie pysäkit. Muu moottoriajoneuvoliikenne ohjataan kulkemaan Huovitien ja Ilkantien kautta.

Runkolinja 550 liikennöi Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä pikaraitiotien käyttöönottoon eli alkuvuoteen 2024 saakka. Linja 52 kulkee Huopalahden aseman kautta myös pikaraitioliikenteen aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Runkolinjan 550 ja linjan 52 reittimuutokset 13.12.2021 alkaen. Kuva: HSL.
Runkolinjan 550 ja linjan 52 reittimuutokset 13.12.2021 alkaen. Kuva: HSL.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Vuoden GeoTeko-palkinto Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle5.11.2021 07:25:00 EET | Tiedote

Vuoden 2021 GeoTeko-palkinto myönnettiin Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle. Valinnan perusteina mainittiin tehopaalutuksen suunnittelun edustavan yhteistoiminnallisuutta parhaimmillaan. Tehopaalutuksen työmenetelmä suunniteltiin Viikin kampusalueen toimijoiden ehdoilla herkkien tutkimuslaitteiden toiminta huomioiden. Kuuden työvuoron aikana paalutettiin yhtäjaksoisesti 12–22 tuntia kerrallaan.

Espoossa pikaraitiotien raiteet valmiina Keilaniemestä Vermoon1.10.2021 09:29:12 EEST | Tiedote

Raide-Jokeri-projektin Espoon osuuden raiteet ovat valmiina päätepysäkkiä lukuun ottamatta. Yhtenäistä kaksoisraidetta on nyt Keilaniemestä Leppävaaran kautta Helsingin rajalle saakka. Valtaosa Raide-Jokerin Espoon osuuden töistä valmistuu vuoden 2021 aikana. Kaikista Raide-Jokerin rakennustöistä on syyskuun 2021 lopussa valmiina 71,5 prosenttia, ja kaksoisraidetta on asennettu 19,7 kilometriä.

Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä liikennejärjestelymuutoksia touko–kesäkuussa 202129.4.2021 13:40:55 EEST | Tiedote

Raide-Jokerin rakennustöiden edetessä tehdään liikennejärjestelymuutoksia touko–kesäkuun 2021 aikana. Merkittävimpiä muutoksia ovat Keilarannan ja Kuusisaarentien risteyksen sulku Keilaniemessä ja Viilarintien sulku Tulppatien ja Kauppamyllyntien välillä Roihupellossa. Otarannan, Valimotien ja Myllärintien risteykset sekä Norrtäljentie avataan liikenteelle. Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme