Butterfly Ventures

Butterfly Ventures julkaisee ensimmäisen 47 miljoonan euron closingin uudesta 100 miljoonan euron EU:n Artikla 8:n mukaisesta rahastosta

Jaa
Uusi kestävän kehityksen rahasto keskittyy tekemään pääomasijoituksia tiedelähtöisiin teknologia-alan kasvuyrityksiin ja laiteinnovaatioihin Pohjoismaissa ja Baltian maissa

Butterfly Ventures julkaisee tänään ensimmäisen 47 miljoonaa euron closingin uudesta 100 miljoonan euron Butterfly Venture Fund IV -rahastosta, joka tulee tekemään pääomasijoituksia tiedelähtöisiin teknologia-alan kasvuyrityksiin ja laiteinnovaatioihin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rahasto on EU:n Artikla 8 Sustainable Finance Disclosures -asetuksen ("SFDR") mukainen.  Se on yksi ensimmäisistä Artikla 8:n mukaisista venture-pääomasijoitusrahastoista.

“Vastuu ja vaikuttavuus ovat DNA:ssamme – kestävyystekijöillä on keskeinen rooli sijoituspäätöksissämme. Meillä on ollut alusta asti sisäänrakennettuna missiona tehdä sijoituksia, joilla on merkitystä maailmassa. Me uskomme, että venture-pääomasijoittajien yhteiskunnallinen tehtävä on saada aikaan yhteiskunnan näkökulmasta arvokkaita muutoksia siellä, missä olemassa olevat rakenteet estävät muutoksen syntymistä muuten. Uskomme kestävän toiminnan takaavan myös taloudellisesti parempia tuloksia: arvonkehitys ja vaikutukset ovat suoraan sidoksissa toisiinsa. Nyt julkaistava EU:n Artikla 8:aan pohjautuva rahasto on luonnollinen jatkumo vastuullisen sijoittamisen ajattelutapaamme”, Butterfly Venturesin osakas ja perustajajäsen Juho Risku kommentoi.

Useiden yksityisten sijoittajien lisäksi rahaston ensimmäiseen closingiin osallistuvat valtion omistamat pääomasijoitusyhtiöt Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) Suomesta ja Saminvest AB Ruotsista.

”Yhdessä sijoittajiemme kanssa näemme rahastossa suure mahdollisuuden vaikuttaa, sillä Pohjoismaat ja Baltia ovat edelläkävijöitä maailmaa muuttavissa innovaatioissa. Odotan innolla portfoliomme laajentamista uusilla tiedelähtöisillä teknologia-alan kasvuyrityksillä täällä Ruotsissa, jossa olemme investoineet aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien, sekä muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa”, Butterfly Venturesin osakas Tanya Horowitz kommentoi.

Butterfly Venture Fund IV -rahasto tekee ensimmäiset sijoitukset aina siemenvaiheessa, mutta sillä on merkittävä kapasiteetti myös jatkosijoituksiin A- ja B-kierroksilla. Sijoitettavien yritysten toiminnan ja tuotekehityksen vaikutusta mitataan neljällä ensisijaisella ulottuvuudella, joita ovat yhteiskunta, tieto, terveys ja ympäristö.

“Julkaisemme tänään rahaston 47 miljoonan euron first closingin, jonka alkuperäinen tavoite oli 35 miljoonaa euroa. Toinen ja kolmas closing tapahtuvat tämän vuoden aikana ja rahaston lopullinen closing on keväällä 2023”, Risku jatkaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juho Risku
Osakas ja perustajajäsen
+358 40 557 4004
juho@butterfly.vc

Tietoja julkaisijasta

Butterfly Ventures
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki

https://butterfly.vc

Butterfly Ventures on vuonna 2012 perustettu pohjoismainen pääomasijoitusyritys, jolla on vahva vaikuttavuus fokus. Butterfly tekee pääomasijoituksia keskittyen tiedelähtöisiin teknologia-alan kasvuyrityksiin ja laiteinnovaatioihin Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Yrityksellä on toimipaikat Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oulussa ja Tallinnassa. https://butterfly.vc

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.