Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Byråerna för samhällspåföljder håller öppet normalt

Dela

Byråerna för samhällspåföljder runt om i Finland har öppet under tjänstetid trots coronaepidemin. Speciellt i områden i spridningsskede ombeds kunderna dock i första hand uträtta ärenden av jourkaraktär per telefon.

Fysiska sammankomster med klienterna kan tas efter bedömning från fall till fall. I områden där coronasmittan sprids går det emellertid också bra att hålla kontakt i allt större utsträckning på distans. Möten med klienter planeras individuellt med utgångspunkt i klientens situation. Fysiska sammankomster kan ske på byråerna och tjänstgöringsplatserna och också hemma hos klienterna.

Vid fysiska möten ser man till att man håller avstånden och att både den samhällspåföljdsanställde och klienten bär ansiktsskydd. Klienterna bjuds alltid på ett ansiktsskydd om inte de själva har något med sig. Vid hembesök använder vår personal ansiktsskydd, visir och handskar.

Förändringar i verksamheten förekommer särskilt vid de byråer som är verksamma i områden där coronaviruset sprids.

Mest markant syns detta i samhällstjänst där påföljden ska avtjänas genom att göra allmännyttigt arbete. Detta beror på att tjänstgöringsställen stängs på grund av coronan. Dagligen fullgörs samhällstjänst av drygt 1 000 personer runt om i landet.

I fråga om andra samhällspåföljder är det däremot lättare att övergå till att fungera över fjärrförbindelser. Då kan verksamheten till exempel bestå i att den som dömts till samhällspåföljd tar sig genom återfallsreducerande program över fjärranslutning i samverkan med sin övervakare.

För mer information kontakta

Brottspåföljdsmyndigheten, specialsakkunnig Sanna Kohvakka, tel. 029 56 88501
utvecklingsdirektör Riitta Kari, tel. 029 56 88401

Nyckelord

Bilder

Om

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Följ Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Leijona Catering Ab och Brottspåföljdsmyndigheten stärker sitt strategiska partnerskap – Leijona tar över kiosktjänsterna i fängelserna inom ramen för mathållningstjänsterna25.11.2020 11:03:08 EETTiedote

Brottspåföljdsmyndigheten och Leijona Catering Ab har stärkt sitt partnerskapsavtal genom att utvidga servicehelheten till att även omfatta kiosktjänsterna. Avtalet har undertecknats den 24 november 2020. Målet är att utveckla Brottspåföljdsmyndighetens riksomfattande kioskverksamhet på ett kostnadseffektivt sätt samt att bidra till likabehandling av fångarna och rikta resurserna till kärnfunktionerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum