Robert Bosch Oy

CES 2021 | Boschin AIoT-ratkaisuissa tekoäly ja esineiden internet valjastetaan ihmisen ja ympäristön hyväksi

Jaa
Bosch esittelee virtuaalisilla CES 2021 -teknologiamessuilla Sustainable #LikeABosch -teeman alla älykkäitä verkottuneita ratkaisuja niin terveydenhuoltoon, arkielämään, teollisuuteen kuin liikkumiseenkin. Boschin AIoT-teknologiaa ollaan viemässä myös Kuuhun.
Boschin Vivalytic-koronapikatesti antaa positiivisen tuloksen jopa alle 30 minuutissa.
Boschin Vivalytic-koronapikatesti antaa positiivisen tuloksen jopa alle 30 minuutissa.

Kun tekoäly yhdistetään esineiden internetiin, sovellusmahdollisuuksien määrä on lähes rajaton. Bosch esittelee tänä vuonna virtuaalisesti järjestettävässä CES 2021 -teknologiatapahtumassa AIoT-ratkaisuja, joilla voidaan parantaa ihmisten terveyttä ja edistää kestävää kehitystä eri tavoin.

“AIoT tarjoaa valtavan potentiaalin, jota olemme jo päässeet hyödyntämään. Haluamme olla johtava AIoT-yritys kaikilla liiketoiminta-alueilla, joilla toimimme”, sanoo Boschin johtoryhmän jäsen Michael Bolle.

Ratkaisuja koronapandemiatilanteeseen

Bosch esittelee CESissä lukuisia erityyppisiä teknologisia ratkaisuja, joita voidaan käyttää koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Yritys on muun muassa kehittänyt sensorin, jonka avulla kyetään selvittämään viruksen leviämistä ilmassa. Sensori tuottaa tietoa aerosolien pitoisuuksista ilmassa seuraamalla ilmanlaatua koskevia parametrejä sekä ilman suhteellista kosteutta.

Boschin turvakameroita voi tekoälyn ansiosta käyttää monin tavoin hyödyksi pandemiatilanteessa. Uuteen kameraratkaisuun integroitu älykäs videoanalyysi mittaa kehonlämpöä puolen asteen tarkkuudella anonyymisti ja ilman kontaktia. Boschin erään startupin avoimen kamera-alustaohjelmiston avulla kamerat voivat seurata esimerkiksi kaupoissa, onko tiloissa olevien ihmisten lukumäärä vallitsevien rajoitusten mukainen. Tämä alusta oli yksi neljästä innovaatiosta, josta Bosch sai 2021 CES Innovation Award -kunniamaininnan.

Kenties merkittävin korona-ajan innovaatio Boschilta on koronaviruksen Vivalytic-pikatestauslaite (PCR), jolla laboratoriot, lääkäriasemat, hoivakodit ja sairaalat voivat testata samanaikaisesti jopa viittä näytettä. Ohjelmistokehityksen ansiosta Vivalytic antaa positiivisen testituloksen aiempaa nopeammin, jopa alle 30 minuutissa. Analysointilaitteen ja testikasetin sisältävä Vivalytic-järjestelmä on kehitetty yhteistyössä Boschin tuotekehityksen, Bosch Healthcare Solutions -liiketoimintayksikön ja Robert Bosch -sairaalan kesken.

Sustainable #LikeABosch: Bosch ilmastotekojen edelläkävijänä

Terveyssovellusten lisäksi AIoT:n avulla voidaan tukea myös ilmastotekoja. #LikeABosch-kampanjalla Bosch jakaa tietoa, miten jokainen voi tehdä oman osansa ympäristön hyväksi käyttämällä kestävän kehityksen mukaisia tuotteita.

Bosch näyttää itse esimerkkiä ilmastoteoissa. Se on ensimmäinen maailmanlaajuisesti toimiva teollisuusyritys, joka on kyennyt nollaamaan nettohiilipäästönsä sekä tuottamansa että hankkimansa energian osalta. ”Seuraava askel on pureutua ilmastopäästöihin koko arvoketjussa hankinnoista lopputuotteisiin”, Bolle sanoo.

Boschin ilmastosaavutukset ovat saaneet myös ulkopuolista tunnustusta: voittoa tavoittelematon Carbon Disclosure Project (CDP) on lisännyt Boschin A-listalleen.

Bosch perusti viime vuonna konsultointiyrityksen (Bosch Climate Solutions), jonka kautta yritys jakaa muille yrityksille kokemuksiaan ilmastotekojen pioneerina. Tämä startup markkinoi useita ratkaisuja, kuten Boschin pilvipohjaista energia-alustaa, joka soveltaa älykkäitä algoritmeja vähentääkseen koneiden energian kulutusta ja lisätäkseen näin tuotantoprosessien energiatehokkuutta. Bosch on jo ottanut alustan käyttöön yli 100 toimipisteessä.

Boschin tekoälyä Kuuhun

Osana NASAn Tipping Point -ohjelmaa Bosch on yhdistänyt voimansa Washingtonin yliopiston ja kahden teknologiayrityksen, Astroboticin ja WiBoticin kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää älykäs autonomisen navigaatioteknologian ja langattoman latauksen teknologia Kuuta tutkiville roboteille.

Boschin tutkijat tuovat projektiin asiantuntemuksensa tekoälyyn pohjautuvasta älykkäästä datan analysoinnista ja langattomista verkottumisratkaisuista. Projektin löydöksiä tullaan hyödyntämään myös Boschin maanpäällisten AIoT-ratkaisujen kehittämisessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Boschin Vivalytic-koronapikatesti antaa positiivisen tuloksen jopa alle 30 minuutissa.
Boschin Vivalytic-koronapikatesti antaa positiivisen tuloksen jopa alle 30 minuutissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2021 lopussa noin 402 600 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 78,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Strategisena tavoitteena on helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 76 100 henkilöä 128 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 38 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Bosch investoi tulevaisuuteen ja kasvattaa lämpöpumpputuotantoaan Portugalin Aveirossa17.11.2023 10:04:19 EET | Tiedote

Bosch toteuttaa pitkän tähtäimen strategiaansa ja investoi lämpöpumppujen kehitys- ja tuotantokapasiteettinsa nostamiseen. Yritys investoi noin sata miljoonaa euroa Porton eteläpuolella Aveirossa sijaitsevaan toimipisteeseensä vuoteen 2026 mennessä. Suunnitelmissa on uusien laboratorioiden, kahden tuotantorakennuksen ja lämpöpumppujen lisätuotantolinjojen rakentaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye