Kokkolan kaupunki

Chydenius-seminaari keskustelee turvallisuudesta ja energiatulevaisuudesta

Jaa

Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään perjantaina 1.7. (klo 12–16) Kokkolan kaupungintalon Kokkolasalissa. Teemana on ”Turvallisuus, geopolitiikka ja eurooppalainen energiatulevaisuus”.

"Haluamme tänä vuonna käsitellä seminaarissa vihreää siirtymää, josta ei voi puhua liikaa. Venäjän hyökättyä Ukrainaan on ehdottoman tärkeää tuoda keskusteluun myös muuttunut turvallisuustilanne ja geopolitiikka. Nämä kaksi asiaa liittyvät myös hyvin läheisesti toisiinsa", kertoo Anders Chydenius -säätiön asiahenkilö Anu Rantamäki.

Euroopan ja Suomen muuttuneesta turvallisuudesta puhuu Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Elinkeinoministeri Mika Lintilä ja Varman toimitusjohtaja Risto Murto tuovat keskusteluun näkemyksensä Euroopan energiatulevaisuudesta. Suomen energiapolitiikan vastuuministerinä Lintilä voi valottaa Sanna Marinin hallituksen vihreän siirtymän tavoitteita. Risto Murto Varman toimitusjohtajana tuo työeläkeyhtiön näkökulman energiasiirymän vaikutuksiin. Keskustelua johtaa Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

Vihreän siirtymän uhkia ja mahdollisuuksia pohtii omassa puheenvuorossaan työelämäprofessori ja pitkäaikainen valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki. Kunta-, koulutus- ja yritysnäkökulmat energiasiirtymäkeskusteluun tuovat Kuntaliiton yhdyskunta- ja ympäristöasioiden johtaja Miira Riipinen, Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt ja Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Paula Erkkilä.

Tilaisuuden avaavat Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila ja Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Björn Vikström. Päätössanat pitää Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Marko Aittola. Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö. Kumppaneita ovat Osuuskauppa KPO, Keski-Pohjanmaan Osuuspankki, Hilla Group ja Pohjanmaan kauppakamari.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Tapahtumaa voi seurata myös verkon välityksellä. Ilmoittautumisia pyydetään 28.6. mennessä osoitteessa www.chydenius.fi/seminaari.

Yhteyshenkilöt

Anu Rantamäki, asiahenkilö
Anders Chydenius -säätiö
Puh. 040-8247012, anu.m.rantamaki@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme