Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Cirrus Aikakapseli -projekti säilöö havaintoja pilvenpiirtäjän arjesta Vuosaaressa

Jaa

Taiteilija Meiju Niskalan ja Vuotalon toteuttama Cirrus Aikakapseli -projekti säilöö havaintoja pilvenpiirtäjän arjesta huhtikuussa 2018. Kapselin sisältö tulee näytteille Vuotalon galleriaan. Aikakapselin ensimmäinen osa avataan kymmenen vuoden kuluttua.

Kuva: Meiju Niskala & People
Kuva: Meiju Niskala & People

Miltä Suomen ensimmäisessä pilvenpiirtäjässä asuminen tuntuu? Mitä pitkillä hissimatkoilla keskustellaan naapureiden kanssa? Vaikuttaako rakennuksen erityislaatuisuus esimerkiksi siihen, miten ihmiset viettävät iltansa?

Taiteilija Meiju Niskalan konseptoima ja ohjaama, yhteistyössä Vuotalon kanssa toteutettava Cirrus Aikakapseli rantautuu Vuosaaren toistaiseksi ainoaan pilvenpiirtäjään, As. Oy Cirrukseen huhtikuussa 2018. Aikakapseliin kerätään kahden viikon ajan Cirruksen asukkaiden ajatuksia ja havaintoja pilvenpiirtäjän arjesta, tämän hetken Vuosaaresta, Suomesta ja maailmasta. Aikakapselin ensimmäinen osa avataan kymmenen vuoden kuluttua. Kapseliin sisältyy myös myöhemmin avattavia osia.

Ennen sulkemista aikakapseli on näytteillä Vuotalon galleriassa 23.4.–31.5.2018.

Cirrus Aikakapseli -projektin myötä alkaa Vuotalon ja Meiju Niskalan kaksivuotinen yhteistyö, joka on osa Vuosaaren muuttuvaa ja rakentuvaa ympäristöä käsittelevää teemallista kokonaisuutta.

Meiju Niskala on mm. Kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla palkittu, yhteisöllisistä ja yhteiskunnallisista teoksista tunnettu taiteilija. Niskala johtaa omaa ryhmäänsä, Meiju Niskala & Peoplea, jonka jäsenet ovat mukana laajojen teosten toteuttamisessa.

Yhteyshenkilöt

Taiteilija Meiju Niskala
info@meijuniskalapeople.com
www.meijuniskalapeople.com
041 4584 854

Tuuli Tokkola
Vuotalon johtaja
tuuli.tokkola@hel.fi
050 438 8427

Kuvat

Kuva: Meiju Niskala & People
Kuva: Meiju Niskala & People
Lataa
Kuva: Meiju Niskala & People
Kuva: Meiju Niskala & People
Lataa
Kuva: Meiju Niskala &  People
Kuva: Meiju Niskala & People
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Vuotalo

Helsingin itäisin kulttuurikeskus metron päätepisteessä, urbaanin kaupunkiluonnon keskellä.

www.vuotalo.fi

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
00980 Helsinki

Vuotalo Facebookissa
Vuotalo Instagramissa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme