Fliiga

Classicin salibandydynastia perikadon partaalla – Oilers johtaa jo 3-0

Jaa
Oilers on voiton päässä välieristä ja kestomestari Classic tappion päässä kesälomasta, kun Öljymiehet siirtyivät jo 3–0-johtoon voittaessaan Lempäälässä 7-4. Ottelusarjaa suvereenisti dominoinut Oilersin ykkösviisikko teki kaikki joukkueensa seitsemän maalia Aaro Astalan merkkauttaessa tehot 4+2.

Avauserässä verkot venyivät peräti kuusi kertaa. Huikeaa kevättä pelaava Aaro Astala vei tarkalla laukauksella pienestä kulmasta Oilersin johtoon, syötti Heikki Iiskolan tekemän uuden johtomaalin ja lakaisi taas itse vieraat kolmannen kerran johtoon, mutta Classic jaksoi kuitata joka kerta. Ensimmäisen ja kolmannen tasoituksen taituroi kahdella erilaisella rankkarivariantilla Eetu Sikkinen, ja välissä jatkoi isäntien 2–2-tasoituksen kakkospallosta Konsta Tykkyläinen.

Toinen erän tahkottiin Classicin aavistuksenomaisessa hallinnassa ilman maaleja, mutta kolmannessa tapahtui taas. Kukapa muu kuin ulottuva Aaro Astala ylsi maalin takaa kiepauttamaan pallon tolpan ja maalivahti Lassi Torisevan välistä nuottaan, mutta johtoasema kesti vain hetken. Ville Lastikan matala laukaus suhisi ohi Oilersin maalin, mutta Oskari Heikkilä lakaisi päädystä kimmonneen pallon verkkoon. Oilersin uusi johto nähtiin viime ottelun tapaan kolmannen erän puolivälissä. Classicin Eemeli Salinin rystylaukaus kilahti tolppaan, ja siitä lähteneestä vastaiskusta Justus Kainulainen sijoitti alakulmaan Öljymiesten ykkösviisikon illan viidennen osuman. Syöttäjä? Aaro Astala. Justus Kainulaisen rangaistuslaukauksen hetkeä myöhemmin pystyi Lassi Toriseva peittämään, mutta lopuksi Heikki Iiskola ja Aaro Astala komistelivat vielä loppunumeroita tyhjään verkkoon.

Puolivälierät jatkuvat tiistaina Happeen ja SPV:n kolmannella kohtaamisella. Keskiviikkona ovat vuorossa Oilersin ja Classicin, Nokian KrP:n ja OLS:n sekä Westend Indiansin ja TPS:n neljännet ottelut.