CollectiveCrunchin tekoälypohjainen SaaS-alusta Linda Forest on valmis metsäteollisuuden käyttöön

Jaa

HELSINKI (19.9.2019) – Teknologia-startup CollectiveCrunch on julkaissut uraauurtavan, metsäteollisuuden käyttöön suunnatun tekoälyalustansa Linda Forestin kaupalliseen käyttöön. Julkaisu tapahtui EU:n digitalisaatiota käsittelevässä Digital Excellence Forum -tapahtumassa, joka järjestettiin Helsingissä 19. syyskuuta 2019.

“Digital Excellence Forum käsittelee digitalisaatiota ja sen edelläkävijöitä jokaisella toimialalla. Meistä tuntui luonnolliselta tuoda johtava metsäinventaarioihin ja metsätalouteen keskittyvä tekoälytuote markkinoille juuri täällä”, sanoo CollectiveCrunchin toimitusjohtaja ja perustaja Rolf Schmitz puhuessaan tapahtumassa.

CollectiveCrunch on johtava tekoälyn soveltaja metsätaloudessa. Yritys kerää ilmastollista ja maantieteellistä tietoa sekä prosessitietoa ja syöttää nämä tiedot tekoälymalleihin, jotta metsäinventaarioita ja metsänhoitoparametrejä voitaisiin ennustaa paremmin.

Tällä hetkellä Linda Forestin käyttäjiin lukeutuvat metsänhoitoyritykset, metsärahastot ja puutuoteyritykset. Ne käyttävät tekoälyalustaa parempien osto- ja myyntipäätösten tekemiseen, puupohjaisten raaka-aineiden tehokkaampaan käyttöön ja kustannusten vähentämiseen.

“Linda Forestia voidaan käyttää myös metsäpalojen riskin ennustamiseen”, Rolf Schmitz lisää antaen näin mielenkiintoisen näkökulman siihen, mitä uusia käyttötarkoituksia ohjelmalle voi tulevaisuudessa löytyä.

Suurin metsätalouden tekoälyaloite

Aikaisemmin tänä vuonna CollectiveCrunch keräsi menestyksekkäästi 600 000 euroa ja voitti Metsähallituksen tarjouskilpailun. Metsähallitus on vastuussa Suomen valtion maaomaisuudesta ja hallinnoi kolmannesta Suomen pinta-alasta. Kumpikin yritys tähtää parantamaan puunkorjuuta ja metsän kehittämisen suunnittelua syväoppimisen sekä big data -analyysin avulla.

“Uskomme, että tämä on maailmanlaajuisesti suurin tekoälyaloite metsäsektorilla. Tämän tiiviin yhteistyön tuloksilla tulee olemaan merkittävä vaikutus koko alaan, ja Linda Forestin käytöstä hyötyvät monet tahot läpi koko arvoketjun”, CollectiveCrunchin tuotejohtaja Jarkko Lipponen sanoo.

CollectiveCrunch keskittyy tällä hetkellä Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille, joskin pitkän aikavälin tähtäimessä on ratkaisun käyttöönotto Pohjois-Amerikassa, Venäjällä ja muilla metsäteollisuuden markkinoilla.

Yksi CollectiveCrunchin asiakkaista on Setra, suuri ruotsalainen puutuoteyritys. Setran datajohtaja (CDO) Axel Simonssonin mukaan he ovat olleet erittäin tyytyväisiä meneillään olevan pilottihankkeen edistymiseen.

“CollectiveCrunch on toiminut muutosagenttina meidän ja toimittajamme välillä ja saanut meidät ajattelemaan laaja-alaisemmin”, hän luonnehtii.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rolf Schmitz

Toimitusjohtaja ja co-founder

Sähköposti: rs@collectivecrunch.com
Puh. +49 151 1972 6650
www.collectivecrunch.com

Tietoja julkaisijasta

CollectiveCrunch
Otakaari 5A
02150 Espoo

http://www.collectivecrunch.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.