Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Coronafall på Helsingfors daghem

Dela

I 18 av Helsingfors stads daghem har coronasmitta hittills konstaterats hos 24 personer som hör till olika personalgrupper. Det är också känt att två barn som har vistats på daghem har konstaterats ha coronasmitta.

Personalen inom småbarnspedagogiken har i samarbete med hälsovårdsmyndigheterna utrett situationerna och vidtagit de åtgärder som är nödvändiga för att förhindra spridningen av smittan. En del av dem som har smittats har redan tillfrisknat.

Helsingfors stad har 336 egna daghem med cirka 27 000 barn.

”Daghemmen med corona ligger runt om i Helsingfors. Vi har uppmanat vårdnadshavarna att ge akt på eventuella symtom och att med låg tröskel ta kontakt med hälsovården vid symtom som är typiska för corona. Enligt en bedömning i nuläget har de anställda ifråga huvudsakligen smittats utanför daghemmet”, konstaterar Liisa Pohjolainen, sektorchef vid fostrans- och utbildningssektorn.

Andelen barn som sköts på Helsingfors stads daghem är för tillfället cirka 20 % av det normala antalet. ”Vi följer med hur andelen utvecklas på daglig basis. Vårdnadshavarna har på ett berömvärt sätt följt uppmaningen att sköta sina barn hemma om det bara är möjligt. Verksamheten på daghemmen har dessutom ändrats: lek och till exempel på- och avklädning sker så att kontakten mellan grupperna är så liten som möjligt. I det stora hela är daghemmens grupper mindre än normalt”, berättar Satu Järvenkallas, direktör för den finska småbarnspedagogiken i Helsingfors.

Nyckelord

Kontakter

Mer information:
Liisa Pohjolainen, sektorchef, fostran och utbildning, tfn 050 380 9881
Niclas Grönholm, direktör för den svenska servicehelheten, fostran och utbildning, tfn 040 709 3647
Satu Järvenkallas, direktör för den finska småbarnspedagogiken, fostran och utbildning, tfn 050 566 4391

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Sektorn för fostran och utbildning ansvarar för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, den finska yrkesutbildningen och den fria bildningen i Helsingfors. Sektorn består av fyra servicehelheter: småbarnspedagogik, grundläggande utbildning, gymnasie- och yreksutbildning och fritt bildningsarbete samt svenska tjänster. Till sektorn hör dessutom förvaltningsenheter.

Följ Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 19.1.202115.1.2021 14:10:44 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevätkauden ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 19. tammikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta. Lisäksi lautakunnalle esitetään lausunto osoitteeseen Pieksupolku 5 toteutettavan päiväkotihankkeen hankesuunnitelmasta Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Personalen fick beröm i en kundenkät om småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen i huvudstadsregionen13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda genomförde i månadsskiftet oktober–november (19.10–8.11.2020) en gemensam kundenkät för vårdnadshavare till barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik eller förskoleundervisning. Kundenkäten skickades till nästan 60 000 vårdnadshavare med barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik. Sammanlagt 15 269 svar inkom.

Henkilöstölle kiitosta pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakaskyselyssä13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa toteuttivat loka-marraskuun vaihteessa (19.10.- 8.11.2020) yhteisen asiakaskyselyn kaikille kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille. Asiakaskysely lähetettiin lähes 60 000 huoltajalle, joiden lapset ovat joko kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Vastauksia saatiin yhteensä 15 269.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum