Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavirusinfekterade personer har besökt flera ställen i Vasa 23.-29.9.

Dela

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos personer som har besökt följande platser i Vasa: restaurang Fontana 23.9, 25.9 och 26.9, restaurang Ernst Salong 26.9 kl 19-20, Vasaesplanadens Subway 26.9 klo 03-05, Wasa Sports Club på Brändö 28.9 kl 11-12 och Fennia-arena 28.9 kl 17-20.

De infekterade personer är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personerna i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän.

De personerna som har vistats på dessa platser under ovannämnda tider bes kontakta egen hälsostation för coronatest, ifall de utvecklar övreluftvägssymptom såsom hosta, snuva, feber eller halsont inom den närmaste en och halv veckan.

- Gerby hälsovårdsstation kommer att vara stängd ifrån och med måndagen 5.10.2020. Personalen från Gerby kommer att fungera som extra resurser och hjälpa till att ringa till dem som är smittade samt de personer som varit i närheten av dessa. De kommer också hjälpa till att göra karantänbeslut. Imorgon informerar vi invånarna om hur hälsovårdsstationens verksamhet kommer att fortsätta, berättar den ansvarige läkaren för smittsamma sjukdomar Heikki Kaukoranta.

Kontakter

Heikki Kaukoranta, ansvarig läkare för smittsamma sjukdomar

tfn 06 325 1625
heikki.kaukoranta@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum