Curious AI automatisoi Berggrenin laskuprosessin: tekoäly käsittelee dokumentit yli 200 maasta

Jaa

Curious AI Oy:n toimittama uuden sukupolven tekoäly automatisoi Berggren Groupin toimistotyötä. Taloushallinnon digityöntekijä on näkymätön eikä sillä edes ole käyttöliittymää, mutta tekoäly ratkoo jopa 80% tavanomaisesta rutiinityöstä itsenäisesti oppimalla. Kehittyneeseen tekoälyyn pohjautuvilla ratkaisuilla voidaan nykyään automatisoida suurin osa niin paperisten kuin sähköistenkin dokumenttien prosesseista, jotka nyt tehdään ihmisvoimin. Curious AI:n ratkaisu voidaan ottaa käyttöön muutamissa viikoissa eikä se vaadi asiakkaalta erillistä IT-hanketta tai uusien käyttöliittymien opettelua.

30.10.2018, Helsinki – Euroopan johtava IPR-palvelutalo Berggren Group käsittelee tuhansia vaativia taloushallinnon dokumentteja joka kuukausi. Toiminnan luonteesta johtuen automaattinen käsittely on vaikeaa: esimerkiksi patentit ovat hyvin kansainvälistä liiketoimintaa. Lähes koko maailman, yli 200 maata kattavalta yhteistyöverkostolta saapuvat laskut ovat hyvin vaihtelevissa muodoissa, paperilta skannattuina tai sähköpostiliitteinä.

- Curious AI toimitti meille ratkaisun, joka käsittelee automaattisesti jopa neljä viidestä saapuvasta laskusta. Ja koska tekoäly oppii koko ajan, yhteistyömme laajenee entisestään, sanoo Heikki Kinnunen, Berggren Groupin liiketoiminnan kehitysjohtaja.

Käyttöönotto oli helppoa: Curious AI:n ratkaisu vaati vain Berggrenin aiemman tilikauden laskuaineiston, josta tekoäly analysoi kirjanpitomerkinnät rivi riviltä täysin itsenäisesti. Analyysi ei vaadi asiakkaan asiantuntijoiden ohjausta tai määrittelyjä. Kun järjestelmä on käytössä, asiakkaan taloushallinnon ammattilaiset voivat jatkossa kouluttaa tekoälyä osana tavanomaista työnkulkua: järjestelmä oppii taustalla. Jokainen ihmisen tekemä korjaus opettaa tekoälyä parantamaan toimintaansa.

- Dokumenttiautomaatio esimerkiksi ostolaskuprosesseissa kehittyneen tekoälyn avulla on esimakua tulevasta. Curious AI aikoo tarjota digitaalisia työkavereita kaikkeen tietotyöhön, sanoo tekoälyn kaupallistamisen kotimainen edelläkävijä ja Curious AI:n toimitusjohtaja Harri Valpola.

Curious AI:n ratkaisu voidaan räätälöidä korvaamaan kokonaisia liiketoimintaprosesseja. Automaatio voi esimerkiksi skannata dokumenttimassasta haluttuja tietoja, kuten tullikoodeja, joita voidaan sitten hyödyntää yrityksen toiminnanohjausjärjestelmässä. Datavetoinen automaatio ei vaadi kalliita prosessinmäärittelyjä ja IT-kehitysprojekteja, vaan tekoäly voi oppia suoraan nykyisistä toimintatavoista ja kehittää nopeasti optimoidun prosessin sen tilalle.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Kalle Raita, myyntijohtaja
Curious AI Oy
kalle@cai.fi
Puh. +358 40 723 1441

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Curious AI Oy

Suomalainen Curious AI on tekoälyn tutkimuksen ja kehityksen asiantuntijayritys, joka tekee helppokäyttöisiä työkaluja maailman tietotyön automatisointiin. Tutustu tulevaisuuteen osoitteessa www.thecuriousaicompany.com

Berggren Group

Berggren Group on Euroopan johtava täyden palvelun IPR-talo. Berggren Group tarjoaa palveluja kansainvälisesti immateriaalioikeuksien koko elinkaaren ajalle. www.berggren.eu