Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Osakkeet yhä paras vaihtoehto sijoittajille – koronavirus merkittävä riskitekijä

Jaa

Danske Bankin tuore sijoitusnäkemys ennustaa osakkeille maailmanlaajuisesti noin 6–11 prosentin tuottopotentiaalin seuraavien 12 kuukauden aikana.

Tuore sijoitusnäkemyksemme pitää osakkeet maltillisesti ylipainossa.

– Odotamme, että talouden ja rahoitusmarkkinoiden mahdolliset heilahdukset alaspäin ovat vain tilapäisiä. Pitkäaikaisina sijoittajina olemme varovaisen optimistisia ja näemme osakkeissa edelleen houkuttelevampia mahdollisuuksia kuin joukkolainoissa, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Puoli vuotta sitten osakemarkkinat olivat jyrkässä laskussa globaalien osakkeiden pudotessa reilun kuukauden aikana yli 30 prosenttia – nopeammin kuin koskaan aiemmin. Tällä hetkellä osakemarkkinat ovat nousseet lähelle pudotusta edeltävää tasoaan, ja yhdysvaltalaisosakkeet ovat jo ylittäneet sen. Eurooppalaiset osakkeet sen sijaan eivät ole vielä toipuneet täysin.

–  Näemme yhä osakkeissa noin 6-11 prosentin tuottopotentiaalin seuraavien 12 kuukauden aikana.  On kuitenkin pidettävä mielessä, että näköpiirissä on yhä lukuisia riskitekijöitä. Sen vuoksi ylipainotamme osakkeita vain maltillisesti, ahneeksi ei kannata heittäytyä, Kivipelto sanoo.

Elpyvä talous tarjoaa mahdollisuuksia, koronavirus edelleen riskitekijä

Kivipellon mukaan talouden tunnusluvut ovat tarjonneet useita positiivisia yllätyksiä kesän aikana. Juuri nyt maailmantalouden elpyminen on hyvässä vauhdissa ja samalla näyttää siltä, että koronapandemiaa voidaan hallita kohdennetuilla ja paikallisilla toimilla sen sijaan, että kokonaisia yhteiskuntia pitäisi sulkea kevään tapaan.

– Pidämme todennäköisimpänä, että talouden kasvuvauhti on seuraavan vuoden aikana yhä vahvaa ja että koronakriisiä edeltävä taso lähestyy vähitellen. Kun tehokas koronavirusrokote on saatavilla, se tukee myönteistä kehitystä todennäköisesti vielä lisää.

Koronavirus on kuitenkin yhä merkittävä riski. Vaikka odotettavissa ei ole kevään tapaisia koko yhteiskuntien sulkemisia, uudet laajat tartunta-aallot voivat syksyn aikana hidastaa kasvua ja vahingoittaa taloutta. Lisäksi rahoitusmarkkinat reagoivat hyvin herkästi talouden tunnuslukujen kehitykseen.

–  Jos suotuisa kehitys näyttää hidastuvan, markkinoiden tunnelma voi nopeasti muuttua positiivisesta negatiiviseksi, ja koska kurssit ovat nousseet huomattavasti pohjalukemista, niihin on jo hinnoiteltu sisään paljon myönteistä kehitystä.

Elvyttävä finanssi- ja rahapolitiikka on ollut talouden ja rahoitusmarkkinoiden kehityksen pääasiallinen veturi siitä lähtien, kun koronapaniikki iski, ja se on merkittävä tekijä myös jatkossa. Elvytystoimet eivät kuitenkaan ole rajoittamaton mahdollisuuksien noutopöytä, ja niiden luoma myötätuuli voi kääntyä myös vastaiseksi.

Koronakriisi on tänä vuonna aiheuttanut monissa maissa suuren julkisen talouden alijäämän, ja sen poliittiset riskitekijät voivat ajoittain aiheuttaa epävakautta markkinoilla. Danske Bankin sijoitusnäkemyksen mukaan koronakriisin lisäksi yksi suurimmista riskeistä talouskehitykselle ja osakkeiden tuotolle on tällä hetkellä poliittisten riskien nouseminen.

–  Esimerkiksi sopimuksettomaan brexitiin liittyvät pelot sekä Yhdysvaltojen ja Kiinan erittäin kireät suhteet ovat tekijöitä, joiden mukanaan tuomina riskeinä ovat talouden elpymisen hidastuminen ja sijoitusmarkkinoiden lisääntynyt epävarmuus, Kivipelto summaa.   

Lisätietoja: Kaisa Kivipelto, senioristrategi, Danske Bank, p. +358 50 434 6230, kaisa.kivipelto@danskebank.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Joka kolmas suomalainen pienyrittäjä on viikoittain huolissaan taloudellisesta tilanteestaan - ilmassa on kuitenkin myös rahtunen optimismia15.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Koronapandemia vähensi liikevaihtoa kolmella viidestä yrittäjästä ja joka kolmas yrittäjä on viikoittain huolissaan omasta taloudellisesta tilanteestaan, kertoo Danske Bankin teettämä kyselytutkimus. Suomalaisen pienyrittäjän taloudellinen mielenrauha on kuitenkin säilynyt kohtuullisen vakaana ja myös uskoa tulevaan löytyy.

Oma talous huolettaa opiskelijaa aiempaa enemmän, mutta tulevaisuudenuskoa koronakriisi ei romuttanut19.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Suomalaisten opiskelijoiden luottamus omaan talouteen on hiipunut tasaisesti kolmen viimeisimmän vuoden ajan. Tällä hetkellä joka kuudes opiskelija on vahvasti luottavainen oman taloutensa suhteen. Opiskelijoiden usko tulevaisuuteen on edelleen vahvaa eikä edes koronakriisi ole sitä romuttanut, selviää Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -kyselytutkimuksesta.

Poikkeustilanteessa johtamistaidot ja henkilöstön hyvinvointi ratkaisevat yrityksen menestyksen17.8.2020 08:00:00 EESTTiedote

Koronapandemian aikana moni kokenutkin johtaja on tilanteessa, jossa ei ole koskaan ollut urallaan. Taloudellisten muutosten lisäksi etänä johtaminen, kasvokkain kohtaamisten puute ja nopeasti käyttöön otetut uudet toimintamallit laittavat esimiehet koville. Lääkärikeskus Aava ja Danske Bank tarjoavat valmennusta 200 yritysjohtajalle, jotta nämä jaksaisivat paremmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme