Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank Suomi tammi-syyskuu 2019: Hyvää aktiviteettia suuryritys- ja instituutioasiakkaissa

Jaa

Danske Bankin Suomen toimintojen lainanannon kasvu jatkui tasaisena vuoden 2019 tammi-syyskuussa, ja luottokanta kasvoi yhteensä 4 prosenttia edellisvuoden vastaavan kauden loppuun verrattuna. Etenkin yritysluottokanta kehittyi vahvasti. Asiakastyytyväisyyttä tuki aktiivinen asiakastyö, etenkin yritysasiakasliiketoiminnassa, sekä uuden sukupolven digitaalisten palveluiden onnistunut käyttöönotto sekä henkilö- että yritysasiakkaille.

Danske Bankin Suomen liiketoiminnan kokonaistuotot olivat 431,0 miljoonaa euroa tammi – syyskuussa 2019, laskien 7 prosenttia vertailukaudesta (464,3 miljoonaa tammi-syyskuussa 2018). Tuottoeroon vaikuttivat kertaluonteiset tuotot joukkovelkakirjalainan myynnistä vertailukaudella, kirjanpidossa tehtyjen arvioiden muutokset vuoden 2018 lopussa sekä rahoitusmarkkinoiden ja korkoympäristön yleinen kehitys. Danske Bankin ydinpankkitoiminta jatkoi tasaista kehitystään, kun luotonanto kasvoi voimakkaasti tavoitekohderyhmissä samaan aikaan, kun negatiivinen korkoympäristö painoi edelleen korkokatetta.

Liiketoiminnan kulut pienentyivät 18 prosenttia edellisvuodesta. Vuonna 2018 kustannuksia kasvattivat Mandatum Lifen kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen liittyvät kertaluonteiset alv-kustannukset ja vuonna 2019 kustannuksia pienensivät näihin kustannuksiin liittyvä peruuttaminen. Tulos ennen veroja oli 114,7 miljoonaa euroa, 23 prosenttia vähemmän kuin vertailukaudella (149,7 miljoonaa tammi-syyskuussa 2018). Tulokseen ennen veroja vaikutti lainojen arvonalennusten kasvu, joka johtui tiettyjen yritysasiakkaiden kiristyneistä luottoluokituksista.

”Otimme vuoden 2019 kolmannella vuosineljänneksellä merkittäviä edistysaskelia, etenkin pyrkimyksessämme tarjota yritys- ja instituutioasiakkaillemme palveluita ja ratkaisuja, jotka auttavat heitä saavuttamaan tavoitteensa ja tekemään entistä parempia taloudellisia päätöksiä. Aktiviteettitaso Corporate Finance –toiminnassa jatkui korkeana, ja olimme mukana toteuttamassa useita merkittäviä transaktioita. Myös kassahallintapalveluiden myönteinen kehitys jatkui, ja siitä loistavana esimerkkinä on se, että Danske Bank valittiin Suomen valtion ensisijaiseksi kassanhallinta- ja säilytyspalveluiden tarjoajaksi. Meille tämä on tärkeä merkki luottamuksesta meihin pankkina ja osana yhteiskuntaa”, kertoo Leena Vainiomäki, Danske Bankin Suomen maajohtaja.

Uuden sukupolven pankkipalveluiden käyttöönotto henkilöasiakkaille Suomessa jatkui ja saatiin päätökseen kolmannella neljänneksellä. Asiakkaiden käytettävissä ovat nyt niin uusi mobiilipankki kuin digitaaliset pankkitunnistusratkaisut ja Danske Bankin vanha mobiilipankki suljettiin. Uuteen mobiilipankkiin tuodaan jatkuvasti uusia ominaisuuksia, jotta se osaltaan tukee asiakkaiden taloudellista mielenrauhaa ja auttaa heitä tekemään entistä parempia taloudellisia päätöksiä.

Danske Bank Suomen toimintojen avainluvut*

Danske Bank Finland

     

Milj. €

1-9 2019

1-9 2018

muutos

Korkokate

253.0

269.3

-6%

Nettopalkkiotuotot

163.4

172.1

-5%

Arvopaperi- ja valuuttatoiminnan nettotuotot

10.6

16.0

-34%

Muut tuotot

4.0

6.9

-42%

Tuotot yhteensä

431.0

464.3

-7%

Liiketoiminnan kulut

264.5

320.8

-18%

Voitto ennen arvonalennustappiota

166.5

143.5

16%

Arvonalentumistappiot luotoista

51.8

-6.2

-

Voitto ennen veroja

114.7

149.7

-23%

       

Kulut/tuotto –suhde (C/I), %

61%

69%

-8%

       

Luottokanta

23,681.1

22,804.8

4%

Talletukset

18,277.5

20,053.1

-9%

*Ei sisällä MobilePay Finland Oy:tä

Myös Danske Bank A/S –konserni on julkistanut tuloksensa tammi-syyskuulta 2019. Konsernin tulostiedote löytyy osoitteesta danskebank.com/reports.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maajohtaja Leena Vainiomäki, Danske Bank Suomi, puh. 010 546 6675

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Omistusasujista vanhemmat ikäluokat tietoisempia taloyhtiön asioista – kymmenesosa nuorista asukkaista ei tiedä vastikkeen suuruutta10.7.2020 13:36:33 EESTTutkimus

Oman taloyhtiön asioita tunnetaan pääsääntöisesti varsin hyvin, kertoo Danske Bankin tutkimus. Asioiden tuntemus on kaikkien kysyttyjen asioiden osalta selkeästi heikointa nuorimpien omistusasujien kohdalla. Heistä jopa kolmannes ei tiedä tontin omistusta, kymmenesosa vastikkeen suuruutta ja joka kuudes ei tiedä isännöitsijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme